LG UltraGear OLED 45GX950A-B Zwart Review
29 december 2025, laatste update op 29 december 2025, 80 views
Rapporteer
Product gekocht
Na 1 jaar met een Samsung G9 Odyssey OLED dacht ik te upgraden naar dit scherm, omdat ik dacht dat het formaat een verbetering zou zijn. Helaas heb ik niet echt nagedacht over de QD-OLED vs WOLED consequenties.
De kleurhelderheid van Samsung's OLED is gewoon ongeevenaard.
Dit scherm is geweldig, maar als je van een QD-OLED Samsung komt zullen de kleuren en HDR tegenvallen.
Pluspunten
- Formaat
- Resolutie
- 800R Curve is top.
Minpunten
- WOLED (groenig kleur zweem)
- vergeleken met Samsung QD-OLED is dit een stap terug.
Het formaat en de resolutie (en dus de scherpte) is geweldig.
Helaas had ik al uitgebreid ervaring met [url="https://(https://tweakers.net/pricewatch/1963532/samsung-odyssey-oled-g93sc-49-inch-zwart.html)"]Samsung G9 Odyssey OD-OLED[/url].
Dat scherm heeft gewoon ongeevenaarde HDR en kleuren met 240hz.
Daar had ik niet over gedacht, en het WOLED scherm van LG bleek dan ook significant slechtere kleuren te hebben.
Alles lijkt een groenige zweem te hebben. Dit kan per paneel ook nog iets verschillen, dus wellicht heb ik net pech, maar ongeacht, je komt er niet vanaf. Ik heb alles geprobeerd.
Wellicht als ik niet eerst een jaar de Samsung QD-OLED had gehad had ik het niet gezien en dit scherm fenomenaal gevonden, maar nu is dat niet zo. Na 5 dagen kan ik nog steeds niet echt wennen aan de kleuren. Ik zal dus op de uitkijk zijn naar een vervangend scherm van dit formaat en resolutie met QD-OLED of een betere vorm van WOLED.
Wat wel echt geweldig is is de immersie van dit scherm, de extra hoogte is echt zeer duidelijk te merken en te voelen en de resolutie ook.
Let wel! Neem dit scherm niet als je minder dan een RTX 5080 hebt, (als je tenminste high-end gaming wilt) want de resolutie sloopt je GPU. Ik draai 135 FPS in Arc Raiders en 95 FPS in Borderlands 4 met een 5090 en een 9800X3D + 64gb.