Motorola Edge 50 Fusion, 8GB ram, 256GB opslag Donkerblauw Review

14 maart 2026, laatste update op 14 maart 2026, 21 views Rapporteer

Mijn ervaring met dit toestel werd vooral bepaald door een structureel probleem met nummerherkenning. Inkomende oproepen werden regelmatig weergegeven als “Unknown”, ook wanneer het nummer gewoon in mijn contacten stond. Daardoor kon ik vaak niet zien wie er belde.

Na contact met mijn telecomprovider bleek dat dit probleem bij bepaalde Motorola-toestellen al bekend was. Volgens de provider lag de oorzaak niet bij de simkaart of het netwerk. Het probleem bleef bestaan ondanks verschillende standaardstappen zoals herstarten, instellingen controleren en functies zoals 4G-bellen of wifi-bellen aanpassen.

Hoewel het toestel verder normaal functioneerde, heeft dit in de praktijk een grote impact. Nummerherkenning is een basisfunctie van een telefoon en speelt een belangrijke rol bij dagelijkse bereikbaarheid.

In mijn geval bleek het probleem uiteindelijk niet te repareren. Daardoor bleef er een toestel over dat op papier goed werkt, maar een essentiële functie niet betrouwbaar uitvoert.

Pluspunten

• Mooi scherm
  • Snel laden

Minpunten

• Nummerherkenning werkt niet na update eind 2025!

1 van 5 sterren (Waardeloos)
De telefoon is een nette mooie telefoon met een mooi scherm, goede batterij etc. Maar ik ben zeer teleurgesteld / het toestel is terug naar de verkoper en kon niet gerepareerd worden.

Motorola Edge 50 Fusion – detailervaring met Caller ID probleem

Mijn ervaring met de Motorola Edge 50 Fusion werd uiteindelijk sterk bepaald door een probleem met nummerherkenning (Caller ID). Inkomende oproepen werden regelmatig weergegeven als “Unknown”, ook wanneer het nummer gewoon in mijn contacten stond. Daardoor was vaak niet zichtbaar wie er belde.

Het probleem trad op terwijl het toestel verder normaal functioneerde. Omdat het om een basisfunctie van een smartphone gaat, heeft dit in de praktijk een grote impact op dagelijks gebruik en bereikbaarheid.

Stappen die ik heb geprobeerd:
  • toestel meerdere keren herstart
  • simkaart opnieuw geplaatst
  • instellingen voor mobiel netwerk gecontroleerd
  • 4G-bellen (VoLTE) aan- en uitgezet
  • wifi-bellen aan- en uitgezet
  • netwerkinstellingen gecontroleerd
  • getest of het probleem ook bij opgeslagen contacten optreedt
Daarnaast heb ik contact opgenomen met mijn telecomprovider. Daar werd aangegeven dat dit probleem bij bepaalde Motorola-toestellen al bekend was en waarschijnlijk niet door de simkaart of providerinstellingen werd veroorzaakt.

Het probleem bleef ondanks bovenstaande stappen bestaan. Uiteindelijk bleek het toestel niet te repareren. Daardoor bleef er een smartphone over die technisch grotendeels goed werkt, maar een essentiële functie – nummerherkenning – niet betrouwbaar uitvoert.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Motorola Edge 50 Fusion, 8GB ram, 256GB opslag Donkerblauw?