€ 59,99 bij bol Plaza

Strong LEAP-S3 Pro 32GB Review

7 november 2025, laatste update op 7 november 2025, 63 views Rapporteer

Na een Nokia 8010 met voor mij verprutste opgedwongen firmware, en een mi box 3rd gen, veel potentie, maar voor mij te veel problemen een Strong Leap s3 pro aangeschaft.
Installatie verliep prima, alleen heb ik de google launcher vervangen voor Projectivy Launcher.
Mooie goed werkende afstandsbediening type indeling G20, met numerieke toetsen.
Er is gekozen voor een Realtek 1325 SOC, welke in de buurt komt van de amlogic 5x5m. zeker wat betreft streaming. De 4 gb werkgeheugen en 32 gb opslag is voor mij voorlopig voldoende.
De bediening kan via google voice op de afstandsbediening, wat goed werkt bij deze box.
Ik heb de volgende geluid formaten getest, oa. aac, mp3, pcm, multichannel pcm, dolby digital, dolby atmos, hdmaster audio. soms werkt kodi beter, soms vlc, meest beide even goed.
Ik kan helaas geen Dolby Vision testen (samsung tv) alle hdr(10)(+) formaten werken en worden herkend.

Pluspunten

• Speelt alle formaten af
  • Installatie is makkelijk
  • Noodzakelijke DRM-certificaten aanwezig
  • google (Android) tv 12, update naar 14 mogelijk
  • Vlot in gebruik
  • goede beeld en geluid kwaliteit
  • usb-C en rj-45
  • goede afstandsbediening (backlit)

Minpunten

• geen usb-3
  • geen gigabit aansluiting
  • led balkje kan vel licht zijn

Ik kan helaas geen Dolby vision testen (samsung tv) aller hdr(10)(+) formaten werken en worden herkend, al waren meer films op Netflix met hdr10+ met de vorige box te bekijken, maar kan een instelling zijn of na de android 14 update beter werken? gezien andere kleine problemen met die versie wacht ik tot een volgende 14. ieder zal zelf die overweging moeten maken.

4,5 a 5 sterren, zeker 5 gezien de prijs, 59,99 euro

Heb jij ook een Strong LEAP-S3 Pro 32GB?

Mooie beknopte informatieve review
Ja ik heb ook de Nokia 8010 en dacht dat deze beter was dan de Nokia 8000, dus niet, juist een stap achterwaarts. Wel heeft hij al de Android 14 voor streaming, recent verkregen. Ik heb geen Netflix, alleen Prime Video, SkyShowtime, Ziggo Go en F1TV.
Dank, graag gedaan, miste deze box, weinig info over, is bijna de Rocktek GX1 overigens.

Hardware matig is de Nokia 8010 een prima box, het huwelijk met de softwareversies is mij minder bevallen.

Ik ben blij met de Strong, ik had al een cloon, een mecool km2, wat exact een strong leap s1 is, stil going "strong" na 5 jaar in de slaapkamer.

Ik hoop dat er ook anderen reageren met de s3pro, samen met android 14. voor de rest ga ik het nodige zelf nog uitvinden, oh ja, wifi is stabiel en snel genoeg om te streamen, de rj45 doet het ook prima, maar is trager dan wifi 6 (AX3000 AP)

Usb exfat wordt (nog) niet ondersteunt, fat32 en NTFS geen probleem, exfat in versie 14?

[Reactie gewijzigd door Wilmaas op 7 november 2025 11:53]