2. Specificaties | Gebruikersreviews

Parkside Accu-boormachine set 20 V inclusief accu en lader Review

2 februari 2026, laatste update op 2 februari 2026, 203 views Rapporteer

Er zijn meerdere typen en uitvoeringen als combinatie sets, ook in de koffers.
Ik heb er 2 naast de Bosch die ik al langer heb. Wie veel met hout klust snapt het aantal van 3 wel. Eén om gat te boren, de tweede voor de drevel, de verdieping van de taps lopende schroefkop, de derde om de schroef in te draaien. Wie niet veel klust heeft er met één genoeg. Er zijn meerdere type accu's in de 20 volt serie in 2, 4 of 8 Ah. Aanbod van 8 Ah is beperkt, zijn snel uitverkocht, voor de accu schroefboormachine wie weinig klust is de 2 Ah accu voldoende. In de review zal ik daar dieper op in gaan, ook in het gebruik, want de ene is de andere niet, maar dat de kwaliteit niet onderdoet voor een Bosch, Makita, DeWalt of andere, dat staat vast bij veel gebruiker ervaringen!

Pluspunten

• Gewoon GOED
  • Lange accu duur, kan zowel de 2 Ah als de 4 Ah accu's op
  • Mooie degelijke koffers
  • Complete schroefboormachine starterset voor de hobbyïst
  • 3 Jaar garantie op de accu (check bijgeleverde gebruiksaanwijzing)

Minpunten

• Veelal onduidelijke gebruiksaanwijzingen, dik boekwerk in vele talen, leest onhandig

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/xTW6aHIHluFcb170T-j7T_LIuV8=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/878181/1VMRPZvqyprsoiIfpHqmumOkaynAruPjcWDh8ylup0pyzUV63D.jpeg?f=620xauto

De ene accu schroefboormachine is de andere niet en Parkside heeft veel uitvoeringen en variaties, ik heb hierboven een coulage afbeelding samengesteld van een deel van het aanbod, want er zijn nog een 8 tal meer in variaties. Als leek zie je de bomen door het bos niet, welke voor jou het meest geschikt is. De eerste links boven is voor de hobbyïst een mooie met starterskoffer, precies alles wat je nodig hebt als je een beetje handig bent.

Deze krachtige Parkside schroefboormachine is ideaal voor kleine klussen in hout, metaal en kunststof. Compleet geleverd met 2 accu’s, lader en accessoires in een stevige koffer: 2 accu's 20 V (2 Ah), 1 oplader 2,4 A, 1 afbreekmes, 1 timmermanspotlood (incl. 2 reservevullingen), 1 meetlint (5 m), 8 dopsleutels, 1 verzinkboor, 1 centerpons, 5 houtboren, 14 metaalboren, 40 bits, 1 bithouder, 2 accu's werkt makkelijk in het klussen, zorg altijd dat ze beiden zijn opgeladen, voor dat je aan je klus begint. Tussentijds opladen als je NIET bezig bent met een klus hoeft niet, Li-ion accu degraderen naar een slaapstand. Beste is opladen voor aanvang van de klus.

Eigenschappen van de set:
  • Met een 20 V lithium-ion accu (2 Ah) met 3-traps LED-statusindicator
  • Krachtige motor met 2-versnellingsbak en traploos regelbaar toerental met Quickstop
  • Snelspanboorkop van metaal met radiale vergrendeling en automatische spindelvergrendeling
  • Geïntegreerde LED-werklamp voor goed zicht op je werk
  • Antislip softgrip en compact ontwerp voor comfortabel gebruik
  • Inclusief 2 magnetische bithouders en praktische riemclip met flesopenerfunctie
  • Cell Balancing-technologie voor langere accuduur en optimale prestaties
  • Oplader met automatische uitschakeling en LED-laadindicator
  • Wordt geleverd met 2 accu’s, lader en uitgebreid accessoirepakket in een stevige opbergkoffer
  • Apparaat compatibel met alle accu's van de serie PARKSIDE X 20 V Team
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/O4Y25DJLFkBV6xT0YtMLrG6egGM=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/878181/1VMRPZVSJMB0AM1SqW4VRckS68ZGg9JOSYsSeIAoPOUAraFq1V.jpeg?f=620xauto

(afbeelding: mijn blokhut met veel koffers van gereedschap om ze vrij te houden van roest & condens. Op de koffers schrijf ik met witte permanente arceerstift op, wat er in zit, zo hou je overzicht. Ik ben een ervaren hout klusser en doe licht motor onderhoud. Mijn ervaring is meer dan 50 jaar en werk met meerdere merken gereedschappen.

