2. Specificaties | Gebruikersreviews

Acer Aspire 5 A515-45G-R5A1 Review

14 april 2026, laatste update op 14 april 2026, 24 views Rapporteer

Deze laptop is geschikt voor iedereen die dagelijks een "Oké" laptop wil. Niemand kijkt je aan van "wow je hebt een Acer?!"
Het is een no-nonsense laptop voor iemand die geen drama wil.

Pluspunten

• Goede Prijs / Performance
  • Geen specifieke drivers
  • Kan tegen een stootje

Minpunten

• Scherm moeilijk te zien in felle omgeving
  • Ziet er wel een beetje oudbollig uit.
  • Matige Grafische performance

Ik heb deze laptop dagelijks gebruikt tijdens mijn studie. In de paar jaar dat ik em heb heeft de laptop van alles meegemaakt.
Dagelijks in een schooltas, naar school, op locaties, onder machines, in de werkplaats.
Daar is de laptop niet mooier van geworden, maar kapot is hij zeker nog niet. Nog lang niet zelfs, alles werkt nog zoals dag 1.
Iets te veel volt op een USB poort? Geen probleem.
(Is ook een fijn gevoel hoor, om niet heel veel te geven om de uiterlijke staat van een laptop)

Omdat ik embedded systemen programmeer heb ik Linux erop gezet. Er zijn weinig laptops die native linux kunnen draaien zonder device specifieke drivers te hoeven installeren. Maar deze laptop is anders. Speakers die meteen werken, volledig functionele F-knoppen die terugkoppeling geven aan het OS.

De laptop is geen krachtpatser. Een basis 6-core is opzich voldoende, waar het vooral ernstig tekort komt is in grafische performance. Dat is in een woord belabberd. Als je denkt om een game te kunnen spelen met graphics van na 2015, vergeet dat maar. De batterij gaat lang genoeg mee dat je zonder teveel problemen een paar uur van je stopcontact weg kan lopen. Dat is dan weer het voordeel van weinig GPU hebben.

Een minder fijn probleem is dat het scherm in zonlicht gewoon niet meer te zien is. Binnen bij een raam gaat nog maar als de zon op je scherm schijnt, succes...

Acer heeft de mogelijkheid gegeven om de laptop open te maken en een extra schijf te plaatsen. Dit moedigen ze aan door een extra SATA aansluiting mee te leveren die je zelf kan en mag inbouwen in de laptop. Erg Right to Repair vriendelijk :)

Zou ik opnieuw een Acer kopen?
Ja opzich wel, maar dan wel een iets krachtigere met een feller scherm.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Acer Aspire 5 A515-45G-R5A1?