Google Pixel 10a, 128GB Zwart Review
10 april 2026, laatste update op 10 april 2026, 55 views
Rapporteer
Product geleend
Voorheen stond de "a" bij Pixels bij mij voor aanrader, maar door de prijsstelling is dat deze keer geen zekerheidje. Prima toestel, prijs iets te hoog.
Pluspunten
- Pixel UI
- Snel genoeg voor dagelijks gebruik
- Prima camera
Minpunten
- Prijs te hoog
- AI-functie voor camera matig
- Achterkant ongelofelijk glad zonder hoesje
Als Pixel 8a-gebruiker kreeg ik de kans om de Pixel 10a te testen. Na het uitpakken viel er eigenlijk weinig op, want de toestellen lijken verdacht veel op elkaar, behalve de camerabump die verdwenen is. Een mooie verbetering ten opzichte van het oude model. Wel heb ik direct een hoesje besteld, want de plastic achterkant lijkt wel van olijfolie zo glad.
Na het opstarten van de telefoon en het overzetten van m'n apps, was het vooral thuiskomen in een warm bad. De Android-schil die Google's eigen telefoons biedt is in mijn ogen één van de meest prettige om mee te werken. Enige nadeel van Pixel UI is voor mij nog steeds de toggleswitches voor onder andere wifi en bluetooth. Dat is niet met één druk op de knop in- en uit te schakelen, je moet altijd een menuutje in.
De camera werkt prima en is marginaal beter voor wat ik er mee doe. De nachtmodus lijkt iets beter dan de Pixel 8a. De AI-functie is leuk voor stilstaande objecten, maar de snelheid schiet wat mij betreft tekort. Een kat blijft namelijk niet vaak rustig liggen 😉.
De snelheid en batterij zijn voor dagelijks normaal gebruik voldoende. De Pixel a-lijn blijft een prima toestel voor social media-gebruik en simpele games. Een dag haal je met gemak.
Blijft nog over de prijs. Binnen de Pixel-lijn zijn er wat mij betreft twee betere alternatieven. De Pixel 9a is 100 euro goedkoper en biedt buiten het snellere draadloos laden, AI-camerafuncties en een iets beter scherm, nergens op in. Ook de Pixel 10 (zonder a) is een beter alternatief voor de 10a. Voor 50 euro meer (op moment van schrijven) biedt deze meer en betere camera's, snellere processor en meer premium feel.
Toch is de Pixel 10a helemaal geen verkeerde koop voor mensen die hun telefoon net als ik niet heel intensief gebruik. Beetje Instagrammen en foto's van katten maken is het namelijk een prima toestel voor!