€ 299,- bij bol Plaza
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Focus Fitness Slimline iPlus - Walkpad Review

3 april 2026, laatste update op 4 april 2026, 117 views Rapporteer

Deze Wandel loopband is redelijk degelijk met zijn gewicht van 31kg, Erg stil tot 2/3km snelheid maar daarboven neemt het geluid wat toe, maar is absoluut niet luid. Werkt voor mij prima om tijdens TV kijken mijn dagelijkse quota "lopen/stappen" te halen op deze band door een gebruik van 30-60minuten (7000-10.000 stappen per dag, inc. buiten wandel zonder band).

Ik ben blij met deze loopband. Ook nog eens voor een prima (aanbiedings-)prijs van 239 euro op de AH-Voordeelshop gekocht (eind maart 2026, inc. verzending, verkoper is Betersport.nl) . Verder staan er nog wat tips over wandel loopbanden in deze review en ook een opsomming over waarom dit geen hardloopband is. Je kunt achteraan ook gewoon de loopband foto's als diashow bekijken voor meer informatie (i.p.v. het lezen).

Pluspunten

• Degelijk
  • Redelijk stil
  • Prima WANDEL loopband
  • Scherpe aanbieding
  • Veiligheidssleutel/koord
  • Koolborstel-loze motor
  • Afstandsbediening (via Bluetooth)
  • (voor Liefhebber) Apps koppeling via Bluetooth. Apps: MyWhoosh (gratis), Kinomap/Zwift (abonnement)

Minpunten

• Zwaar voor een "opberg loopband", het is toch een flink ding om op te bergen
  • De beschrijving voor draadloos verbinden Afstandsbediening & App is slecht (daarom in deze review beschreven)
  • Van de knoppen is niet duidelijk het symbool te zien (waarvoor zijn ze). Dit omdat ze zwart zijn zoals de knop zelf en de plek waar ze zitten.
  • Raar in Handleiding: "Geschikt voor Ipad". Moet zijn: Geschikt voor IOS (Apple) en Android toestellen (en wie weet meer Bluetooth toestellen, Windows?!).
  • HERVERBINDEN Bluetooth (na verlies verbinding) voor App MyWhoosh kan alleen met meerdere pogingen. De meegeleverde afstandsbediening blijft het altijd doen en heeft dit probleem niet!
  • De Clip voor je lichaam aan het koord van de veiligheidssleutel werkt prima. De Clip is echter fragiel. De Clip is natuurlijk wel heel makkelijk te vervangen door een sterke Clip/Klem!
  • Voor wie hier bezwaar tegen heeft: De MyWhoosh App slaat alle data op in hun Cloud (account daarom verplicht!).

Loopband Focus Fitness Slimline iPlus - Walkpad
Korte Review / Veel Foto's, Tech. niveau: Muy simple,
Bijgewerkt: 03-04-2026 (zie ook “Change log”). Geschatte leestijd is 12-16 minuten.

Change log

<nog niets>

Introductie

Ook op Tweakers slaat de vergrijzing toe (Oui, moi aussi) en al dat getuur op je (tweakers)scherm is ook niet gezond. Als het droog is en blijft dan ga ik BUITEN wandelen ( nog gezonder ook!! ). Om toch zoveel mogelijk mijn dagelijkse stappen te halen, heb ik een loopband aangeschaft om ook binnen te kunnen "wandelen".
Zoals met de meeste producten kun je allerlei kwaliteiten/mogelijkheden kopen, van 70 euro t/m 5000 euro voor zo'n loopband. Wat is wijs. Hier een korte review met ook nog wat tips.

Deze review bevat foto's tussen de tekst en hoofdstukken, maar nog veel meer foto's van de loopband zaken alleen achteraan de review. Alle foto's zijn dus achteraan te zien en ook te vergroten tot een leesbaar formaat (indien nodig, zoals een handleiding in "foto-formaat"! ).

