€ 229,- bij Amazon.nl

Apple AirPods Pro 3 (Wit) Review

15 november 2025, laatste update op 15 november 2025, 99 views Rapporteer

Zit lekker in de oren, fijne bass bij muziek en de microfoon is aanzienlijk beter tijdens telefoongesprekken. Maar... de harde, scherpe pieptoon, die pijn doet aan mijn oren, maakt de Airpods Pro 3 een waardeloos product.

Pluspunten

• Goede fit in de oren
  • Prima bass
  • Prima microfoon

Minpunten

• Zeer harde en pijnlijke hoge toon

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Ik heb de AirPods Pro 3 nu ongeveer twee weken gebruikt en ik stuur ze toch terug, ondanks dat er eigenlijk best veel aan klopt. Ze zitten namelijk echt lekker in mijn oren, ook langere tijd achter elkaar zonder dat ik last krijg van druk of irritatie. Voor muziek vind ik de bass verrassend goed: vol en stevig zonder dat alles gaat dreunen.

Toch is er één ding dat voor mij alles verpest. Af en toe komt er ineens een extreem harde, hoge pieptoon in één oor, en kort daarna vaak ook in het andere. Dat gebeurt op willekeurige momenten en op verschillende apparaten (Windows-pc, oudere iPhone en een iPhone met de nieuwste iOS). Dus het is geen issue met één specifiek apparaat. Van wat ik erover heb kunnen vinden en zelf merk, lijkt het te komen door een combinatie van de ANC, de microfoons en de afdichting in mijn oor. Als dat net ongelukkig samenvalt, ontstaat er een soort feedbacklus die die hoge toon veroorzaakt (aldus verschillende reactie op fora). Hoe dan ook, het geluid is zo scherp en luid dat het gewoon pijn doet aan mijn oren, en dat is voor mij een absolute no-go. Hoe goed comfort, bass en microfoon ook zijn, ik wil niet met angst luisteren of er weer zo’n geluidspiek gaat komen. Het maakt de Airpods Pro 3 simpelweg onbruikbaar.

Heb jij ook een Apple AirPods Pro 3 (Wit)?

Exemplarisch probleem?
Gewoon terugsturen en een nieuw setje vragen.
Ik ben bang dat het inderdaad exemplarisch is en zou deze set terugsturen. Ik gebruik zelf deze AirPods sinds 3 weken en ben er zeer tevreden mee qua geluid, ANC, accuduur en draagcomfort. De genoemde harde pieptoon heb ik gelukkig nog niet ervaren.