€ 228,- bij tvspecialisten.nl
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Sonos Era 100 Zwart Review

20 februari 2026, laatste update op 20 februari 2026, 11 views Rapporteer
Product gekocht 0

Bij het binnenkomen van de nieuwe box direct aan de slag gegaan. Bij het instellen van het surroundsysteem vervalt de mogelijkheid van de lijningang. Misschien ergens logisch aangezien surround het als één geheel systeem ziet. Echter werd het daardoor voor mij geheel onmogelijk snel te kunnen schakelen tussen de diverse bronnen en toch gebruik Ik hoop en denk toch echt dat er betere/goedkopere oplossingen voorhanden zijn voor mijn in mijn ogen zijnde schappelijke wensen:
1: eenvoudig luisteren en switchen naar surround en platenspeler
2: diverse balansen instellen voor de diverse bronnen zodat direct het goede geluid te horen is per bron.

tldr: geluid is echt goed, al het overige veel meer van verwacht.

Pluspunten

• Geluid

Minpunten

• Al het overige

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Mijn oude JVC geluidsset had het begeven. Ik gebruikte deze voor surround en platenspeler. Het liefst zou ik een soundbar aanschaffen die als receiver voor beide zou dienen. In eerste instantie heb ik een beam en een era 100 aangeschaft. Deze losse speaker heb ik aan moeten schaffen omdat de beam blijkbaar geen lijningang heeft. Hierdoor platenspeler moeten verplaatsen naar de plek waar de era 100 is komen te staan, afijn niet onoverkomelijk. Hoewel ik het wél enorm storend vond dat zodra ik de balans/geluidsniveau voor platenspeler had ingesteld deze gekopieerd naar de tv zodra er overgeschakeld werd. De oren knalde van mijn hoofd. Dus elke keer voor het overschakelen zelf de balans en geluidsniveau handmatig aan moeten passen. Blijkbaar iets wat ook niet ingesteld kon worden navraag gedaan te hebben bij de winkel. Een surroundsysteem (extra speaker) zou het systeem eenvoudiger maken.
Uiteindelijk toch maar even aangezien. Bij het missen van het surround geluid van de vorige set toch besloten één extra era 100 aan te schaffen, aangezien dan een surroundsysteem mogelijk was, ook op advies van de winkel.

Bij het binnenkomen van de nieuwe box direct aan de slag gegaan. Bij het instellen van het surroundsysteem vervalt de mogelijkheid van de lijningang. Misschien ergens logisch aangezien surround het als één geheel systeem ziet. Echter werd het daardoor voor mij geheel onmogelijk snel te kunnen schakelen tussen de diverse bronnen en toch gebruik te maken van het surround geluid.

Kortom, het geluid is echt wel in orde, echter bij het gebruiken van diverse bronnen vind ik de gebruiksvriendelijkheid als muziekliefhebber echt minimaal. Instellingen kunnen niet gesaved worden, bij deze set up van ca € 900, is het nog onmogelijk om eenvoudig te switchen tussen surround/lijningang, daarvoor zou dan (nog) een extra box aangeschaft moeten worden. Wellicht logisch echter had ik meer verwacht voor de prijs die ik er uiteindelijk voor heb neergelegd en het niet toekomen aan mijn eigen wensen.

Uiteindelijk 2 verlofdagen bezig geweest met het geluid, wegwerken kabeltjes, instellen van de set etc om het uiteindelijk te retourneren binnen de bedenktijd. Ik dacht dat ik niet zo veeleisend was maar Sonos is voor mij niet de oplossing als ik onderhand 3 (kleine boxjes en een bar) moet aanschaffen om aan mijn wensen te kunnen voldoen. Een sub is dan nog niet inbegrepen. Ik hoop en denk toch echt dat er betere/goedkopere oplossingen voorhanden zijn voor mijn in mijn ogen zijnde schappelijke wensen:
1: eenvoudig luisteren en switchen naar surround en platenspeler

tldr: geluid is echt goed, al het overige veel meer van verwacht.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Sonos Era 100 Zwart?