Foto 01/02: Reclame foto's van de loopband
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/_k0ef9i-WoqfC67G4jUOVHtnV9w=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/845047/1W8FkKHobLbNyWVfsQUP9yGyMhobnIo8LE5ZjPEz8ZZZDhDAbA.jpeg?f=620xauto
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/5A1MYKzJp1yB5W5cuTq_CGgeKdQ=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/845047/1W8FkKCkjKjf4pH7hqv0TPeEDv8ADbxyWjNp7dRTmRH2ZWWG7r.jpeg?f=620xauto

Selectie

Mijn selectie criteria zijn:

A. Redelijk degelijk voor dagelijks gebruik.
B. Geschikt voor wandelen in verschillende tempo's (niet voor hardlopen).
C. Voor als je vergeet te lopen (afgeleid door TV kijken of als ik ik echt oud wordt) & grip voor handen: band UIT veiligheidssleutel/koord, op-staande stang voor o.a. bediening en handen.
D. Min mogelijk onderhoud (geen koolborstels).
E. Op te bergen en dus inklapbaar.
F. Past met gronddeel een stukje onder mijn werkbureau (Bureau is in hoogte verstelbaar !).
G. Looppad/vlak van min. 40cm breed en 120cm Lang.
H. Redelijk betaalbaar.
I. Redelijk Stil.

Je hebt al voor 70 euro bij Amazon een loopband, zonder stang, geen veiligheids-sleutel/koord, klein loopvlak (zeker de lengte), koolborstel motor en een licht chassis (15-21kg ijzer/kunststof). Begin er niet aan. Dit zijn wegwerp producten en als je ben afgeleid (zoals bij naar TV, Smartphone of Tablet kijken) val je er zo vanaf (ook as je jong bent). Bijna alles tot zo'n 150 euro is meestal toch goedkope troep.

Bij de loopband "Focus Fitness Slimline iPlus" heb je een veiligheidssleutel met koord dat ervoor zorgt dat de loopband direct stopt als je naar het achterdeel van het GROTE loopvlak gaat (de Veilgheidssleutel wordt uit de Stang getrokken via het koord verbonden aan jouw lichaam) .Ik heb de Veiligheidssleutel werking meerdere malen uitgeprobeerd/getest (gestopt met lopen terwijl de band draait) het werkt uitstekend, de band stopt direct.
Deze band is ook nog eens tot 120KG te belasten wat hopelijk ook bijdraagt aan minder slijtage. De loopband van deze review is een flinke jongen/ding (groot) en behoorlijk zwaar. Dus dat opbergen is toch nog een klusje. Maar goed voor die prijs kun je niet alles hebben.
Foto 23: De loopband van boven "ingeklapt". De las van de band is goed zichtbaar (hoort zo)
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/2hbFmwYI6SA3S1NrsPXgbrT6ItE=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/845047/1W8ICI6ADhKRHXvYXGMr1n6diswBzM1ynDUamZZfA19xw51jeQ.jpeg?f=620xauto

Levering

Het is pakket is te groot en te zwaar voor normale PostNL/DHL (etc.) bezorging. Het pakket wordt bezorgd door het bedrijf "AllRoad".
De doos is wat beschadigd maar de loopband is goed verpakt in piepschuim en is helemaal in orde.
Foto 05/06: de loopband en de verpakking
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/1UbuC4rmqV9OyoPTy3FgDzB7Zoo=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/845047/1W8FkKXg5tISz6NjppJgVDHZICeteKMToy8yzKBAwN0IOmy436.jpeg?f=620xauto
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/fIUqqGBeCQdNUh0PYUWcHgh7c2M=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/845047/1W8FkKtb5qYzY3ZeuWuXWh6y3yTnYEjy3ddVikM6bXp3iuRxlX.jpeg?f=620xauto

foto 07/08: De losse onderdelen , o.a. veiligheidssleutel met koord en Clip
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/b3E5k_e-0R2sYEII2ydnDM6w2eM=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/845047/1W8FkK7Yz0G7VGlGnwBfLP0Km8czdvsIXuQtdLVBojKizaYJYP.jpeg?f=620xauto
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/nnV_sbfG9WmxhupEy1nK0HDVjJQ=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/845047/1W8FkKlhDGIdGXlEEdTtQHo0iBOPPImBQbvQysuWwvIPBu6KZg.jpeg?f=620xauto

Specificaties

Zie foto hieronder.

