HyperX Cloud III S Wireless Zwart Review
2 oktober 2025, laatste update op 2 oktober 2025, 1 views
Rapporteer
Product gekocht
TLDR;Headset ziet er mooi uit en voelt ook stevig aan.
Geluid klinkt erg raar en de software is lastig.
Headset zit niet comfortabel.
Minpunten
- Draagcomfort
- Geluid (out of the box)
- Irritante piep
2 van 5 sterren (Slecht)
Een vrij extreme teleurstelling. Toch aardig wat euro's neergeteld om mijn oude hyperx revolver S te vervangen. Kwam door reviews elders tot de conclusie dat dit de enige knappe headset was die hyperx nog verkoopt.
Geluid out-of-the-box is naar mijn idee erg raar ingesteld. Ik ben zelf geen audiofiel, maar dit ging me echt te ver. Geluid klinkt erg dun/plat, maar wel erg gedetailleerd. Zowel games als muziek klinken bar slecht, maar de details springen er uit. Overigens betekend dit niet dat je in games de voetstappen goed hoort. Juist weer niet.
De headset met de software aanpassen is (nog) flink vervelend. De Ingenuity software is bagger. De EQ heeft bijvoorbeeld een slider die ik enkel op -1.6 en -1.4 krijg, maar steevast de -1.5 overslaat. Je kan DBS aan zetten in de normale software. Wordt het daar beter van? Daar ben ik nog niet uit. Wel anders.
Ga je over op de beta versie van de software dan is de UI voor de EQ ineens een stuk beter, voegt hij 12 audio devices toe aan je windows instellingen, en is DBS verdwenen. Wel is "spatial sound" mogelijk, maar dat is een WIP.
Ik heb meerdere EQ instellingen geprobeerd. Sommige klinken voor muziek of single player games wel redelijk. voor FPS nog geen knappe gevonden. kleine notitie: zodra ik ook maar iets verander in de EQ denk ik een hele lichte verstoring te horen in het geluid. Krijg dit er niet uit.
Qua comfort heb ik geen pluspunten. Ik heb geen klein hoofd, en moet de headset op de grootste stand zetten. De Foam oorschelpen zijn kleiner dan bij de cloud revolver S en zitten hierdoor voor mij minder lekker. Ook is het hierdoor nogal een zweet ding.
De "hoofdband" zelf is duidelijk een downgrade van de zelf-afstellende elastische band van de revolver S. Hij drukt mij nogal op het hoofd en zit wat ver naar voren.
Microfoon klinkt net zo bagger als die ik al had. Zo zegt men op discord dus dat zal wel kloppen.
Bijkomende fout in mijn headset: enkele seconden nadat muziek/youtube op pauze gaat begint de rechter oorschelp heel licht te piepen. Ik heb dit er nog niet uit gekregen.
Ik denk dat er voor dit geld wel wat mooiers te koop is. Geen idee wat.