Wordt verwacht
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

FlexiSpot Ergonomische bureaustoel C7 Morpher, Mesh, met voetensteun Review

3 mei 2026, laatste update op 3 mei 2026, 57 views Rapporteer
Testpanel +3

Ik ben niet snel tevreden als het op bureaustoelen aankomt, ik heb er momenteel twee verschillende, elk met hun eigen doel. Ik was dan ook zeer benieuwd naar het testen van deze stoel en zijn vele instellingsmogelijkheden. Dit is mijn eerste mesh-bureaustoel én mijn eerste ervaring met het merk FlexiSpot. Ik ben positief verrast door het gemak van de assemblage en het comfort dat de mesh-structuur me wist te bieden. Over het algemeen ben ik zeer tevreden over het dagelijkse gebruik van deze stoel, vooral tijdens het werk. Er zijn echter ook twee mindere punten, de lumbar support is, ondanks de vele instellingsmogelijkheden, echt niet voor iedereen. Daarnaast zijn de armleuningen een gemiste kans. Dat je ze zo flexibel kan instellen is positief, maar ze zijn niet vast te zetten, waardoor ze op de meest irritante momenten spontaan verspringen.

Pluspunten

• Ongelofelijk veel instellingsmogelijkheden (10 in totaal)
  • Zeer eenvoudig in elkaar te steken zonder extra materiaal
  • Robuuste stoel die ook met veel bewegen als een geheel blijft aanvoelen

Minpunten

• Armleuning gaat soms alle kanten op
  • Lumbar support is niet voor iedereen

offtopic:
Ik heb voor het controleren van deze tekst AI gebruikt; de review werd zelf geschreven, maar grammaticaal en qua zinsconstructie gecorrigeerd.
Ik ben niet snel tevreden als het op bureaustoelen aankomt; ik heb er momenteel twee verschillende, elk met hun eigen doel. Dankzij het Tweakers-testpanel kwam ik in aanmerking om deze stoel te testen, iets wat ik waarschijnlijk niet snel zelf gedaan zou hebben door hem te kopen. Ik was dan ook zeer benieuwd naar het testen van deze stoel en zijn vele instellingsmogelijkheden. Dit is mijn eerste mesh-bureaustoel én mijn eerste ervaring met het merk FlexiSpot.

Deze review is opgedeeld in een aantal onderdelen: de unboxing en montage van de stoel, het dagelijkse gebruik van de stoel en een algemene beoordeling op prijs-kwaliteit met een afweging van alle voor- en nadelen. Elk onderdeel is verder opgesplitst per onderwerp dat ik graag wou toelichten. Ik heb waar mogelijk foto's voorzien om de review ook een stukje visueler te maken, wat mogelijk helpt als je zelf op zoek bent naar een volledige indruk van deze stoel.

Unboxing & montage

De dozen
Doos 1/2 Doos 2/2

Allereerst de ontvangst van de dozen: deze werden in twee stuks geleverd via een door FlexiSpot geselecteerde leverancier. De levering verliep vlot en de dozen waren redelijk eenvoudig te verplaatsen.

De afmetingen zijn van die aard dat je ze alleen kan verhuizen en naar de juiste verdieping dragen. In totaal weegt de verpakking ongeveer 36 kg, waarvan de grootste doos 20 kg weegt. Op de zijkant van de dozen staat nog wat nuttige randinformatie voor wie ze kan gebruiken:

Doos 1/2 beschrijving Doos 2/2 beschrijving

De onderdelen zelf zitten in de dozen flink ingepakt met extra materiaal om beschadigingen tegen te gaan. Je krijgt ze vlot uit de doos en uit hun verpakking.

Doos 2/2 inhoud Doos 1/2 inhoud
Eerste indruk onderdelen
Ik had een positieve indruk van de kwaliteit van de onderdelen waaruit de stoel bestaat. De materialen voelen stevig aan, ook de stukken die van plastic gemaakt zijn. De metalen onderdelen zijn stevig en tegelijk niet te zwaar, en ook de montagebouten passen perfect en geven het geheel een robuuste afwerking.