Foto 04: De Specificaties (beter leesbaar!: achteraan review deze foto uitvergroten)
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/s38yzS19fKc5Uo3iJ8eXkE8PF24=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/845047/1W8FkK7zt1brp4kmCcP1kf165ToldVgutXzegzYsTSRUj7spqY.jpeg?f=620xauto

Eventuele fysieke montage / stang omhoog/omlaag klappen

Om de bedienings-stang (ook voor grip van je handen) omhoog te klappen moet je eerst met de hendel aan de zijkant, de stang ontgrendelen. Als je vervolgens de stang omhoog uitklapt, moet je er GOED op letten dat het palletje (met veertje) in de uitsparing van de ronde draaischijf valt (bij draaipunten van de stang in de buurt van de hendel en aan de "overzijde"). Vervolgens vergrendel je de stang weer met dezelfde hendel en kan de loopband gebruikt worden. Foto 19 (met tekst) hieronder verduidelijkt dat ont-/ver-grendelen van de stang heel duidelijk.

foto 19: o.a. draaipunt van de stang, de ont-/ver-grendelen hendel, palletje, draaischijf met uitsparingen. Achteraan kun je deze foto vergroten zodat de tekst heel duidelijk leesbaar is.
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/uGm3SBulpELJTgTrPFNMITXO1OA=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/845047/1W8IAXmFDx6GslBnu1TskLiy2TtSU2rQUcAo2uN7VWipLC39MO.jpeg?f=620xauto

Wil je de losse afstandsbediening gebruiken dan zul je deze met een muntje (bijv. 5 cent) aan de achterkant moeten openen om het plastic stukje te verwijderen zodat de batterij contact maakt . De foto's hieronder spreken voor zichzelf. Voor het koppelen van de draadloze afstandbediening moet je even goed het hoofdstuk "Bluetooth koppelingen" lezen.

Foto 14: afstandbediening voorzien van stroom
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/UMOPdYiziD2rem7LWVECwt3fq5A=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/845047/1W8FqFN8nEjnr2os91KXvgN7ZVAj7gNxPmE05qO1Rr20gbotfZ.jpeg?f=620xauto

Wil je een smartphone of Tablet op de Bedienings-stang plaatsen dan moet je de los meegeleverde Tablethouder (Ipad) met 2 schroefjes en de meegeleverde sleutel op de bedieningsstang monteren (zie ook hoofdstuk levering). Daarachter zit een elastiekje met een Clipje/klem, waarmee je dan het in de houder geplaatste apparaat kan vast klemmen.

foto 21; bedieningsdeel van de stang met gemonteerde tablethouder
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/ZZV0PU8nNLNK7OI1TanV8Wfobxk=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/845047/1W8ICIQ01kIu0rEW8tf44h3IvqMkjJKeF6S6xS2CUvR0XZLFpy.jpeg?f=620xauto

De loopband is in een helling-stand van 7% in te stellen door de voorkant iets op te tillen en de voetjes aan de onderkant uit te klappen. Het is dus Vlak of 7% bergopwaarts lopen. Aan de achterkant onder zitten ook 2 draaivoetjes waarvan op de tekening bij onderdeelnummer 3 staat: "Adjustable foot pad PVC70 degrees ± 3 degrees". Ik denk niet dat deze draaivoetjes bedoeld zijn om de loopband op bergafwaarts wandelen in te stellen. Het is meer mijn vermoeden, om de loopband in de looprichting waterpas (vlak) te stellen met de "uit klapvoeten (7%) vooraan ingeklapt (dus 0%)". Ik kan er voor de rest niets over vinden.

Foto 25/27/29: de voetjes voor de helling ingeklapt en uitgeklapt op de achterkant van de loopband
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/zyJ-Ag0qKwq2ENJC51FmFRgvxEs=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/845047/1W8ICIoUJERFZW5kBXnyWG4kLCS6PvmFwUUWPnVauwzoA7zeXC.jpeg?f=620xauto Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/1E78lorx7PPQrtnMiV9U4rqbVdI=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/845047/1W8ICJZooGXJ7tEvd4xg2hSKA6mMqXp3PCATrWrTzgrsYonPvt.jpeg?f=620xauto Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/kl9LGfdc6K-jLnecjdXuEaJ8UMM=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/845047/1W8Jq2Iw0AyhpocKu3UxuwDWLaeZNJOsq8OiB5J0GNbJM0dO4r.jpeg?f=620xauto

