Sirui SH-15 Review
18 oktober 2025, laatste update op 18 oktober 2025, 14 views
Rapporteer
Product gekocht
Prettig en stevig statief. Voor het geld boven verwachting goed. Minder geschikt om mee op reis te gaan door het gewicht.
Pluspunten
- stabiel
- zeer betaalbaar
- prettige pan kop
- rubber voeten en spikes
Minpunten
- vrij zwaar
- tilt weerstand niet instelbaar
- geen 3/8 adapter
- kop niet verwisselbaar
Dit statief heb ik voornamelijk voor gebruik met een spotting scope aangeschaft. Stabiliteit en vloeiende beweging van de panoramische kop waren de eerste vereisten.
Het is in eerste instantie een video statief en mist bepaalde mogelijkheden die met een fotocamera handig zouden zijn, zoals portret stand en macro bevestiging. De kop is voor zover ik weet niet verwisselbaar. Een verstelbare midden kolom ontbreekt.
Of het echt een fluid head is betwijfel ik maar de pan en tilt bewegen soepel en gelijkmatig waarbij de pan weerstand instelbaar is maar de tilt-weerstand helaas niet. De stabiliteil is goed in orde, ook op volledige werkhoogte. De afwerking en de materialen doen niet goedkoop aan en lijken stevig.
Heel handig is de mogelijkheid om de kop waterpas te zetten met een bal-achtige vergrendeling aan de onderzijde. Je hoeft dus niet te etteren met de lengte van de poten bij een onregelmatige ondergrond.
De QR plaat is lang en de houder biedt nog extra mogelijkheden om een goede balans van een camera of in mijn geval een kijker te vinden. Een extra beveiliging hoedt je voor ongelukjes als je de plaat niet hebt vastgezet.
Al met al ben ik zeer te spreken over wat ik voor 126 eu heb gekregen (2e kans produkt met open verpakking). Voor mijn doeleinden is hij uitstekend geschikt.