WD Red Plus (512MB cache), 12TB Review

30 september 2025, laatste update op 30 september 2025, 42 views Rapporteer
Product gekocht 0

Twee schijven voor in RAID1 in nieuw te bouwen NAS/Servertje.

Eén van beide schijven DoA (Dead on Arrival) dus mijn vertrouwen is helaas nu al aangetast.

Pluspunten

• Veel opslag
  • Goede, acceptabele leessnelheden
  • Prijs / GB

Minpunten

• Dead on Arrival
  • Niet stil
  • lomp en zwart t.o.v. Nvme

Ik heb twee van deze schijven gekocht voor RAID1 opstelling in home-lab NAS.
Ik wilde nu eens voor betrouwbaarheid gaan, en daarom gekozen voor RAID1 (mirror) en voor de schijven zelf niet gekozen voor de goedkoopste, maar voor een merk met goede reputatie.
Het zijn 'relatief' nieuwe schijven, met 512MB cache, ipv de 256MB cache versie.

Aanvankelijk vond ik de schijven nog net een paar tientjes goedkoper bij een voor mij onbekende webwinkel, maar op het moment van daadwerkelijk bestellen was deze aanbieding verdwenen.

Maar goed ook: Qua betrouwbaarheid: 1 van de twee schijven dead on arrival ( DOA). Werd niet herkent in de bios, niet in Proxmox, geen up-spin, geen geluid, helemaal niets. Geeft toch te denken als je een 50% failure rate hebt 'out of the box'. Gelukkig besteld bij een voor mij bekendere webshop (Megekko), waar ik toch iets meer op vertrouw qua garantie afhandeling. Wel balen want zo is de bouw van de NAS zomaar weer een week vertraagd.

Ik hoop dat ik de RAID1 uiteindelijk wél voor niets zo heb ingericht en dat beide schijven uiteindelijk een klein decennium mee gaan. Vertrouwen heeft met die ene DoA al een deuk opgelopen..

Heb jij ook een WD Red Plus (512MB cache), 12TB?