De bediening / onderhoud

De bediening wordt duidelijk uitgelegd in de meegeleverde papieren handleiding (ook in het Nederlands). Bij een omhoog geklapte (bedienings)-stang kun je:
- Met de knoppen op het rechtse deel van de bedienings-stang de loopband starten/stoppen en de snelheid verhogen/verlagen.
- Met de knoppen op het linkse deel van de bedienings-stang de 12 loop programma's bedienen en de draadloze verbinding instelling activeren ("3/6"knop ingedrukt houden)

foto 20: het bedieningsdeel van de stang en de gele sleuf voor de veiligheidssleutel (samengesteld foto, 2 delen)
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/9P1siMWI4iExFmDFa-iEr4jXH8U=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/845047/1W8IAZ0OgtUE1Joy993I5Gq1CFBNpLwgnVln5AOWyS7jIsJ1Sk.jpeg?f=620xauto

Bij een ingeklapte bedieningsstang kun je de loopband met de meegeleverde afstandsbediening besturen.

Er wordt een flesje smeerolie meegeleverd met deze loopband. De band moet na 300km lopen gesmeerd worden (normaliter om de 2 a 3 maanden). Er verschijnt hierover een melding op de Display van de band. Gebruik alleen 100% siliconen smeerolie (mag ook in Spuitbus/Spray uitvoering), andere oliën kunnen de rubberen loopband snel aantasten! In de "kleine lettertjes" van de handleiding staat welk simpel onderhoud van "cruciaal belang" is. Ik heb deze tekst vergroot als foto hieronder geplaatst.

Foto 30: Onderhoud van de loopband (kleine lettertjes) in de handleiding.
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/MhrnQU1zIhiMNYDxr7F0sCq8arw=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/845047/1W8OvmwjlNWmgzunG7YYR0XJKsG0U2f0Yk7T8dBklvzpibkrEB.jpeg?f=620xauto

De handleiding bevat ook een beschrijving van alle onderdelen en hoe dit uit en in elkaar te zetten. Op de Betersport.nl Site staan naast de handleiding (PDF) ook nog eens verschillende (Youtube) filmpjes over (groot) onderhoud en vervangen van die onderdelen. Het meeste hiervan is technisch (niet het oliën/smeren) en is natuurlijk alleen voor de "gevorderde Tweakers" bedoeld. Normaliter werkt de loopband en hoef je natuurlijk die detail/technische uitleg niet te gebruiken.

foto 09: De handleiding in JPG formaat (achteraan is die te vergroten)
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/RyVomSGiDvZJmgacLJXUSC0AbYY=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/845047/1W8FmnB5CVDsEo20c5K8Nt41pbdL7IBu0oGpS35hMXr9EyagDm.jpeg?f=620xauto

Bluetooth koppelingen

De Handleiding is niet echt duidelijk over het draadloos koppelen via Bluetooth van de Afstandsbediening en bijvoorbeeld je Android toestel. Op de Betersport.nl site staat zelfs dat de "3/6" knop op de Afstandsbediening zit. Dit is fout, deze knop zit op de stang-bediening (meest linkse). Dus vandaar dat ik het hier even uitgebreid beschrijf.

Druk ongeveer 3 a 5 seconden op de "3/6" knop op de Stang-bediening totdat het Display op de grondplaat knippert met de tekst "blUE" (blue) . Dit betekent dat de draadloze Bluetooth verbinding van de loopband 60 seconden "OPEN staat" voor het verbinden met je meegeleverde Afstandsbediening en/of een ander Bluetooth apparaat.

foto 28: Loopband staat in koppelmode (zie display)
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/qdoJwGGajxLtwzb03G9Dr0bThbI=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/845047/1W8ICJh0GcHvevsrtAhJxG1JNOI1p20eq2u6EM2w8hYnQYQOKC.jpeg?f=620xauto

Voor de genoemde Afstandsbediening moet je binnen die 60 seconden gelijktijdig de knoppen "+" en "-" daarop ingedrukt houden (boven en beneden knop), totdat op de grondplaat het Display de melding "“SUCCE" geeft/verschijnt. De afstandsbediening is dan gekoppeld en je kun de ingedrukte knoppen loslaten.