De oude Dell (All-in-One) PC, traag in W10 is puur en alleen voor de PDF bestanden van werkplaatshandboeken, constructie tekeningen en YouTube (met de hotspot van mijn smartphone) is ook nog redelijk te doen met tutorials en reviews in houtbewerking klussen. De blokhut heb ik ook zelf gebouwd en staat rondom op een betonnen voet (ex-tuintegels) om houtrot te voorkomen.

De Anker Solix F1200 powerstation (1224 Wh) gebruik ik voor de stroom in de blokhut, als ik niet op vakantie ben, deze wordt geladen als de zonnepanelen leveren, via een Energy Socket van HomeWizzard)

Ik zelf heb de accu schroefboormachine los gekocht zonder accu omdat ik al meerdere accu's van Parkside heb en zo weet ik uit mijn ervaring welke accu's geschikt zijn. Ik heb meerdere artikelen van Parkside, Bosch en Makita, weet wat kwaliteit en gebruiksgemak is. Uiteindelijk de laatste jaren steeds meer Parkside gereedschappen & machines gekocht omdat het gewoon voldoet voor de startende als de gevorderde hobbyïst, weet van professionele vakmensen ook Parkside zijn gaan gebruiken, die hebben doorgaans de Performence series (grijs gekleurde) met de 8 Ah accu's. Groen gekleurde is voor wie niet dagelijks klust en voldoet daar uitstekend in, dus Parkside van de Lidl heeft een breed assortiment voor de startende, gevorderde en beroeps klussers.

2 kracht standen standen

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/wmvFl7-T97fIeclRXGMSVCZbvQc=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/878181/1VMSTYGXoKYSg034kEAc2QWPcB5rjbsUm7RFesdPgz1KXRWms4.jpeg?f=620xauto

Een goede accu boormachine heeft 2 regelbare standen voor schroeven en boren, gebruik ook die standen in wat je doet, dat wordt vaak vergeten, voor inschroeven heb je kracht nodig, maar ook de juiste bitjes die in PZ2, PZ3 worden aangeduid, meegeleverde bitjes zijn vaak niet de gewenste kwaliteit ('waaibomen ijzer'), die koop ik altijd los in pakjes van 10 stuks bij de ijzerwaren vakhandel, wat ik iedereen aanraad, je hoort wel eens klussers ... rakke,ratte, dan pakt het bitje niet goed in de schroefkop, met gevolg dat de schroef beschadigd en je problemen krijgt als je deze er weer uit wil draaien, het hoeft niet met de juiste bitjes, die ook veel langer meegaan. Ik klus veel en doe met een doosje dik 8 jaar. Ook wordt er vaak niet voorgeboord, dat is echt essentieel om geen gespleten hout te hebben.

De prijs/kwaliteit verschillen zit in de duurzaamheid en waar je het voor gebruikt. Daarom maakt Parkside 2 keuzen daarin, de Performence (borsteloze) series voor de vakmensen, zijn grijs gekleurd en de groene voor de hobbyïst, ervaren of starter.

De Accu's van Parkside

Je hebt de 12 volt en de 20 volt series. Zijn niet onderling uitwisselbaar, zijn anders van vorm en daardoor passen de 12 volt alleen in de 12 volt accu machines en de 20 volt serie in hun series, hieronder de verschillende (exclusief de performence)

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/65WOE59UoQgOAPC-U6WbNN7-gjw=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/878181/1VMTdqHcTBVd8yNPnJVjx4xdTY6BUBV6C9gUYqjHoKeDQZ9GEt.jpeg?f=620xauto

Het geld voor alle accu's van welk merk dan ook, laat ze niet vallen, daar kunnen ze niet tegen. Ik kluste vroeger veel met anderen, meest voorkomende fout is het staand neerzetten, dan kan hij omvallen of rolt nog verder op de grond, of valt van een steiger, dan ontploft de accu batterijen, het is Li-ion en geen veilige LFP, dus leg altijd je accu gereedschap PLAT neer! Ik werkte altijd met rubber matjes uit het transport, dan ligt hij stroef, plat. Parkside heeft 2 series, de 12 volt en de 20 volt series en in die series zijn weer verschillende in Ampere (Ah). Werk altijd met minimaal 2 accu's wil je niet 'leeg' komen te staan midden in een klus. Laat nooit de boorschroefmachine lang in de hete zon liggen. Op de accu zit 3 jaar garantie, terug te vinden in de gebruiksaanwijzing

Welke accu kan ik gebruiken voor dit apparaat?

Alle Parkside X 20 V-accu’s zijn 100% compatibel met alle producten van het Parkside X 20 V-team. Het verschil tussen de accu’s is het aantal Ampère-uur (Ah). Dit is de hoeveelheid elektrische stroom die een accu per uur kan leveren. Hoeveel Ah de X 20 V accu levert heeft geen invloed op de compatibiliteit van de accu met het apparaat. Dit houdt dus in dat je zowel een 2 Ah, 4 Ah of 8 Ah X20V accu kan gebruiken voor je X 20 V apparaat.

