HyperX Cloud III Zwart Review
30 maart 2026, laatste update op 30 maart 2026, 82 views
Rapporteer
Product gekocht
De HyperX Cloud III Zwart voelt direct vertrouwd aan als je de Cloud II kent. De bouwkwaliteit is opnieuw gewoon goed: stevig aluminium frame, nette afwerking en zitcomfort dat je uren volhoudt zonder irritatie. Op dat vlak doet HyperX nog steeds wat je verwacht.
Helaas valt het geluid tegen. Waar de Cloud II nog een mooie balans had met redelijk volle bass en heldere mids, klinkt de Cloud III vlakker en minder levendig. Vooral in games en muziek mis je detail en diepte. Het is niet slecht, maar wel duidelijk minder overtuigend.
De surround sound is iets verbeterd ten opzichte van de Cloud II, maar blijft wat mij betreft niet echt nuttig.
Software-ondersteuning voor Linux en macOS ontbreekt, en dat is jammer, helemaal nu mensen overstappen van Windows naar deze besturingsystemen.
Kortom: voelt als een uitgeklede opvolger waarbij vooral op kosten is geoptimaliseerd in plaats van op verbetering.
Pluspunten
- Zelfde hoge bouwkwaliteit als de HyperX Cloud II
- 4-pin 3.5mm jackplug kost me geen USB poort op laptop
Minpunten
- Geluid is beduidend slechter dan zijn voorganger
- Surround sound feature is niet echt nuttig
- Software is er niet voor Linux
3 van 5 sterren (Voldoende)
De HyperX Cloud III Zwart voelt direct vertrouwd aan als je de Cloud II gewend bent. Dat is ook niet zo vreemd, want qua bouwkwaliteit zit het opnieuw gewoon goed: een aluminium frame, degelijke afwerking en comfortabele memory foam oorkussens met letherette / nepleer. De headset zit licht genoeg om hem urenlang te dragen zonder irritatie, en dat blijft een van de sterkste punten van deze lijn.
Ik heb zelf in de loop der jaren meerdere Cloud II’s gekocht (voor het hele gezin, op het werk, in m’n laptop tas.. noem maar op), dus ik weet vrij goed wat je van deze serie mag verwachten. Juist daarom valt de Cloud III op een aantal punten tegen.
Technisch ziet het er op papier prima uit: 53mm drivers, een frequentiebereik van 10Hz-21kHz en ondersteuning voor 24-bit audio via USB. In de praktijk klinkt het geluid echter vlakker en minder dynamisch dan de Cloud II. De bass is minder aanwezig en details in mids en highs komen minder goed naar voren. Bij games en muziek mis je gewoon diepte en levendigheid. Het is niet dramatisch slecht, maar wel duidelijk minder overtuigend dan zijn voorganger.
De surround sound is iets verbeterd ten opzichte van de Cloud II, maar blijft wat mij betreft weinig nuttig. Het effect klinkt nog steeds onnatuurlijk en zorgt ervoor dat geluiden teveel van achter lijken te komen. Net als bij de Cloud II heb ik die functie eigenlijk gewoon uit staan.
De microfoon is prima: verstaanbaar, met redelijke noise-cancelling, vergelijkbaar met de Cloud II. Gewoon goed genoeg voor calls en voice chat, maar niets bijzonders.
Compatibiliteit is breed (PC, consoles, mobiel), maar software-ondersteuning voor Linux en macOS ontbreekt. Dat is gewoon een gemiste kans, zeker nu steeds meer mensen deze platformen als desktop OS gebruiken. Extra tuning en instellingen blijven daarmee in de praktijk vooral een Windows-feestje.
Wat ook opvalt is dat er op accessoires is ingeleverd. Waar de Cloud II nog extra oorkussens meeleverde (iets wat ik zelf ook daadwerkelijk gebruikte), krijg je hier minder. Geen extra set, geen pouch.. het voelt gewoon kariger.
Kortom: sterk in bouw en comfort, maar qua geluid en meegeleverde extras een stap terug ten opzichte van de Cloud II. Voor een opvolger is dat gewoon teleurstellend. Het geheel wekt de indruk dat er vooral is geoptimaliseerd op kosten in plaats van op verbetering. Als je van de Cloud II komt, is er eigenlijk geen reden om te upgraden.
Beoordeling: 3 sterren. Prima headset.. maar gewoon niet wat het had moeten zijn. Ik snap dat bedrijven geld moeten maken, maar soms wil je gewoon een beter product. Zonder deze minpunten had dit een makkelijke 5-sterren headset kunnen zijn, en was zelfs 99 euro een prima prijs geweest.