Voorbeeld onderdelen 1 Voorbeeld onderdelen 2

Ik heb ondertussen ervaring kunnen opbouwen met Secretlab- en Noblechairs-bureaustoelen, die vaak uit minder robuuste plastic onderdelen bestonden dan deze FlexiSpot. Hier scoort de stoel dus zeker een pluspunt.
Montageproces
Het montageproces is eenvoudig: je krijgt een overzichtsblad waarop alle instructies voor het gebruik staan en een boekje waarin alles voor de montage beschreven staat.

Handleiding

Het montageboekje is beschikbaar in vijf talen (Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans), spijtig genoeg dus geen Nederlands. Voor de gemiddelde tweaker mag dat echter geen probleem zijn :D.

Verder zit er in doos 2/2 een kleinere doos met de nodige bouten en sleutel.

Montage onderdelen en gereedschap

Met deze sleutel kan je de stoel volledig monteren zonder eigen materiaal te gebruiken. Tijdens de montage heb ik geen problemen gehad met deze sleutel, al kan ik me inbeelden dat een bovengemiddelde tweaker liever zijn eigen montagemateriaal gebruikt :).

Laten we beginnen met stap 1: het monteren van het onderstel en de wielen. Dit is redelijk klassiek als je al eerder bureaustoelen in elkaar hebt gezet, want laten we eerlijk zijn, op hoeveel verschillende manieren kan dat? Je hebt een kleine doos waarin de verschillende wieltjes en de hoogteveer zitten.

Onderstel wielen Onderstel onderdelen

Het plan zelf is rechttoe rechtaan: plaats de wieltjes in het onderstel (liefst langs de juiste kant).

Onderstel handleiding Onderstel gemonteerd

Na de montage van het onderstel gaan we verder met het bovenstel, oftewel het zitvlak en de rugleuning. Dit was iets meer gefoefel, omdat de twee stukken onder een hoek in elkaar gestoken moeten worden. Je kan het zitvlak omgekeerd op een tafel leggen en dan de rugleuning er ondersteboven inschuiven, of je kan dit, zoals op het plan aangegeven, onder een hoek op de grond doen. Voor mij werkte de tafel het eenvoudigst.

Bovenstel onderdelen ingepakt 1 Bovenstel onderdelen ingepakt 2

Bovenstel onderdelen 1 Bovenstel onderdelen 2

Ook hier was het plan redelijk duidelijk: je schuift de twee stukken in elkaar, lijnt de schroefdraden uit met de gaten en draait de bouten erin. Als je te veel weerstand ondervindt, draai je best even terug tot ze beter zitten, want ze hebben de neiging om licht onder een hoek erin te gaan, maar dat is snel verholpen.

Bovenstel handleiding Bovenstel uitlijning

Bovenstel gemonteerd

Als alles goed gaat, ziet je stoel er nu uit als op de foto hieronder.

Bovenstel gemonteerd overzicht

Vervolgens monteren we de leuningen er in ondersteboven houding op. Ook hier weer is er een beetje gefoefel nodig om de stoel en leuning in de juiste hoek te krijgen, al "klikt" alles mooi in elkaar.

Armleuning handleiding

Maar dit alles gaat met gemak op je eentje.

Armleuning montage Alles gemonteerd overzicht

Als dat erop zit, zetten we het bovenstel in het onderstel door deze er gewoon in te schuiven. Een beetje mikken en alles past vanzelf in elkaar.

Armleuningen gemonteerd

Dan rest er nog maar één onderdeel voor de montage, en dat is de hoofdsteun. Die kan je monteren door 2 bouten uit de stoel te halen, de steun erin te klikken en dan deze bouten terug vast te schroeven. Een makkie.

Hoofdsteun montage handleiding

Als je dat gemonteerd hebt, zit er bij de hoofdsteun nog een klein plastic afdekplaatje dat je op het montagestuk kan klikken. Dit zorgt voor een net iets nettere afwerking.

