Asrock 870 extreme3
Beste tweakers, hier een review over de asrock 870 extreme3.
Ik heb jammer genoeg geen vergelijkings materiaal.
Ik heb dit moederbord gebruikt voor mijn eerste zelf in elkaar gestoken computer,
voor dit moederbord gebruikt naar aanleiding van de bbg guide(s) en de goede prijs.
Moederbord (en rest van pc) besteld bij Azerty.
Dit is mijn eerste review, dus verwacht hier niet te veel van

Verbetertips worden altijd gewaardeerd.
Inhoud van de doos:
Drivers op CD
Instructies
4 zwarte sata 3.0 kabels
en het moederbord zelf
Featureset:
Dit moederbord is zeer toekomst gericht, alle nieuwe aansluitingen zitten erop:
Sata 3.0
E-Sata
USB 3.0
(vandaar dat true 333)
Er zitten 8 USB 2.0 poorten op
5 Sata poorten 3.0 poorten
Plaats voor 1x usb I/O connector en nog 1 voor firewire.
Er is geen IDE aansluiting aanwezig, voor sommige een probleem, voor mij niet.
Op dit moederbord zijn 2 exclusieve dingen alleen voor asrock moederborden beschikbaar:
Turbo UCC ( core unlocker en beter overclocken, ik heb het aangezet en merkte geen verschil, core unlock heb ik niet geprobeerd, en ook niet nodig) en Instantboot, ik heb instantboot aan en uit gezet en ik merk 0,0 verschil.
Layout:
Hier had ik wel een opmerking over, de front I/O voor geluid zit echt super slecht geplaatst, namelijk direct onder je videokaart, hierdoor moet je of je videokaart in je 2e slot steken, of geen geluid aan de voorkant van je case, ook hier, dit is geen probleem voor mij, voor sommige kan dit echter wel zo zijn.
De Sata poorten, de 24 pins , de aansluiting van je case op je moederbord (aan/uit switch enz.) zitten allemaal prima geplaatst, je ziet ze dan maar een klein stukje vanachter de moederbord tray.
Verder was het installeren van de scythe mugen rev b een eitje (wel met 2 man).
Prestaties:
Ik heb geen vergelijkings materiaal, dus kan niet zeggen of dit moederbord snel is of niet.
Het geluid is prima, ik gebruik dit in combinatie met een turtle beach x11, dit is een hele simpele headset maar het geluid is prima voor games/ films. Muziek klonk echter niet zo geweldig, maar wel acceptabel.
Stabiliteit/ betrouwbaarheid
Hij doet het 99%, kan namelijk niet via windows afsluiten, dan gaat het systeem weer opnieuw aan, ik heb ong alles wel geprobeerd, maar ik krijg dit niet normaal.
Voor de rest heeft dit bord het altijd gedaan.
Met 4gb kingston ram 1600 is dit super stabiel
Overklokbaarheid
Ook hier, geen vergelijkings materiaal, maar ik heb met 3 klikken op de knop mijn phenom x4 955 op 4Ghz laten lopen. Je kunt dan uit een lijstje de gewenste kloksnelheid klikken, en klaar is kees.
Compatibiliteit
Nog geen problemen mee gehad, alle drivers etc worden gewoon geinstalleerd.
Ondersteuning door fabrikant
Ook nog geen ervaring mee gehad.
Prijs
De prijs is echt heel goed voor wat je ervoor terug krijgt, alle toekomstige denkbare aansluitingen zo ongeveer, ik vind het bord er ook nog wel mooi uitzien, blauw, zwart en wit.
Update(s):
Ik ga binnekort een crucial RealSSD van 64 GB kopen, ik zal dan even een update plaatsen hoe dat werkt
SSD's op dit mobo:
Ik heb een curcial m4 64 gb ssd in dit systeem geprikt, de sata poorten werken prima met een 6gb/s SSD.
De sata chipset is van AMD zelf, en dus niet van marvell, waarmee je ssd lang niet zo snel is.
Bedankt voor het lezen van mijn review