Hoe hoger het Ah, hoe langer je met één acculading kunt werken. Een accu van 2 Ah kan 1 uur lang stroom leveren van 2 ampère, een 4 Ah accu kan 2 uur lang stroom leveren van 2 ampère en een 8 Ah accu kan 4 uur lang stroom leveren van 2 ampère. Wordt je apparaat standaard geleverd met een 2 Ah accu maar wil je een reserve accu? Kies dan gerust een accu met een hoger aantal Ampère-uur zoals een 4 Ah of zelfs 8 Ah accu.

2 Ah of 4 Ah?

Voor een accuboormachine als deze is 2 Ah ruim toereikend de 4 Ah accu's zijn meer voor cirkelzagen, slijptollen.

Eigenschappen 20 V Accu 2 Ah en acculader 2,4 A:
  • De lithium-ion accu heeft een 3-traps laadstatusindicator zodat je altijd weet hoeveel energie er nog is
  • De 60-minuten oplader schakelt automatisch uit zodra de accu vol is
  • Dankzij Cell Balancing gaan de cellen langer mee en blijft de acculooptijd optimaal
  • De gelijkmatige belasting van de cellen zorgt voor een hogere accucapaciteit
  • Benut het laadpotentieel maximaal
  • Compatibel met alle apparaten van de serie PARKSIDE X 20 V Team
Welke acculader kan ik gebruiken voor dit apparaat?

Parkside X 20 V-accu-laders zijn 100% compatibel met alle accu’s van het Parkside X 20 V-team. Het verschil tussen de laders is het aantal Ampère-uur (Ah). Dit is de hoeveelheid elektrische stroom die een lader per uur kan leveren. Hoeveel Ah de X 20 V accu levert heeft geen invloed op de comptabiliteit met de acculader. Het is dus geen probleem om een 4 Ah accu op te laden met een 2 Ah acculader.

Hoe hoger het aantal Ampère-uur (Ah) van de acculader, hoe sneller jouw accu weer volledig is opgeladen. Een acculader met een capaciteit van 2 Ah kan 1 uur lang stroom leveren van 2 ampère. Dit houdt dus in dat een accu van 2 Ah in 1 uur is opgeladen met deze acculader en een accu van 4 Ah in 2 uur is opgeladen (2 uur x 2 Ah = 4 Ah).

Caravanpoten uitdraaien

Daar gebruik ik hem ook voor, daar kan je een lange sleutel voor kopen, ik heb de oude die bij de caravan zat, afgezaagd met de slijptol en daar twee platte kanten op geslepen zodat hij mooi in de boorkop past. Zet hem in een zachte stand (1) anders draai je te wild, bij omhoog draaien.

Wat kost dat?

De gangbare prijs van de besproken set ligt op € 74,99 als reguliere prijs, in acties kan dat aanmerkelijk goedkoper zijn, laagste prijs die ik gezien heb was € 59,99. Kijk dan ook altijd op de Lidl Webshop bij ParkSide. Ik heb tijdens de Black Friday flink mijn slag geslagen, maar onlangs was ook een combinatie van de Lidl bonuskaart plus 10% korting met een coupan voor gratis thuisbezorgen boven de € 50,= toen heb ik die tweede erbij gekocht zonder accu
Check voor actuele prijs HIER

Is het wat? Jazeker, hier maak je iedereen blij mee die nog een starter is in het klussen met hout, aluminium of zachte steen soorten. De betrouwbaarheid is al vaak bewezen voor vele gebruikers, maar ook uit mijn kluservaringen. Met deze starterset kan je verder uitbreiden als je klussen leuk begint te vinden, deze komt altijd van pas als je meerdere wil hebben in vaker met houtbewerken. Koop wel aparte kruiskop bitjes in de maten PZ2 en PZ3 bij de ijzerwaren vakhandel, die gaan jaren mee zonder slijtage, is ook fijner klussen. Wil je veel in metaal boren, is deze minder geschikt, daar zou ik uitbreiden in een kolomboormachine en die heeft Parkside (en ik) ook. Voor beton of hardsteen is een klopboormachine nodig.
Ik heb hem mu 2 jaar in gebruik naast de Bosch en onlangs in een actie van de Lidl webshop er nog één bijgekocht.

Gebruiksaanwijzing downloaden in pdf

Heb je vragen, stel ze gerust in de reacties, ik beantwoord ze meestal binnen een dag.
Wil je meer praktijk gebruiker reviews van mij lezen, hier het OVERZICHT

Gevonden op YouTube:

Vergelijk tussen de groene en de grijze:
Performence series:
Accu's:
Wie is Parkside?
Gebruiksaanwijzing downloaden in pdf

Heb jij ook een Parkside Accu-boormachine set 20 V inclusief accu en lader?