Deze review gaat over de AZERTY-versie van het Be quiet! Light Base Keyboard, die nog niet op Tweakers vermeld staat.
Na jaren typen op mijn SteelSeries Apex 7 (full AZERTY) was het tijd voor iets nieuws. En eerlijk: ik had niet verwacht dat Be quiet! me zo ging verrassen.
Ik zag een verhaal op insta, gezien ik be quiet! daar volgt over de dark base en light base en deze toetsenborden trokken meteen mijn aandacht. 3 weken later knaagde het nog steeds en heb ik tijdens een amazon sale dan toch de knoop doorgehakt en het gewoon gekocht.
3 dagen laten in huis en bij deze dus de unboxing / eerste indruk review
De verpakking is wat je kan verwachten van een toetsenbord. Alles zit netjes en veilig verpakt, met een braided USB-kabel en een keycap-puller in de doos.
De wrist rest voelt luxueus aan – niet hard plastic, maar een soort memory foam met wat stevigheid. Comfortabel voor lange sessies achter het scherm.
Bouwkwaliteit
Het eerste wat opvalt: de stilte. Echt indrukwekkend stil, zelfs bij stevig typen.
De brushed aluminium topplaat ziet er niet alleen prachtig uit, maar geeft het toetsenbord ook een extreem solide gevoel.
Typ-ervaring
Even wennen: links zit een extra kolom met hotkeys – standaard voor muziekbediening, maar volledig herprogrammeerbaar via de software.
De volume-rocker rechtsboven (naast Escape) is geweldig: soepel draaien voor volume up/down, en één klik om te muten.
Software & RGB
De software is optioneel, maar wie de RGB-kleuren of macro’s wil aanpassen krijgt een degelijk, overzichtelijk programma.
Bij de eerste opstart krijg je meteen een duidelijke uitleg – geen onnodige poespas, gewoon logisch opgebouwd en stabiel.
Met een prijs rond de €150 positioneert dit toetsenbord zich in het hogere segment, maar het voelt en presteert ook zo.
Ik ben er zeer blij mee en hoop er jaren plezier van te hebben... tot ik weer iets anders zie wat mijn interesse wekt uiteraard.