Xiaomi Redmi Pad SE, 8GB ram, 256GB opslag, geen oplader Grafiet Review

27 november 2025, laatste update op 6 december 2025, 270 views Rapporteer

Model: Xiaomi Redmi Pad SE 11 inch
Uitvoering: 1920x1200, Wi-Fi, 8GB RAM/256GB opslag, Grafiet, Android 13
Online gekocht bij: That's IT als retourgoed, 'nieuw' in open doos
Bestemming: Mijn toilet als lees & kijk nieuwsbron en weer tijdens toilet bezoek.
Vervangt: Huawei MediaPad T5, 1920x1200, Wi-Fi, 3GB RAM/32GB opslag, Grafiet, Android 8 (die verhuist naar de blokhut als mp3 speler met 128 Gb microSD externe opslag aan muziek tracks)

Ja als je favoriete apps niet goed meer werken met Android 8 en als muziek afspeler nog wel functioneert off-line, schuiven we weer door. De Xiaomi was in zoeken de beste prijs optie aanbod, nieuw in retourgoed, weer gelijke 11 inch 1920x1200 scherm net als de Huawei, wat gewoon in nieuws surfen heel goed bevalt. De 8 Gb Ram had sterk mijn voorkeur in vlot werken, de Android 13 werd al snel geupdate naar 15. Die gaat nog aantal jaren mee.

Pluspunten

• Met 1920x1200 in 11 Inch, mooi beeld
  • Best lange accu duur

Minpunten

• geen vlotte in de apps

3 van 5 sterren (Voldoende)
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/DIKUFuo16vnoi_bPOOOfTPec3Sw=/620x/filters:strip_exif()/m/878181/1VoB2HrSZTWcRjMUogWms72baDqsy5e5UC19EnIuyi9udJhDMz.png?f=620xauto

Dat heb ik er voor betaald, ja je loopt Android versie weer achter, 15 zit er nu op, maar met 8 Gb ram en 256 gb opslag ben je wel bij de tijd in nog jarenlang gebruik. Als de vorige tablet de Huawei het met Android 8 in die functie als 'tablet krant' nog lang volhield op het toilet, gaat deze Xiaomi in verwachting ook nog wel lang mee, zal tzt wel weer de mp3 speler worden in zijn volgende taak. Net als de Huawei heeft de Xiaomi een langere accu duur, daar kan Samsung nog wel eens van leren in de budget series.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/mXZ1fzoQ1hGL9FVqedhrdTiS19o=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/878181/1VoWcWPvwSYupWr9lYABGi6vr13aOvkaMbmH2X3q4ZPEWqUjBe.jpeg?f=620xauto
(afbeelding: ... Ja! zo wordt hij gebruikt en zo heb ik de vorige ook jarenlang gebruikt, grappig plaatje gevonden op internet, heel vroeger had ik een Ikea rek op de WC met tijdschriften, dat is al ver verleden tijd. De 128 Gb microSD van SanDisk zit vol gepropt met de familie foto's & dia's van af 1957 .... bezoek zit ook altijd lang op de pot, hahaha die weten het ;) )

Zo'n beetje de gangbare nieuws en weer apps er op en sport apps om na toiletbezoek weer helemaal op de hoogte te zijn, de opslag wordt gebruikt voor de familie foto's en video's. Alles geeft hij goed weer en maakt hem een betrouwbare nieuwsbron in de dagelijkse zit op het toilet.

Het is geen smartphone met de betere camera's, maar komt tot zijn recht waar hij geschikt voor is, maar we gaan vergelijken met wat ik hier thuis heb ....

Ik heb meerdere tablets vanuit het gemak om ze niet overal mee te slepen, zo heb ik ook de Samsung Tab S9 Ultra en de Tab S9-FE+ als de minimale Tab A7 lite en de Tab Active5, elk tablet heeft zijn eigen specifieke functie in het huis of voor op reis, de S9 Ultra is mijn TV op vakantie en wordt daar voornamelijk voor gebruikt en op mijn loopband om 'afgeleid' te zijn in het door gaan met lopen. Gekocht omdat ik een groot scherm wilde hebben en goede video afspeel. Met zijn 1 Tb microSD externe opslag heb je alles bij je wat je dierbaar is en wilt zien.

