€ 176,13 bij Amazon.nl
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

TP-Link RE655BE Review

25 april 2026, laatste update op 25 april 2026, 17 views Rapporteer

De TP-Link RE655BE is een sterke WiFi 7-extender die vooral interessant is als je in huis last hebt van slecht bereik op meerdere verdiepingen. In combinatie met de TP-Link Archer BE800 werkt hij goed en worden alle drie de wifi-banden bruikbaar doorgegeven. De dekking is duidelijk beter dan bij de RE705X, vooral richting zolder. Wel blijft het een dure oplossing: met bijna 200 euro per stuk is de prijs stevig, zeker als je er meerdere nodig hebt.

Pluspunten

• Alle drie de wifi-banden worden doorgegeven
  • Goede samenwerking met TP-Link Archer BE800
  • Voldoende bruikbare snelheid
  • Goede Dekking

Minpunten

• Hoge prijs
  • Handmatige installatie is minder prettig

Review TP-Link RE655BE WiFi 7 Range Extender

Ik gebruik inmiddels twee TP-Link RE655BE WiFi 7 range extenders in huis, in combinatie met de TP-Link Archer BE800-router. De reden hiervoor is dat de Archer BE800 op zichzelf onvoldoende bereik gaf, vooral richting de zolder.

Het toevoegen van de RE655BE aan het bestaande TP-Link-netwerk gaat vrij eenvoudig. De handmatige installatie vond ik persoonlijk wat minder prettig werken, maar uiteindelijk was het apparaat zonder veel problemen toe te voegen. Een groot voordeel vind ik dat alle drie de wifi-banden goed worden doorgegeven. De snelheid blijft in de praktijk voldoende bruikbaar, ook al verlies je uiteraard wel wat snelheid ten opzichte van een directe verbinding met de router.

De samenwerking met de TP-Link Archer BE800 verloopt goed. In mijn woning zorgen de twee extenders voor duidelijk betere dekking en een stabieler bereik. Vergeleken met de TP-Link AX3000 WiFi Range Extender RE705X, die ik hiervoor gebruikte, is de dekking merkbaar beter.

Het grootste nadeel vind ik de prijs. Met bijna 200 euro per stuk is de RE655BE ongeveer vier keer zo duur als de RE705X. Dat vind ik fors. Toch levert hij in mijn situatie wel duidelijk betere prestaties, vooral doordat de dekking op zolder sterk is verbeterd en alle drie de wifi-banden bruikbaar worden doorgegeven.

Conclusie:

De TP-Link RE655BE is een krachtige en goed werkende WiFi 7 extender, zeker in combinatie met een TP-Link Archer BE800. De installatie kan iets gebruiksvriendelijker, vooral handmatig, en de prijs is stevig. Maar als je betere dekking zoekt in een groter huis of op meerdere verdiepingen, dan is dit wel een duidelijke verbetering ten opzichte van goedkopere WiFi 6-extenders zoals de RE705X.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een TP-Link RE655BE?