€ 27,95 bij HomeWizard
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

HomeWizard Energy Socket Review

10 januari 2026, laatste update op 10 januari 2026, 106 views Rapporteer
Product gekocht 0

Ruk

Pluspunten

• Ziet er netjes uit

Minpunten

• Hoogst onbetrouwbaar

1 van 5 sterren (Waardeloos)
De connectivity is ruk. Ik heb er twee, ze gaan zo maar offline, onafhankelijk van elkaar. Stekker eruit en er weer in en dan doen ze het weer. Even, tot de volgende keer. Ik heb er een zo ingesteld dat hij aanschakelt wanneer ik meer dan 1 kW teruglever. De ander is ingesteld op 2 kW terugleveren. De informatie komt van een HomeWizard kWh meter op de hoofdaansluiting.

Het idee was om bij veel teruglevering het overschot maar te gebruiken als bijverwarming. Tot nu toe hangt er nog geen belasting aan. Vandaag was er veel zon en gingen ze allebei aan (dat was goed). Nu, 's avonds, staan ze nog steeds allebei aan (dat is niet goed).

Als verbruiksmeters heb ik ze nog niet getest, daar heb ik ze ook niet voor gekocht. Al met al is mijn ervaring zeer teleurstellend. Ik heb de laatste firmware.

Heb jij ook een HomeWizard Energy Socket?

Moest wel 10x lezen om te begrijpen wat je nu precies bedoeld (probeer neutraal te beschrijven i.p.v. uit frustratie te beschrijven). Het is een review die neutraal en objectief moet zijn en geen opsomming van een klaagbeschrijving, waar ik de indruk kreeg of je wel alles goed heb ingesteld omdat het bij mij wel werkt, te analyseren vanuit jouw review beschrijving waar het verkeerd uitgevoerd is.

Terugleveren bij een thuisbatterij gaat niet via de HomeWizzard stekker, maar dat regelt de batterij zelf met een maximum van 800 watt. De slimme stekker regelt de ingaande stroom zodra de panelen leveren en om dat in te regelen vereist dat een nauwkeurige instelling, via de app per stekker apart.

Volgens de instellingen op de app kan je maximale tijdsduur dat hij ingeschakeld is begrenzen in de optie: 'Minimale aan tijd' daar stel je het aantal uren in waar de slimme stekker 'aan' mag staan. De tweede instel functie is bij hoeveel overschot aan zonenergie watt hij aan mag slaan. Beiden moet je nauwkeurig instellen
Of dat correct staat ingesteld kan je weer controleren in de optie 'tijdlijn'. Daar lees je terug wat de slimme stekker heeft gedaan, om vanuit die informatie bij te stellen als dat nodig is.

De 3 slimme stekkers van HomeWizzard die ik heb, functioneren nog steeds naar verwachtingen. Ondank de uitleg op de website heel helder en duidelijk is, had ik ook in eerste instantie moeite met het te begrijpen en hoe de app werkt met de stekker. Het is je vergeven dat je het niet in één keer begrijp, bij mij viel het kwartje ook pas naderhand, nu ik het in de vingers heb, doen de stekkers precies wat ze moeten doen.

Voor toepassing op thuisbatterijen en powerstations, waar je alleen wil hebben dat ze aangaan bij leveren van de panelen staat bij mij de 'schakelslot' in de app op UIT, anders blijven ze aanstaan als de zon al onder is.

[Reactie gewijzigd door LucW2 op 15 januari 2026 12:31]

Het is precies zoals ik beschreef. Ik weet niet waarom jij over een thuisbatterij begint, dat heb je niet van mij.

Ik heb eens gekeken naar de tijdlijn. Die bevestigt mijn verhaal. Het gaat vaak dagen goed maar dan staat er opeens een waarschuwing dat de socket niet aan- of uitgeschakeld kon worden omdat hij offline was. Dat ding beweegt niet, het access point beweegt evenmin. En er zit nog geen 4 meter tussen.

De app waarschuwt er zelf al voor! "The current Wi-Fi signal strength is 62%. You may experience some offline times. Improve your Wi-Fi coverage for a more reliable connection." Nee, dat ding moet beter luisteren of men moet mij er een externe antenne bijgeven als er met dat ingebouwde ienie-mienie dingetje geen fatsoenlijke ontvangst te realiseren is. Het is niet redelijk om van de consument te verwachten dat hij op 30 cm van die socket een access point installeert louter om een probleem dat alleen optreedt met dit ding te verhelpen.

Maar ik heb nu dat probleem. Ik zou hem nog wel willen hacken door hem open te maken en met een draadje naar buiten de antenne te verbeteren. Heeft iemand hier ervaring mee?
Er zijn veel klachten over dit product, je kunt er voldoende over lezen op het net. Voor mij een reden om ze niet te kopen. De review van Luc is wel positief maar hij is één van de weinigen.
Als het kan zou ik ze retourneren. Bij Homewizard moet je de laatste tijd een beetje geluk hebben.