De Tab S9-FE+ met zijn 12,4 inch scherm is de 'kleinere' lite versie van de Ultra, functie als de huistelefoon, internet radio voor de soundbar en digitaal foto album, ook daar weer een 1 Tb microSD voor externe oplag, daarnaast gebruik ik hem ook bij het kijken van de ronde tijden tijdens Formule 1 wedstrijden (F1TV). het is de allround huiskamer tablet.

De 8,7 inch Tab Active5 is een vreemde eend in de tablets, geen reguliere voor particulier gebruik, maar voor beroepsmatig professioneel gebruik (Wegenwacht gebruikt ze ook en veel transport en koerier bedrijven) en behoorlijk hufterproof. Bij mij voor op de motor en in de auto. Wordt bijna alleen gebruikt voor het navigeren met MRA MyRoute, wie het kent, waardeert het. Als hij niet in gebruik is staat hij gewoon volledig uit, de batterij loopt snel leeg en op de motor en in auto gebruik zit hij op constante voeding.

De 8,7 inch Tab A7 lite, in de slaapkamer naast het bed met de 'oortjes' voor podcast luisteren (Oog op morgen etc), perfect voor dat doel, zolang apps de matige 3 gb ram / 32 gb opslag met oude android mogelijk maakt, dus die zal op termijn vervangen worden, door weer zo'n kleintje. Zit in een stevige metalen beugel zo dat je met 1 vinger kan bedienen, zonder vast te houden.

En zo gaat de Xiaomi zijn functie op het toilet de komende 8 a 10 jaar vervullen voor nieuws lezen en kijken in het dagelijkse ontspanning kwartiertje op het toilet, want in die bezigheid moet je dat in ontspanning doen zeggen de geleerden.

Camera's achter op je tablet, wat heb je er aan?

In de vorige opsomming geen woord over de camera's die op de tablets zitten, de S9-FE+ die wordt voor Zoom gebruikt en voldoet daar prima voor, zit met name in de goede speakers, maar wie gebruikt de tablet camera functie voor foto's of video's maken? Bijna niemand, daar heb je de smartphone voor, toch? Een tablet heeft nog een lang leven na zijn laatste OS update, daarom die 8 Gb ram werkgeheugen belangrijk is in keuze maken, de 128 of 256 Gb opslag is minder van belang maar handig voor de mp3's in luisteren met koptelefoon of de oortjes.

Dus heren en dames fabrikanten van tablets, haal die camera weg, achter op het tablet en zet een hele goede op de voorkant, voor de selfies en video bellen, ik snap nog steeds niet dat dit de standaard norm is. Beste camera aan de voorkant bij een tablet! Bij smartphone aan de achterkant, hoe simpel zou het kunnen zijn.

Geen oplader? (lol, bij mij zat een originele MI lader in de doos)

Ja, dat was wat een aantal jaren geleden, toen de EU dat bepaalde en maar goed ook. Hoeveel opladers heb je niet. Bij mij liggen ze werkloos in een lade. Ik gebruik de Anker Solix C300(X) als centrale laadstation in huis voor alle smartphones, tablets, oortjes, koptelefoons, oplaadbare verlichting, GoPro batterijen, drone accu's etc, die heeft snelle 100 / 140 watt en langzame usb-c, langzame 10 watt usb-a poorten, 2x 230v contactdozen (300 watt) voor mijn accu (Parkside)laders en als deze leeg is laad ik hem als de zonnepanelen leveren, zo ga ik duurzaam om met 'gratis' laden, aanrader voor iedereen die hier nog niet over nagedacht heeft. Nu nog die bijgeleverde veel te korte oplaadsnoertjes verbieden, EU regeerders en bedenkers. De originele MI (usb-a) lader die dus bij mij wel in de doos zat, toegevoegd aan de andere werkeloze laders in de lade.

Die Anker Solix C300(X) is ook nog veiliger in huis dan laders en powerbanks. Er zitten LFP (LiFePO4) batterijen in die geen explosie of brand gevaar hebben, 3000 x opnieuw kan laden voordat deze gaat degraderen naar onder de 80% en daar je deze maar 1x per week oplaad slijt je hem niet meer.

