€ 143,90 bij bol

ASUS RT-AXE7800 Review

13 november 2025, laatste update op 13 november 2025, 16 views Rapporteer
Product gekocht 0

Met mijn vorige router (Netgear Nighthawk R7000 - AC1900 Smart WiFi Router) haalde ik op de 1e verdieping slechts ±100 Mbps. Met deze router haal ik nu 348 Mbps down en 325 Mbps up in de studeerkamer, schuin door beton en kamers heen. Op zolder, boven de router, kom ik op 391/396 Mbps. In de woonkamer, waar de router op een buffetkast staat, haal ik 837 Mbps down en 721 Mbps up met mijn iPhone 17 Pro Max. Bekabeld meet ik 923/921 Mbps op mijn Apple TV. Ik heb een KPN gigabit glasvezelabonnement; eerder had ik UPC, dat was iets sneller, wat laat zien dat de provider ook invloed heeft. Overweeg in de toekomst een mesh-oplossing om boven nog betere resultaten te krijgen. Voor nu ben ik zeer tevreden met deze prestaties! Op mijn pc met de ASUS PCE-AC88 scoor ik wel beter mee dan telefoon zie afbeelding.

Pluspunten

• 6e Wifi
  • Mesh
  • Prijs

Minpunten

• door beton toch wel nadelig

Installatie ging vlot dankzij de app; binnen enkele minuten online. Het apparaat is groot, dus verstoppen is slim voor de WAF. Prestaties zijn stabiel en zelfs op lastige plekken blijft een derde van de snelheid behouden. Ik ben nog benieuwd naar de mesh-opties en ad-blocking, maar dat moet ik nog uitzoeken. Tot nu toe zeer tevreden! PS met het schrijven van deze review doe ik ook mee aan de https://www.asus.com/events/promotions/nl/rate-your-gear-nl? waardoor het wel een heel erg interresante deal is om Asus aan te schaffen tijdens de actieperiode.

Heb jij ook een ASUS RT-AXE7800?