Van je te koppelen "eigen" apparaat moet de Bluetooth AAN staan en indien mogelijk ook de "locatie" op AAN zetten. Op het apparaat moet ook een geschikte Apps geïnstalleerd zijn. Dat zijn: MyWhoosh (gratis), Kinomap/Zwift (abonnement). Binnen de 60 seconden koppeltijd van de loopband moet je binnen de App de bluetooth koppelprocedure starten. In de App verschijnt de gevonden verbinding, die je aldaar "accepteert". Op de Display van de Loopband verschijnt dan de melding "On". Zet je de Bluetooth op je telefoon UIT of log je UIT van de genoemde App dan moet je de Bluetooth verbinding opnieuw instellen/tot-stand-brengen.

Als ik de Bluetooth verbinding tussen MyWhoosh en de Loopband verlies, moet ik het daarna verschillende keren de "60 seconden OPEN voor verbinding van de loopband" uitvoeren om weer een verbinding te krijgen. dat werkt niet echt soepel (minpunt). Ik weet niet hoe gebruikersvriendelijk de Bluetooth verbinding is bij de Kinomap en de Zwift Apps. Ik heb de Kinomap/Zwift App's niet uitgeprobeerd. Het schijnt dat ze naast abonnement ook een aantal gratis functies hebben (ook niet geprobeerd). De Bluetooth verbinding van de meegeleverde Afstandbediening blijft het gelukkig WEL ALTIJD doen (behalve na Reset van de loopband).

Je kunt de Afstandsbediening en een ander bluetooth apparaat met 1 van de genoemde Apps tegelijk gekoppeld hebben. Ik heb niet uitgeprobeerd of je ook meerdere Apps tegelijk kunt koppelen.

Loopband programma's / De Apps

Ik zelf gebruik de Loopband vrij "dom". Ik kijk een TV programma of iets op YouTube "X" tijd op de loopband en wissel soms de snelheid van de band of pauzeer even, meer niet.

Zelf gebruik ik dus NIET de 12 loopprogramma's die de Loopband zelf heeft. Hiervan worden een aantal statistieken bijgehouden in de loopband zelf (het EEPROM geheugen). De werking van de genoemde 12 programma's staat duidelijk in de handleiding. Er zit aan de zijkant een AAN/UIT (off) schakelaar. Daar kun je ook de loopband "resetten". Bij de "reset" gaat de loopband naar de fabrieksinstelling en ben je alle genoemde statistiek kwijt. Ook je draadloze Bluetooth verbindingen zul je dan opnieuw moeten instellen.

Wil je nog meer Info vast houden en een "route lopen" dan gebruik je een App. Ik heb de Android MyWhoosh (gratis) op mijn Android telefoon EVEN uitgeprobeerd. Ik vind het allemaal niets , net als velen van al die gezondheid Apps.Van MyWhoosh is ook een Windows App, maar ook deze heb ik NIET op mijn desktop W11 uitgeprobeerd.

Je kunt via de onderstaande MyWhoosh schermafdrukken een redelijke indruk krijgen van de "RUN" data in de MyWhoosh App. Voor deze App moet je een account aanmaken en je "Activiteitengeschiedenis" wordt opgeslagen in de MyWhoosh Cloud. Ook kun je daar zelf Workouts opzetten/opslaan naar jouw eigen smaak/indeling. Die Cloud is een afhankelijkheid van een derde partij (MyWhoosh) van jouw data voor jouw loopband. Zelf vind ik dat Cloud gebruik allemaal 3x niks :-( , maar goed ik heb het niet nodig. De loopband zelf biedt ook nog eens 12 vaste loopprogramma's aan waarvan de data lokaal blijft (in een EEPROM van je loopband :D ).