Hoofdsteun gemonteerd Hoofdsteun gemonteerd afgedekt

Hoofdsteun afgewerkt overzicht
Eindresultaat
Als je dit alles gedaan hebt, krijg je een werkende bureaustoel als eindproduct. Het avontuur is echter nog maar net begonnen, want nu begint de zoektocht naar de juiste instellingen om deze stoel in de gewenste positie te krijgen, voor mij tegelijk zijn kracht én zijn zwakte. Maar daarover meer in het volgende onderdeel!

Stoel afgewerkt 1 Stoel afgewerkt 2

Stoel afgewerkt 3 Stoel afgewerkt 4

Gebruik en ervaringen

Instelmogelijkheden
Er zijn ontzettend veel instelmogelijkheden aan deze stoel, en daarom heb je best wat instructies nodig om te begrijpen hoe je alles moet instellen en waarvoor het kan dienen. Elke stoel zit anders en levert ander comfort; met de verschillende instellingen kan je de stoel makkelijk in een houding zetten die voor jou het beste werkt. Bij mensen zoals ik brengt dit echter ook moeilijkheden met zich mee, omdat ik zelf niet snel tevreden ben over "de perfecte stoelhouding", waardoor je dus vaak aan de knopjes blijft draaien.

Het instructieblad ziet er als volgt uit. Hieronder gaan we voor elke instelling een klein beetje dieper in op mijn ervaring ermee.

Instelmogelijkheden overzicht

Ook hier zijn alle instructies in het Engels, voor mij niet vervelend, maar mogelijk voor anderen wel.
Hoofdsteun
Allereerst kunnen we de hoofdsteun instellen.

Hoofdsteun handleiding Hoofdsteun visueel

Eigenlijk best wel flexibel: je hebt twee mogelijkheden. Ofwel laat je hem met een veer helemaal tegen de stoel komen, waarbij je hem hoger of lager kan zetten, ofwel laat je hem in de lucht zweven door hem in een vaste stand te zetten. In dat laatste geval kan je hem onder eender welke hoek en op eender welke diepte zetten die jou het beste uitkomt. Als je hem in zijn verste stand duwt, komt hij weer vanzelf terug zodra je er met je hoofd tegenaan duwt.

Voor mij persoonlijk is de hoofdsteun (bestaande uit mesh) een tikkeltje te hard. Ik heb graag een zacht kussen waar mijn hoofd tegen kan rusten, maar deze geeft net iets te veel weerstand om echt comfortabel aan te voelen.

Beoordeling comfort: 7/10
Armleuningen
Zoals bij de meeste bureaustoelen heb je ook bij deze een set armleuningen, en die kan je op verschillende manieren instellen. Je kan de hoogte verstellen, je kan ze 360 graden draaien, je kan ze verder of dichter bij je brengen, en dit kan je allemaal met elkaar combineren.

Armleuningen handleiding

Door al deze instellingsmogelijkheden kan je deze armleuningen helemaal naar je hand (of liever arm) zetten. Voor mij is er echter een groot gebrek: je kan de armleuningen niet "vast" zetten, waardoor ze bij de minste (verkeerde) weerstand vanuit je arm gaan verschuiven.

Ik heb er het meeste last van wanneer ik meer achterover gebogen zit, waardoor je automatisch meer druk op je armen gaat zetten. Vanaf een bepaalde druk is de weerstand niet groot genoeg en krijg je continu verplaatsingen. Dit is voor mij de grootste tekortkoming van deze stoel.

Beoordeling comfort: 5/10
Stoelhoogte
De stoel kan je op twee verschillende manieren in hoogte verstellen. De algemene hoogte werkt zoals bij de meeste bureaustoelen en kan je aanpassen via een eenvoudige knop rechtsvooraan de stoel. Als je deze omhoog klikt, kan je de stoel naar beneden krijgen met je gewicht of naar boven door een beetje naar boven te leunen.

Stoelhoogte handleiding

Deze functionaliteit voldoet aan de verwachtingen; de maximale en minimale hoogte zijn perfect voor iemand van mijn lengte (180 cm).

Stoeldiepte
Een functionaliteit die ik nog niet eerder gebruikt heb op andere stoelen, is de instelling voor de stoeldiepte. Op dezelfde knop (maar dan achteraan) als die voor de stoelhoogte kan je de stoel in een vrije modus brengen, waardoor je naar voren of achteren kan schuiven. Hierdoor krijgt je lichaam meer ruimte tussen je rug en de rugleuning.

