€ 1.599,- bij Proshop.nl
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Google Pixel 10 Pro Fold, 256GB opslag Grijs Review

14 januari 2026, laatste update op 14 januari 2026, 489 views Rapporteer
Product gekregen +1

Aangezien mijn Pixel 9 Pro Fold in één jaar twee keer dezelfde hardwarefout kreeg waarbij de SIM-kaart en schermen niet meer goed functioneerden, heb ik van Google deze upgrade als vervanging gekregen.

In vergelijking voelt de 10 Pro Fold als wat de 9 Pro Fold had moeten zijn: minder dikke bezel aan de linkerkant door het scharnier; fysiek steviger en met MagSafe compatibiliteit. Hij is zeker beter, maar blijft nog enkele nadelen hebben. Zo blijft het jammer dat de camera niet meer dan "prima" is (spijtig dat je niet de Pro camera krijgt voor de hoge prijs hiervan). En is de processor minder geschikt voor gamen / emulatie dan Samsungs' Snapdragon serie. Met de komst van de dunne Galaxy Z Fold 7 voelt deze Pixel 10 Pro Fold gewoon een generatie achterlopen. Dat is niet erg—het blijft een top toestel—maar is zeker een kritische blik waard gezien de hoge prijs.

Pluspunten

• Scharnier ("hinge") is daadwerkelijk luxe en stevig
  • IP68 en relatief valbestendig
  • Kwalitatief (behuizing, vlotheid, schermen, speakers) dikke prima

Minpunten

• Duur voor wat het is
  • Foldables' reputatie voor fabrieksfouten
  • Geen "Pro"-camera
  • Beetje dik en zwaar sinds de Galaxy Z Fold 7
  • (Loopt eigenlijk een generatie achter)

Let op: gezien mijn ervaring met de Pixel 9 Pro Fold schrijf ik eerst daarover; onderaan vind je het kopje voor de ervaringen puur gelet op de Pixel 10 Pro Fold.
Context: hardwareproblematiek van de Pixel 9 Pro Fold
Sinds mijn vorige Pixel 9 Pro Fold twee keer in één jaar is stukgegaan (spontaan reageerden schermen slechter, bleven ze zwart, of viel de SIM uit), ben ik extra kritisch op toestellen van Google. Let wel: meer mensen op Reddit hadden hier last van, en Google had zelfs de garantie verlengd naar 3 jaar vanwege de hardware problemen. Aangezien de 10 Pro Fold een nieuw toestel is met nieuwe internals, moet ik er optimistisch vanuit gaan dat ze hebben geleerd van hun fouten en de problemen van de vorige generatie niet over zullen slaan op deze. Gelukkig hebben ze de "hinge" opnieuw ontworpen. We zullen zien!
Vergeleken met de Pixel 9 Pro Fold
De camera's zijn nagenoeg hetzelfde. Het hele toestel voelt nagenoeg hetzelfde in gebruik, alleen merk je wel echt dat het scharnier is geüpgraded. De "crease" (die zo onbelangrijk is, want in gebruik zie je het echt niet; veel minder storend dan een gat in het scherm waar camera's tegenwoordig zitten) voelt ook minder aanwezig dan de 9 Pro Fold, al komt dit vast doordat ik de 10 Pro Fold pas net een paar dagen heb. Door het scharnier voelt de 10 Pro Fold een stuk luxer aan: er zit minder beweegruimte, het voelt stabieler. Dat het toestel nu ook MagSafe heeft is wel geinig, vooral omdat ik Google's foldable subreddit volgespamd zag worden over hoe vervelend het was dat de 9 Pro Fold dit destijds niet had. Leuk dat Google daarnaar luistert. Ik verwacht dat de toekomstige 11 Pro Fold wel een significante upgrade zal zijn, vermoedelijk zetten ze er dan vast een betere camera in. Als je de beste camera in een telefoon zoekt, misschien maar even geen foldable aanschaffen. Maar als hobbyfotograaf kan ik er prima mee leven. Voor herinneringen zijn de plaatjes dikke prima.
De Pixel 10 Pro Fold op zichzelf
Eigenlijk is het een top toestel. Los van de rest van de markt, los van waar Google vandaan komt met de vorige generatie, en los van het feit dat er zelfs al TriFolds op de markt zijn (buiten Nederland). Het grotere scherm aan de binnenkant voegt echt waarde toe, zelfs al is het bijna vierkant, en werken niet alle apps hier top op. Ik merk dat ik mijn foldable veel langer gebruik (of dit goed is mag je zelf bepalen) dan een ouderwetse "slab" phone. Taken die ik op een tablet zou doen, doe ik ook op de foldable—zoals langere webbrowse-sessies—waar ik anders al gauw een laptop voor had moeten pakken. Ook multitasken is op zo'n groot scherm top: ik heb regelmatig twee apps naast elkaar, bijvoorbeeld wanneer ik muziek maak enerzijds akkoorden, anderzijds Spotify om mee te spelen. Of Google Maps terwijl ik informatie online opzoek ernaast.

Qua chipset is de Pixel 10 Pro Fold gewoon goed. Veel emulators (afgezien van Nintendo Switch) draaien vlekkeloos op het apparaat. Alleen de zwaarste games zul je dus moeite mee hebben. Maar nu ben ik ook niet heel veeleisend. In dagelijks gebruik is 'ie lekker vlot. Los van AI-modellen denk ik niet dat ik de volle 16GB RAM nodig had gehad :-).

De camera's zijn prima. Ben al lang blij dat ze er een 5x telefoto lens op hebben gezet: je kunt mooi plaatjes van ver schieten. Ik raad aan om toch RAW aan te zetten in de camera als je ze eventueel wil bewerken, in ieder geval om de over-processing van Google tegen te gaan. Je komt dan wel veel ruis tegen in je afbeeldingen. Google's computational photography werkt over het algemeen top. Je krijgt logischerwijs gewoon mooiere plaatjes als de camerasensoren groter waren. Het blijft toch wel triest dat Google niet hun Pro-camerasysteem in dit toestel heeft gestopt, gezien het prijskaartje en toch het Pro-label. Wie weet de volgende generatie!

Zie ook mijn veel uitgebreidere review van de Pixel 9 Pro Fold; veel zaken zullen onveranderd zijn.
Heb jij vragen?
Heb ik iets over het hoofd gezien, of heb je anderzijds vragen over de Pixel 10 Pro Fold, bijvoorbeeld over het dagelijks gebruik door een non-reviewer? Stel ze vooral, ik zal alles proberen te beantwoorden.

Heb jij ook een Google Pixel 10 Pro Fold, 256GB opslag Grijs?