zie ook
Voor deze prijs is het een mooie laptop. Alles wat erop zit heeft klasse bv 7200 rpm harddisk en werkt goed. Touchpad is lekker groot en ondersteunt multi-touch. Ik was op zoek naar een quad core laptop en eigenlijk zat ik te overwegen een 740QM te kopen maar het het prijsverschil met een 17 inch laptop met 740QM processor is zo klein dat ik een liever een laptop met i7 2630qm processor bezit. Omdat intel met het sandy bridge probleem zat moest ik lang wachten voor de 2630qm laptops weer leverbaar werden. Uiteindelijk heb ik de goedkoopste variant (N00X7M05) met I7 2630qm op 19 maart besteld. De review geldt dus voor dit model (oa beeldscherm en DDR slots is model afhankelijk).
De dell XPS 17 is een mooie snelle laptop die je zelfs nog kan aanpassen aan je eigen wensen, ik heb er een 5GHz wifi in laten zetten. Uitendelijk betaalde ik € 887,80 en werd hij aan de deur afgeleverd. Als je goed zoekt vindt je soms nog een coupon die je 5% of 10% extra korting geeft. Verlicht de pijn van de verzendkosten €29,-- volledig. De laptop had een langere levertijd van een maand maar gelukkig was hij bijna 3 weken eerder klaar.
Na bijna een week in bezit nog steeds erg tevreden met de laptop. Opstarten is wel trager geworden nadat ik allerlei updates van dell heb geinstalleerd. Ook windows 7 SP1 moet je nog zelf installeren. Ik gebruik de laptop ter vervanging van een desktop. Het is fijn dat alle aansluitingen achteraan of achter aan de zijkant op de laptop zitten. Er zit dan niks de muis in de weg.
Vergeleken met een Acer Aspire met Q9000 processor (prijs was vorig jaar €800,--) is hij merkbaar sneller, alhoewel de acer wel luxer uitgerust is (vinger scanner, 1080P scherm, verlicht toetsenbord, standaard met 5GHz wifi etc). Op accuduur wint de Dell het met gemak als je lichte taken uitvoert.
Het geluid dat uit de Dell komt is indrukwekkend en zeker een pluspunt van deze laptop.
De i7 2630qm in combinatie met de optimus technologie van nvidia maakt twee soorten gebruik goed mogelijk. Zowel veel performance, meer ventilator geluid en een goede game computer. Daarnaast ook als relatief stille en zuinige computer die ook lang zonder stroom kan.
Opsomming specificaties.
Base: 2e generatie Intel® Core™ i7-2630QM Processor 2,00 GHz met Turbo Boost 2.0, tot 2,90 GHz
Geheugen: 4.096 MB 1.333 MHz Dual Channel DDR3 [2 x 2.048]
Grafische kaart 1GB NVIDIA® GeForce® GT 550M Graphics Card
Harde schijf 500GB (7,200rpm) Serial ATA Hard Drive
Besturingssysteem Legitieme Windows® 7 Home Premium 64 BIT – Nederlands
Optische stations DVD+/-RW (DVD, CD read and write)
Draadloze connectiviteit: Intel® Centrino® Advanced-N 6230 (2x2 b/g/n+ Bluetooth Combo Card)
Gedis Bundle Reference N02X7M05
Order Information: XPS L702x Order - Netherlands
Accu: Primary Battery 9-cel lithium-ion hoofdbatterij (90 Wh)
Kleuren: Silver Anodized Aluminum Cover
LCD: 17.3" HD+ WLED True-Life (1600x900) with 2.0 Mega Pixel Integrated Camera
CPU cinebench 11.5 score : 4.84
GPU cinebench 11.5 score : 28.57
Disclaimer:
test gedaan met MAXON Computer GmbH Cinebench release 11.5, the test was done without verification by MAXON GmbH and MAXON GmbH makes no representation or warranties as to the results of the test.