Ja dat klopt met die dubbele paragraaf: ik wilde eigenlijk doortypen en merkte dat in de kop je maar beperkt kon typen: ik ben toen verder gegaan onderaan met herhaling.
De radertjes slaan op de rollers die het papier door de printer voeren en om grip te houden zijn die rollers voorzien van radertjes om het papier vast te pakken. Ik vermoed dat als je heel goedkoop fotopapier neemt, dit als indentaties zichtbaar is op het papier. Nochtans mijn spotgoedkoop testpapier van de Action had er geen problemene mee: ik kan ze amper zien, tenzij heel licht onder een bepaalde hoek als er sterk licht op valt. Er zijn een aantal mensen die erover klagen: ook bij de ET-8550 zou dit het geval zijn (heb ik ook: ik zie er (nauwelijks) iets van.
Wat betreft de i1Pro2: het is een spectrofotometer dat corrigeert voor de kleuren die printer in staat is om te printen en corrigeert de af te printen afbeelding zodanig dat de kleuren zoveel mogelijk passen binnen het kleurbereik van je printer. Hierdoor wordt de afbeelding (met het profiel) zodanig gecorrigeerd dat de onderlinge verhouding visueel met elkaar kloppen. Dit geeft de indruk dat wat je afdrukt visueel min of meer overeen komt met wat je op je scherm ziet. De bedoeling is dat je een target print zonder kleurbeheer met een paar honderd tot zelfs duizende vakjes die het kleurbereik van je printer kan beschrijven. Beschouw het als een soort curve-fitting met de kleurruimte van je afbeelding op het scherm (meestal AdobeRGB) met de kleurruimte van je printer/inkt/papier combinatie (iedere printer/inkt/papier combinatie en zelfs media/resolutie setting heeft zijn eigen specifieke kleurruimte). Printers werken met een RGB invoer en daarom wordt een standaard printerprofiel voor printers ook met een RGB-printerprofiel. (Drukpersen werken met een CMYK-systeem en met een RIP, maar dit is niet van toepassing hier). Je moet eens zoeken op printerknowledge.com hoe je met bijvoorbeeld een (goedkopere) Colormunki of de (duurdere) i1pro2 een printerprofiel kunt aanmaken. Heb je een Epson ET-8550 dan kan je een printerprofiel maken met de scanner (ook een goedkope Canon LIDE 300/400 scanner wordt ondersteund) en de software PrintPrism van ddisoftware.com.