Deze headset toch gekocht ondanks de matige andere review, omdat ik elders wel goede reviews zag. Ik ben er nu tevreden mee, maar begrijp de klachten over het geluid.
Ik heb deze gekocht ter vervanging van een Corsair headset van een jaar of 9 oud die echt door zijn batterij heen was en waarvan het oorkussen aan het desintegreren was. Deze HyperX ziet er basic uit (ik ben 41, ik hoeft geen RGB spul

) waardoor ik hem bijvoorbeeld ook nog wel eens voor een werktoverleg gebruik.
Uit de doos wat het geluid van de headset vrij zacht. In game kon ik hem zonder problemen op zijn hardst zetten, dan was het geluid goed. Ik gebruik hem zelf om te gamen op een linux pc, en daarvoor biedt HyperX geen software aan om dingen in te stellen. Ik heb toen op mijn Macbook Parallels geïnstalleerd (dankzij een recent artikel op tweakers), en in die Windows install de software geïnstalleerd om de firmware update te kunnen doen. Nu zet ik het geluid op ongeveer 30% voor een goed niveau (zeker niet te hard want ik wil nog even met mijn oren doen). Ook kun je in de software 'sidetone' inschakelen (weet niet of dat ook is hoe het daar heet, maar hierdoor hoor je eigen stem via de mic beter terug en dat klinkt prettiger). Dit blijft vervolgens werken als je de headset gebruikt op een ander systeem.
Het zou natuurlijk beter zijn als het out of the box zo zou werken, en als de drivers ook voor Linux en/of macos beschikbaar zouden zijn, maar dat zijn eigenlijk de enige redenen dat ik niet voor 5 sterren kan gaan.