Hoe vlot is hij?

Valt mij een beetje tegen voor zijn 8 Gb ram, zelfs mijn oude Samsung Tab A7 lite met 3 Gb ram gaat nog vlotter op de apps, maar nog trager in opstarten, het is al een 'shame' om de Xiaomi daarmee te vergelijken, maar verliest daardoor een waardering ster, van 5 naar 4 ... het kan ook zijn dat ik te veel verwend ben door de zeer goede kwaliteit van de Samsung tablets. Dat is inmiddels de eerste ervaringen na meerdere zittende toilet bezoeken. Voor scherm scherpte scoort hij wel boven gemiddeld, ook foto's en video's bekijken, niets op aan te merken. Nog steeds geen spijt voor zijn prijs.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/jUuoK1w3kGF7_3KAcMUXFIOz1NQ=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/878181/1VrPMa7KLRYcAmV0vneH8Y4TQUpwzMy9i4fm9qeonB3eIn3Ini.jpeg?f=620xauto

(afbeelding: En zo ligt hij op het toilet, in een stevige cover tegen vallen, glijd hij ook niet tussen de vingers, moet nog een aflegvak maken waar hij beter ligt dan op het fonteintje)

Android met een ander jasje (HyperOS) en 8+4 gb ram?

Wie Samsung tablets zijn gewend, zal direct het verschil zien met het Xiaomi HyperOS jasje. Op zich ziet het er vriendelijk uit, alles zit op andere plekken, het deed mij denken aan de oude Huawei tablet. Zag dat er software matige update was in het ram geheugen, geeft aan 8+4 Gb, dus 4 Gb is er bij getoverd, hahaha. Is hij daar mee vlotter ... als ik vergelijk met mijn Tab S9 FE+ is de Xiaomi een iets tragere lite versie, zit 400 euro verschil in aanschaf eigenlijk niet realistische vergelijking. Vergelijk ik hem met mijn Samsung A7 lite, zie ik hem niet meer beter, alleen beter in minder traag opstarten, vergelijk ik hem met mijn oude Huawei .... au! niet beter, maar met recentere Android, daar verliest hij weer een waardering ster, van 4 naar 3.

Drie sterren dus en dat is ook een eerlijke ster.

Het is geen topper, niet de kwaliteit van een Samsung, maar ook geen slechte. Ik ben geen gamer, dus geen game ervaring waardering, ik denk aan een leuke kinder tablet en bij AliExpress zag ik leuke gooi & val hoesjes voorbij komen. Is deze voor volwassenen? Néé, wel voor op het toilet als nieuws kijken en familie prentjes ... mijn advies is ... spaar door voor een Samsung! 8-)

Bescherming tegen vallen

Afijn, moest nog een hoesje hebben en op het toilet zijn allemaal tegels, dat gaat hij daar niet overleven als hij uit de handen glipt, dus een beetje hufterproof case er om heen leek mij wel zo makkelijk. Voor zulke dingen shop ik op AliExpress, nog ff snel kunnen scoren voordat de invoer belasting er op gaat volgend jaar (afbeelding hieronder). Met BF korting eraf was ik ruim een tientje kwijt.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/Kj3puLxDheRQS4F00fF9nGL2soY=/620x/filters:strip_exif()/m/878181/1Vp6ALJHoFB7WMIPqaGXxgqYaB3m3bDWoU2PD5jqhUf8s0DE87.png?f=620xauto

Gekocht bij That's IT online, als retourgoed, 'nieuw' in open doos.
2 jaar garantie en 6 maanden op de accu.
Werd gratis thuisgestuurd binnen 24 uur na bestelling.
Gebruikelijke mail in volgen en verwerken in voortgang naar track & trace in bezorgen.
Verpakt in een professionele doos verpakking, de Xiaomi doos nog in cellofaan, tablet in smetteloze schone verschijning, geen krasje, stofje. Verzenddoos bewaren tot einde garantie!

Als er nieuwe ervaringen zijn volgt hier een update.

De 3 Xiaomi Pad Redmi versies:

Heb jij ook een Xiaomi Redmi Pad SE, 8GB ram, 256GB opslag, geen oplader Grafiet?