Medion S06e Barebone MD35340 EU Review
18 maart 2026, laatste update op 19 maart 2026, 36 views
Rapporteer
Product gekocht
Dit is de eenvoudigste uitvoering van de Medion S06 mini pc's, die ook als complete systemen met veel hogere specs verkocht worden. Daardoor krijg je relatief veel waar voor je geld; een stevige, deels metalen behuizing, alles past goed en voelt degelijk aan, en er zit zelfs een metalen VESA bevestiging bij. De netvoeding wordt nauwelijks warm.
Dat hij op 12 volt draait (via een usb-c stekker) maakt hem geschikt voor gebruik in een boot of camper, mede dankzij de zuinige N100 processor die met zijn verbruik van 6 Watt niet snel de accu leeg zal trekken. De N100 is met zijn 4 efficiency cores uiteraard geen hoogvlieger, maar ruim voldoende om vlot te internetten, een film te kijken en eenvoudig kantoorwerk.
Pluspunten
- Goedkoop
- Zuinig
- Klein
- 12 Volt voeding
- Kwaliteit/prijsverhouding
Ik heb deze gekocht voor op de zeilboot, primair voor navigatie (OpenCPN); met RealVNC kan ik navigeren op een tablet (IP68) zonder dat een monitor nodig is. Daarnaast wil ik ook kunnen internetten via een 5G/LTE modem. Wellicht ook af en toe een filmpje kijken, en met een RTL-SDR stick is zelfs DVB-T kijken mogelijk.
Voeding op 12V en een laag verbruik waren de belangrijkste overwegingen. Dat hij op DDR4 (1 slot) draait is een plus, want dat had ik nog liggen, en is bovendien goedkoper dan DDR5. Ga hem nog behandelen met conformal coating als bescherming tegen de vochtige en zoute omgeving.
Vanwege de lage prijs (€129) heb ik meteen een 2e meebesteld om een reserve te hebben.
Ik zal hier t.z.t. nog een update doen zodra ik hem daadwerkelijk op de boot heb gebruikt.