Krups EA8150 Review
24 november 2025, laatste update op 24 november 2025, 24 views
Rapporteer
Product gekocht
Heel erg fijn product voor een hele mooie prijs!
Pluspunten
- Hoge kwaliteit
- Informatief LCD Schermpje
- Makkelijk in onderhoud
- Robuust gebouwd
Erg goeie espressomachine waarvan ik nu mijn 3e heb besteld. De eerste versie (zonder LCD had ik begin 2010 en is zo'n 7 a 8 jaar meegegaan. De 2e (met LCD) heeft heeft vorige week begeven, en ik heb nu dus mijn 3e, waarvan ik niet zeker weet of het hetzelfde modelnummer is (ze lijken erg op elkaar).
Mijn ervaring met onderhoud is vrij simpel: zodra ik het schoonmaak icoontje zie dan doe ik een tablet in de machine (mischien eerst nog even een kopje koffie zodat ik daarvan kan genieten terwijl ik het schoonmaak cyclus doorloop). Dat is over het algemeen iets van 15 minuten. Daarna een kopje koffie maken die ik dan voor de zekerheid leeg gooi in de wasbak zodat die klaar is voor gebruik.
Je kan bij de instellingen een voorspoel programma aanzetten om het apparaat beter schoon te houden. Dit houd in dat, wanneer je hem aanzet, de machine even wat water gaat doorspoelen voordat je koffie kan maken. Dit hoeft niet persee, maar ik heb het idee dat het voor de levensduur van de machine veel uitmaakt. Let wel op dat het opvangbakje snel vol is! Ik leeg die dus gewoon na elke keer dat ik koffie gemaakt heb.
Verder kan ik er niet zoveel over kwijt, behalve dan mischien dat ik geen voorstander ben van het opschuim pijpje, die dingen gaan snel kapot (bij elke machine). Daar gebruik ik dus een aparte melkschuimer voor.
Al met al, makkelijk in gebruik als je eenmaal gewent bent aan de machine.