€ 14,52 bij Redable | Zakelijk
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Intel Wi-Fi 7 BE201, No vPro Review

31 januari 2026, laatste update op 31 januari 2026, 20 views Rapporteer
Product gekocht 0

Als vervanging voor een mediatek zonder linux ondersteuning. Deze specifieke M.2 heeft een proprietary interface. System Interface Type
M.2: CNVio37 . Werkt dus niet met AMD cpu. Kwam ik dus wat laat achter. Kijken of ik hem kan ruilen.

Pluspunten

• nvt

Minpunten

• proprietary interface.

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik heb hem dus niet kunnen gebruiken. Deze review heb ik geschreven als waarschuwing omdat je de juiste hardware moet hebben, anders doet ie het niet. 3 sterren voor een neutrale beoordeling.

Heb jij ook een Intel Wi-Fi 7 BE201, No vPro?

BE200 kaartjes werken niet met AMD hardware. Resulteert er vaak in dat je niet eens kunt booten. Ik heb in mijn AMD gaming laptop een Qualcomm moeten plaatsen (Qualcomm FastConnect 7800, model NCM865). Jammer genoeg zijn die hier in Nederland niet echt goed verkrijgbaar.

De laptop had een Mediatek maar mijn ervaringen met Mediatek wifi zijn vrij crappy, dus daar wilde ik echt iets anders in. In het verleden altijd die AX2xx Intel adapters gebruikt maar voor WiFi 7 kun je het dus schudden want die BE200 kaartjes werken alleen in Intel systemen.

[Reactie gewijzigd door Wildfire op 31 januari 2026 11:53]

het staat nauwelijks vermeld. pas toen het totaal niet werkte ( ook niet onder windows) ben ik gaan zoeken en kwam erachter dat Intel iets eigens heeft toegevoegd. De intel killer schijnt niet dat speciale te hebben. nog even goed googelen
Ik ben het met je eens dat dat bij webshops e.d. wel duidelijk vermeld mag worden bij de producteigenschappen: "alleen bruikbaar i.c.m. Intel systemen" of iets dergelijks. Ik kwam er ook pas door schade en schande achter, gelukkig zonder problemen kaartje kunnen terugsturen voor creditering.