Nou, na veel wikken en wegen een Acer AL2423W aangeschaft, maar ik kwam van een aardig koude kermis thuis. Allereerst op het oude scherm de resolutie even veilig ingesteld op 800x600@60Hz en toen de PC uitgeschakeld. Vervolgens het nieuwe scherm opgesteld en aangesloten met de bijgeleverde DVI-kabel. Toen de PC weer aangeslingerd.
Bios en opstartscherm van Windows komen voorbij, vervolgens wordt er overgeschakeld naar het bureaublad. Op dat moment houdt het scherm het voor gezien en krijg ik een "No Signal" foutmelding te zien waarna het scherm zichzelf uitschakelt. Hmmmm vreemd. PC paar keer herstart, maar met hetzelfde resultaat.
Toen het scherm maar eens aangesloten met de bijgeleverde D-SUB kabel. Toen kreeg ik wel beeld! Maarja, met zo'n schermoppervlak en resolutie ziet dat er natuurlijk niet uit op D-SUB(toen vond ik redelijk in het midden van het scherm ook nog een dode pixel). Daarna nog een paar keer geprobeerd met de DVI kabel, maar met hetzelfde probleem. Op VGA moet ik wel zeggen dat het beeld er aardig helder en kleurrijk uitzag. Het schermoppervlak is natuurlijk ook kwijlen geblazen.
Na een half uur klooien (scherm aan, scherm uit, windows opnieuw opstarten, kabels erin en eruit) wilde het scherm überhaupt...