Stoeldiepte handleiding

Deze functionaliteit was welkom door de lumbar support, waarover hieronder meer. Hierdoor werd ze door mij gretig gebruikt.

Rugleuningsweerstand
Wanneer de stoel in "vrije modus" gebruikt wordt en je de rugleuning dus mee laat bewegen met je lichaam, kan je een weerstand instellen om de beweegbaarheid te bepalen. De weerstand heeft 4 standen:
  1. Gewicht onder 50kg
  2. Gewicht van 50 tot 70 kg
  3. Gewicht van 70 tot 90 kg
  4. Gewicht boven 90kg
Rugleuningsweerstand handleiding

Voor mij kwam de stand overeen met mijn gewicht (stand 3); ik zou me ook comfortabel voelen met stand 2, al beweegt hij dan net iets te hard. Het komt erop neer dat dit doet wat je ervan verwacht.

Rugleuningshoek
Deze functionaliteit hangt samen met de vorige. Je kan de rugleuning in 2 modi zetten: ofwel zet je hem vast onder een bepaalde hoek, ofwel laat je hem vrij meebewegen met je houding.

Rugleuningshoek handleiding

Voor mij persoonlijk was de vrije stand de aangenaamste, mede door de lumbar support. Concurrerende stoelen gebruik ik meestal in de vaste stand.

Beoordeling comfort: 8/10
Rugsteunhoogte
Je kan de rugsteun een aantal centimeters verhogen en verlagen. Dit kan je instellen met een knop aan de rechterkant, zowel flexibel als vast. Dit vond ik de meest verwarrende functionaliteit om uit te vogelen.

Rugsteunhoogte handleiding

Ik heb deze nooit helemaal perfect afgesteld gekregen voor mijn houding in combinatie met de lumbar support.

Beoordeling comfort: 6/10
Bovenrugsteun beweging
Met deze functionaliteit kan je via een draaiknop aan de linkerzijde bepalen onder welke hoek de rugleuning tegen je rug aan zit.

Bovenrugsteun beweging handleiding

Rechttoe rechtaan: ze geeft voldoende vrijheidsgraden voor je rug en is voor iedereen wel naar zijn gevoel in te stellen. Geen problemen mee gehad.

Bovenrugsteunhoek
Je kan ook de hoogte van de rugsteun instellen, opnieuw een zeer rechttoe rechtane functionaliteit: je kan ze vrijmaken en dan de rugsteun naar boven en beneden bewegen.

Bovenrugsteunhoek handleiding

Voor mij een leuke functionaliteit, omdat ik de hoofdsteun en rugsteun graag op een bepaalde hoogte wil hebben.

Lendenondersteuning (Lumbar support)
Als laatste op het instructiepapier, en als voorlaatste van de beoordeelde functionaliteiten, is er de lendenondersteuning of "lumbar support". Deze ondersteunt je onderrug en dwingt je om in een betere houding op de stoel te gaan zitten. Je kan de lumbar zachter en harder opblazen met een pompdrukknopje, en je kan hem bijregelen met een draaiknop. Zo krijg je hem voor jouw rug in een goede positie.

Lendenondersteuning handleiding

Dit was voor mij, samen met de armleuningen, de meest beperkende functionaliteit, omdat je hem eigenlijk niet volledig kan uitzetten. Wanneer ik met bureauwerk bezig ben, is deze functionaliteit geweldig: het dwingt je in de juiste positie en zorgt op langere termijn voor meer comfort. Wanneer ik echter een spelletje speel of andere recreatieve activiteiten doe, wil ik graag meer relaxed in de stoel zitten, zodat ik een comfortabelere houding kan aannemen.

Ook als de ondersteuning helemaal afgelaten is met het pompje, blijf je met je rug op een harder stukje plastic terechtkomen, wat een oncomfortabel gevoel geeft. Je bent dus eigenlijk gedwongen om altijd in een rechtere rughouding te gaan zitten.

