€ 98,10 bij Yorcom

Keychron V3 Max QMK/VIA, Gateron Jupiter Brown, Qwerty US Review

22 november 2025, laatste update op 22 november 2025, 10 views Rapporteer
Product gekocht 0

Best wel goed toetsenbord, vooral de connectiviteit is goed geregeld. De kwaliteit van het soldeerwerk en de sockets is wat minder, velen lieten los van de pcb bij een swap, en sommigen maakten ook geen goed contact meer met de switches. Denk dus van tevoren goed na welke switch je wilt, en ga ze nooit verwisselen (ook al moet dat gewoon kunnen)!

Pluspunten

• Goede draadloze connectiviteit
  • Bluetooth
  • USB-A én USB-C dongles

Minpunten

• Bij het verwisselen van switches beginnen de problemen

De Keychron V3M-D3 is een goed toetsenbord: met zowel Bluetooth als USB-connectiviteit (zowel USB-A als USB-C dongle meegeleverd), en op dat vlak werkt alles vlekkeloos.

Standaard werd deze geleverd met verwisselbare Gateron Jupiter Brown switches. Maar als ik vantevoren wist hoe slecht de kwaliteit van de solderingen op de print waren had ik ze niet verwisseld. De brown switches vielen me toch een beetje tegen, en ik had toch liever Cherry MX Red, dus ik heb alle switches vervangen, en toen begonnen de problemen!

Veel sockets op de printplaat gingen door deze actie nl. loszitten, en op de print is ook wel te zien dat het allemaal slecht gesoldeerd is (ze hebben gewoon overal nét iets te weinig soldeertin gebruikt). Alle duidelijk loszittende sockets heb ik dus weer vastgesoldeerd. Echter in de periode van enkele weken erna was er toch steeds weer een toets die haperde, en moest ik er weer met de soldeerbout bij om de socket vast te zetten, maar zelfs dan ging het niet altijd goed, ook maakten sommige sockets gewoon geen goed contact meer met de switch.

Gelukkig kan ik goed met een soldeerbout overweg, en heb ik het dan ook heel rigoreus opgelost, ik heb alle sockets eruit gesoldeerd, en de switches (met kleine dunne draadjes) vastgesoldeerd aan de print, en nu werkt het uiteindelijk dan ook goed, en het is dan ook een fijn toetsenbord. De RGB-verlichting is leuk, maar je ziet het licht alleen onder de toetsen, de keycaps zelf laten geen licht door.

Kort samengevat is dit een goed toetsenbord met uitstekende draadloze connectiviteit, echter moet je vantevoren goed bedenken welke switch je wilt, en ze ook nooit verwisselen, want dan beginnen de problemen (of ik heb toevallig een slecht exemplaar).

Heb jij ook een Keychron V3 Max QMK/VIA, Gateron Jupiter Brown, Qwerty US?