€ 14,99 bij Azerty
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Cooler Master Hyper 212 Spectrum V3 Review

7 mei 2026, laatste update op 7 mei 2026, 5 views Rapporteer

Vooral interessant door z'n lage prijs. Prima voor CPUs die niet te warm worden, of als je het geluid voor lief neemt.

Pluspunten

• Goedkoop
  • Makkelijke installatie

Minpunten

• Duidelijk hoorbaar tijdens gaming

Toen ik een upgrade deed van mijn Intel i5 op socket 1151 naar een Ryzen 9850X3D op socket AM5 werd het dan toch eens tijd om mijn oude vertrouwde Scythe Mugen 2 Rev.B uit 2010 te vervangen.

Via Azerty dacht ik een mooie deal te hebben in deze Cooler Master voor 9 euro (inclusief verzending). De volgende dag was die al geleverd en al snel begon ik met inbouwen, dit verliep allemaal makkelijk, er zijn 2 setjes "houdertjes" meegeleverd voor Intel en AMD sockets, en een spuitje met koelpasta. Verder heeft de fan wat RGB lampjes, voor mij is dit meer een minpunt maar ieder z'n ding.

Helaas hield mijn euforie snel op toen ik de eerste game startte (Diablo 4) en al snel geconfronteerd werd met een irritante zoom; de ventilator op het koelblok is duidelijk hoorbaar (ter vergelijking, mijn oude Scythe Mugen 2 i.c.m. een Intel i5 9600K hoorde je helemaal niet). Het koelblok is vrij smal (alleen hoog en breed) en hierdoor moet de meegeleverde ventilator vrij hard werken om de warmte af te kunnen voeren. Mogelijk is er een stillere ventilator op te zetten maar ik betwijfel of dit voldoende koelvermogen geeft om de hitte van de 9850X3D te kunnen afvoeren.

Als eindoordeel twijfelde ik een beetje of ik 3 of 4 sterren moest geven aan deze cooler en ben toch voor de 4 sterren gegaan gezien je voor het geld best veel krijgt maar ik zou deze cooler alleen gebruiken bij CPUs die niet te warm worden en de ventilator dus niet zo hard hoeft te draaien om te koelen. Voor mij is dit dus een gevalletje "goedkoop is duurkoop" geweest, maar voor deze prijs kan je toch ook weer niet echt klagen.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Cooler Master Hyper 212 Spectrum V3?