Moest wel 10x lezen om te begrijpen wat je nu precies bedoeld (probeer neutraal te beschrijven i.p.v. uit frustratie te beschrijven). Het is een review die neutraal en objectief moet zijn en geen opsomming van een klaagbeschrijving, waar ik de indruk kreeg of je wel alles goed heb ingesteld omdat het bij mij wel werkt, te analyseren vanuit jouw review beschrijving waar het verkeerd uitgevoerd is.
Terugleveren bij een thuisbatterij gaat niet via de HomeWizzard stekker, maar dat regelt de batterij zelf met een
maximum van 800 watt. De slimme stekker regelt de
ingaande stroom zodra de panelen leveren en om dat in te regelen vereist dat een nauwkeurige instelling, via de app per stekker apart.
Volgens de instellingen op de app kan je maximale tijdsduur dat hij ingeschakeld is begrenzen in de optie: 'Minimale aan tijd' daar stel je het aantal uren in waar de slimme stekker 'aan' mag staan. De tweede instel functie is bij hoeveel overschot aan zonenergie watt hij aan mag slaan. Beiden moet je nauwkeurig instellen
Of dat correct staat ingesteld kan je weer controleren in de optie 'tijdlijn'. Daar lees je terug wat de slimme stekker heeft gedaan, om vanuit die informatie bij te stellen als dat nodig is.
De 3 slimme stekkers van HomeWizzard die ik heb, functioneren nog steeds naar verwachtingen. Ondank de uitleg op de website heel helder en duidelijk is, had ik ook in eerste instantie moeite met het te begrijpen en hoe de app werkt met de stekker. Het is je vergeven dat je het niet in één keer begrijp, bij mij viel het kwartje ook pas naderhand, nu ik het in de vingers heb, doen de stekkers precies wat ze moeten doen.
Voor toepassing op thuisbatterijen en powerstations, waar je alleen wil hebben dat ze aangaan bij leveren van de panelen staat bij mij de 'schakelslot' in de app op UIT, anders blijven ze aanstaan als de zon al onder is.
[Reactie gewijzigd door LucW2 op 15 januari 2026 12:31]