€ 1.899,- bij ALTERNATE.nl

ASUS ROG Strix G16 G614PR-RV016W Review

12 december 2025, laatste update op 12 december 2025, 13 views Rapporteer
Product gekocht 0

Gekocht als vervanging voor mijn 13 jaar oude desktop. Het is een mooie snelle laptop die op zowel grafisch als CPU gebied de meeste concurrenten wel achter gaat laten. De grafische kaart is fenomenaal, de processor doet zijn werk goed en in dagelijks gebruik is het een stille laptop. Op accu houdt hij het ongeveer 2 uur uit wat natuurlijk kort is, maar vergeet niet met welke hardware je werkt en wat dat van de accu vraagt.

De spellen die ik heb gespeeld zien er in hoogste kwaliteit goed uit en de enige echte uitdaging die ik heb, is zorgen dat mijn kids hem niet proberen stiekem in te ruilen voor hun eigen laptops.

Pluspunten

• robuust gebouwd
  • snel
  • mogelijkheid tot 2e m2 PCI 5 SSD

Minpunten

• de andere pc`s voelen traag aan

Een zeer mooi laptop die het leven wat kleurrijker maakt met zijn kleurvolle toetsenbord en rand in de behuizing. Het verveelt niet snel om wat kleurig leven op mijn bureau te zien.

De combinatie processor, geheugen, SSD en grafische kaart maken deze laptop tot een behoorlijk monster op grafisch en werk gebied zonder in te hoeven leveren op prestaties. De SSD en het geheugen zijn beiden uitbreidbaar naar 64 GB ram en een 2e M5 Pci SSD (de geleverde zit in een M4 slot) Asus heeft het vervanging proces en de benodigde handelingen netjes opgenomen in haar handleiding zodat je dit dus zelf kan doen.

De voeding is een aardige baksteen, goed voor zelfverdediging mocht iemand ooit denken dat ze je laptop willen lenen. 1 zwiep met dit blok en ze denken wel 3 keer na voordat ze in kabellengte bereik komen. Asus levert de mogelijkheid tot een aantal Docks op de USB-C poort welke jou de kans geven om via 1 enkele kabel je randapparatuur te koppelen en indien gewenst je laptop op te laden. Verwacht geen snellader via deze poort omdat de powerkabel die wordt bijgeleverd simpelweg meer levert dan dat enig dock gaat doen over USB. Ik heb de laptop gekoppeld aan de GIGABYTE AORUS CO49DQ 49 curved monitor zodat ik met 2 laptops OF 1 laptop op 1 scherm kan werken. Dit scherm functioneert ook prima als dock zonder powersupply en kan netjes via USB-C worden aangesloten op de laptop. Een tweede sluit je dan via USB en HDMI aan en kan zelfs compleet alles switchen via de monitor om netjes samen te werken.

Grafisch is de laptop erg goef met de RTX 507Ti chip en de processor is ruimschoots snel genoeg om de meeste concurrentie in jouw stofwolk te laten zitten.

Kortom, voor mij een succes wat ruimschoots voldoet!

Heb jij ook een ASUS ROG Strix G16 G614PR-RV016W?