€ 55,92 bij Amazon.nl

Strong LEAP-S3 Pro 32GB Review

7 november 2025, laatste update op 22 november 2025, 348 views Rapporteer

Na een Nokia 8010 met voor mij verprutste opgedwongen firmware, en een mi box 3rd gen, veel potentie, maar voor mij te veel problemen een Strong Leap s3 pro aangeschaft.
Installatie verliep prima, alleen heb ik de google launcher vervangen voor Projectivy Launcher.
Mooie goed werkende afstandsbediening type indeling G20, met numerieke toetsen.
Er is gekozen voor een Realtek 1325 SOC, welke in de buurt komt van de amlogic 5x5m. zeker wat betreft streaming. De 4 gb werkgeheugen en 32 gb opslag is voor mij voorlopig voldoende.
De bediening kan via google voice op de afstandsbediening, wat goed werkt bij deze box.
Ik heb de volgende geluid formaten getest, oa. aac, mp3, pcm, multichannel pcm, dolby digital, dolby atmos, hdmaster audio. soms werkt kodi beter, soms vlc, meest beide even goed.
Ik kan helaas geen Dolby Vision testen (samsung tv) alle hdr(10)(+) formaten werken en worden herkend.

Pluspunten

• Speelt alle formaten af
  • Installatie is makkelijk
  • Noodzakelijke DRM-certificaten aanwezig
  • google (Android) tv 12, update naar 14 mogelijk
  • Vlot in gebruik
  • goede beeld en geluid kwaliteit
  • usb-C en rj-45
  • goede afstandsbediening (backlit)

Minpunten

• geen usb-3
  • geen gigabit aansluiting
  • led balkje kan vel licht zijn
  • Netflix hdr10+ niet altijd ondersteunt
  • Hdmi-CEC op LG tv nukkig
  • Bediening geluid CEC melding over pass through, maar werkt wrl

Ik kan helaas geen Dolby vision testen (samsung tv) aller hdr(10)(+) formaten werken en worden herkend, al waren meer films op Netflix met hdr10+ met de vorige box te bekijken, maar kan een instelling zijn of na de android 14 update beter werken? gezien andere kleine problemen met die versie wacht ik tot een volgende 14. ieder zal zelf die overweging moeten maken.

4,5 a 5 sterren, zeker 5 gezien de prijs, 59,99 euro

Heb jij ook een Strong LEAP-S3 Pro 32GB?

Mooie beknopte informatieve review
Ja ik heb ook de Nokia 8010 en dacht dat deze beter was dan de Nokia 8000, dus niet, juist een stap achterwaarts. Wel heeft hij al de Android 14 voor streaming, recent verkregen. Ik heb geen Netflix, alleen Prime Video, SkyShowtime, Ziggo Go en F1TV.
Dank, graag gedaan, miste deze box, weinig info over, is bijna de Rocktek GX1 overigens.

Hardware matig is de Nokia 8010 een prima box, het huwelijk met de softwareversies is mij minder bevallen.

Ik ben blij met de Strong, ik had al een cloon, een mecool km2, wat exact een strong leap s1 is, stil going "strong" na 5 jaar in de slaapkamer.

Ik hoop dat er ook anderen reageren met de s3pro, samen met android 14. voor de rest ga ik het nodige zelf nog uitvinden, oh ja, wifi is stabiel en snel genoeg om te streamen, de rj45 doet het ook prima, maar is trager dan wifi 6 (AX3000 AP)

Usb exfat wordt (nog) niet ondersteunt, fat32 en NTFS geen probleem, exfat in versie 14?

[Reactie gewijzigd door Wilmaas op 7 november 2025 11:53]

Alsof toeval noodlot bestaat uitgerekend met Formule 1 weekend, kapte mijn Chromecast 4K Google TV er mee voor mijn tweede scherm onder de grote TV waar ik tijdens kijken kan switchen in de cockpit on-board beelden waar het spannend is. Het is een oude 26 inch Samsung 260HD monitor/TV, maar goed scherp beeld voor het oude baasje. Keek op Amazon al rond naar wat ik kan vervangen en ja, veel ruk-zooi er tussen, waar ik altijd kijk bij de laagste sterren waarderingen om de klachten te lezen wat niet goed is.
Wil er ook niet te veel geld aan uitgeven, moest LAN ethernet hebben, omdat ik alles hier LAN ethernet bekabeld heb met de goede kwaliteit Netgear switch / routers.

Ook in mij caravan, staat zo'n oude Netgear router die verbonden is aan een WLAN AC1200 4G wifi antenne voor versterken en uitzenden, zit daar toch 10 weken per jaar en dan gaat streaming kastje mee en daar ook via de LAN ethernet verbonden. Het best sterke camping wifi signaal is in de caravan ruk omdat je in een metalen box zit, met de antenne / router heb ik strak signaal binnen, zowel eigen wifi (2,4 / 5 Ghz) als via de LAN voor de HDTV.

In eind april 2026 ben ik daar weer en zal ook een review schrijven,maar dan in de combinatie met de Netgear en de WLAN AC1200 wifi antenne. Hij is besteld en wordt mogen geleverd. Ik stream er alleen mee. Ik heb een Panasonic DP-UB824 blu-ray speler waar ik mijn 4K films op afspeel, ook via de USB met de externe 2Tb Sandisk SSD rete knetterscherp beeld heb, misschien een tipje voor jou, heeft een ander prijskaartje, maar dan heb je het beste in voldoening.
Dat is pech, hoop dat je nog iets van de race hebt kunnen zien.

Toeval wil dat ook wij 2 keer 5 weken met de caravan op pad zijn, ook een android box mee, wij krijgen de wifi in de caravan met een sterke wifi ontvanger/repeater. alleen het signaal op de camping is nog wel eens een probleem, we denken nog over odido 4g, ook voor thuis, buitengebied zonder glasvezel.

Wij kijken te weinig dvd bluray om daar nog in te investeren, hebben nu een sony die echt alles afspeelt met goed beeld. ook kan ik alles op de pc vlot omzetten naar mkv en via usb afspelen met de android box.

over usb, een hub zonder poweradapter met 3 usb sticks zal de box niet doen herstarten. 1 stick gaat prima, meerdere moet echt met een gevoede hub