Beoordeling comfort: 5/10
Voetsteun
Eentje die gek genoeg niet als "feature" op de algemene pagina staat, is de voetsteun.

Mezelf in ligpostie op de benenondersteuning De stoel met de benenondersteuning uitgestrekt

Persoonlijk niets voor mij. Ik leg mijn voeten liever op een bankje dan dat ik mijn onderbenen op zo'n voetsteun laat rusten (eigenlijk is "benensteun" een stukje correcter). Voor mij voelt het net iets te oncomfortabel aan.

Beoordeling comfort: 6/10
Comfort en vergelijking met andere stoelen
Voor mijn dagelijkse bureauwerk zit deze stoel eigenlijk zeer goed. De mesh-structuur is wel even wennen als je altijd de typische bureaustoelen met kussens gewend bent, maar dat went na een paar dagen. Voor mij heeft hij een iets "harder" comfortgevoel, waardoor ik na enkele uren wel even moet rechtstaan om alles weer goed te laten ademen.

De stoel dwingt je automatisch om in een ergonomischere houding te gaan zitten, wat zeker voor bureauwerk een positief iets is. Voor het gamen en ontspannen merk ik echter dat ik vaak teruggrijp naar mijn andere bureaustoelen, die naar mijn aanvoelen een iets comfortabelere relaxhouding hebben dan de FlexiSpot. Dit komt vooral door de lendenondersteuning en de makkelijker vast te klikken armleuningen.

De stoel is daarom spijtig genoeg niet in mijn hoofdopdracht geslaagd: mijn andere stoelen vervangen en als enige overblijven.

Algemene beoordeling

Tot slot wil ik nog een algemene beoordeling meegeven. Het feit dat ik de stoel niet in alle situaties kan gebruiken, mogelijk door mijn eigen houding en mijn nood aan een relaxpositie tijdens het gamen, betekent niet dat anderen deze stoel niet als ideale bureaupartner kunnen gebruiken.
Zou ik de stoel zelf gekocht hebben?
Ik vermoed van niet. Het is mijn eerste mesh-stoel, en hoewel die mesh went, blijf ik nog vaak teruggrijpen naar de iets klassiekere bureaustoelen; de druk die ik daar in zitpositie van de stof ervaar, vind ik net iets aangenamer.
Prijs / kwaliteit
De stoel heeft momenteel een adviesprijs van om en bij de 660 euro (afgeprijsd op hun eigen site van 900 euro); op dit ogenblik zijn er nog geen prijzen in de pricewatch. De bouwkwaliteit is naar mijn aanvoelen bovengemiddeld in vergelijking met andere stoelen, maar de mesh-structuur blijft voor mij wennen. Daarom zou ik zelf waarschijnlijk geen 660 euro voor deze stoel betalen; naar mijn gevoel ligt de wenselijke prijs eerder rond de 500 euro (maar dit is natuurlijk volledig subjectief).
Eindbeoordeling
Alles bij elkaar heeft FlexiSpot hier een mooie stoel neergezet. Zijn vele instelbare functionaliteiten maken het een stoel die je helemaal naar je hand kan zetten, voor ieder wat wils. De stoel is zeer snel en eenvoudig in elkaar te zetten, zonder dat je nog extra materialen of gereedschap nodig hebt. Hij heeft echter ook een aantal nadelen. De armleuningen zijn een nadeel waar volgens mij iedereen last van zou kunnen hebben. Het tweede nadeel, de lendenondersteuning, is heel persoonlijk: voor mij werkte deze gewoon niet op een manier waarop ik me 24/7 comfortabel zou kunnen voelen aan mijn bureau. De mesh-structuur is waarschijnlijk wel iets waar ik na verloop van tijd aan zou wennen, maar het persoonlijke comfortverschil met een gewone stoel is momenteel nog wel aanwezig.

Ik ga de stoel wel houden: voor mijn bureauwerk vind ik het aangenaam werken, en het dwingt me ook om een betere houding aan te nemen. En wie weet zorgt dit er op langere termijn voor dat ik hem ook vaker kan gebruiken voor het gamen en ontspannen.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een FlexiSpot Ergonomische bureaustoel C7 Morpher, Mesh, met voetensteun?