Foto xx: Schermafdrukken van MyWhoosh Adroid telefoon
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/8MYD5ei8KXuMn89O4i4AmlIxZZ4=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/845047/1W8FqGs88QTHhfKSwqiVwRTJuMNGynuBs9j63fUtV9nmdLQP85.jpeg?f=620xauto

Slot/Conclusie

Ik ben blij met de loopband. Zeker nu ik hem permanent in de huiskamer heb staan (mijn vrouw is voor een paar maanden naar haar familie op 10.000km afstand). Ik stap er zo op tijdens het "ritueel" van het 20.00u NOS Journaal kijken (etc.). De bediening op de stang en met de meegeleverde afstandsbediening is simpel en duidelijk. Je denkt er in eerste instantie niet aan, maar het is heel fijn dat er een veiligheidsleutel/koord op de loopband zit. Ook de omhoog geklapte bediening/hand-stang is zo nu en dan erg welkom als je bijv. "te geconcentreerd" je TV of computerscherm volgt. Je hebt met je handen dan toch meer grip op/via die stang en blijft daardoor op de loopband staan/lopen.
Het opbergen heb ik nu 2x gedaan/geprobeerd en dat is toch wel een klus met deze 'zware" loopband (is het minpunt).

Ik heb de loopband nu 2 weken naar tevredenheid in gebruik. De 4-voudige schokdemping van de loopband is dik voldoende voor deze wandel loopband. Nu hopen dat de degelijkheid die je voelt en ziet ook gaat leiden tot een vele jaren ongestoord wandelplezier binnen.

Foto 17: de wieltjes van de loopband
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/5SZB3gqYIUt0S3nDcONeQpZdBWA=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/845047/1W8FxTRqokfb2Ps3ete0cMkVripDJNO3XvQUI3ca9IFUVEsbMh.jpeg?f=620xauto
Terug naar Inhoudsopgave bovenaan

PM: hardlopen op deze loopband

Ondanks dat deze loopband op papier en als top een snelheid van 12km per uur haalt, kun je hiermee niet continue 12km hardlopen, omdat:
- De 4-voudige schokdemping veel te laag is hiervoor.
- De motor is hiervoor niet krachtig genoeg, Die 12km/pu is voor even pieken , meer niet.
- Het loopwerk hiervoor niet geschikt is (te licht).
- De breedte van de loopband te smal is hiervoor.
- De lengte van de loopband aan de korte kant is , beter > 130cm
- Je hele andere voor geprogrammeerde loopprogramma's nodig hebt. De 12 loopprogramma's op deze loopband zijn voor wandelen, niet voor hardlopen!

Ga eens naar een sportschool waar rijen loopbanden staan die ook geschikt zijn voor hardloop en dus voor intensief dagelijks gebruik. Probeer ook eens Wandel loopbanden en Hardloop loopbanden in de speciaal fitness winkels met een showroom vestiging of gewoon bij de Decathlon. Dan weet je het : de "Focus Fitness Slimline iPlus - Walkpad" is een wandel loopband (oke , even snel wandel kan ook) en totaal ongeschikt voor hardlopen.

Foto 10: maten van het loopvlak van de loopband
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/CQSIF5Bf-EC_e1VJ0lxRavNO0hg=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/845047/1W8FqEb9CDRf3270OoFBsLnn0RqStMGanjN4CgZLDGgaoXXj3X.jpeg?f=620xauto

Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Focus Fitness Slimline iPlus - Walkpad?

Goede middag,

Bedankt voor deze review.

Ik heb deze loopband ook net binnen, maar voor mij is de gebruikershandleiding een beetje onduidelijk. Vooral hetonderhouds gedeelte. Nergens wordt aangegeven hoe je deze band moet onderhouden. Waar eventueel olie voor gebruikt moet worden. Ook het smeren van de loopoppervlak zelf. Dit zouden ze wel mogen verbeteren.

Dus mijn vragen zijn.

- Waar en waarvoor is het flesje olie en vooral hoe je deze moet gebruiken?

- Moet ik de loopband met een spray smeren?

- Moet dit draaiend gebeuren?

- Zoja, hoe hard moet de loopband draaien en hoe lang?

- Moet er ook iets gestofzuigt worden zoals het motorcompartiment, want dit zijn imo toch stofverzamelaars.

Dit allemaal staat er dus niet in. Wellicht dat jij hier iets meer in je review kan toelichten?

Mijn dank hiervoor.