€ 1.099,- bij Mobiel.nl

Google Pixel 10 Pro, 256GB opslag Grijs Review

17 september 2025, laatste update op 17 september 2025, 73 views Rapporteer

Heerlijk toestel. Android 16 is een genot en wat een fijne camera. Als je dit toestel voor rond de 600 euro kan scoren, is dit absoluut een no-brainer.

Pluspunten

• Uitstekende camera
  • Prima accuduur
  • Android 16
  • Haptische feedback

Minpunten

• Gewicht
  • Retail prijs!! 1200 is teveel
  • Accu capaciteit wordt na 200 laadcycli teruggeschroefd
  • Tensor g5 loopt achter

Na ruim 5 jaar de Huawei p30 pro te hebben gehad, was het inmiddels tijd voor wat anders. Wat een heerlijk toestel was dit overigens.

Logischerwijs voelt de pixel 10 pro in alle opzichten aan als een vooruitgang (behalve het opladen (40 watt vs 30 watt).

Prijs
Ik heb het toestel gekocht via Belsimpel tijdens de pre-order. Inclusief de trade-in kostte het toestel mij 450 euro. Voor dit bedrag krijgt het toestel van mij absoluut een excellent Award. Jammer dat Tweakers daar zelf niks over schrijft.

Tensor g5
De processor loopt in meerdere benchmarks (ver) achter tov de concurrentie. Met name de GPU performance. Dit zou echter een software issue zijn wat op te lossen is met een software update. Merk je hier wat van in de praktijk? Ik vind van niet! Nou moet ik wel zeggen dat ik van een 6 jaar oud toestel kom. Maar in dagelijks gebruik is het toestel ontzettend vlot. Scrollen gaat soepel alsook het openen en switchen tussen diverse apps.

Camera
De Huawei p30 pro had destijds al een geweldige camera. Ondanks dat de camera hardware niet top is, zorgt het image processing van Google voor geweldige plaatjes. Vooral bij weinig licht. Het toestel behoort wat mij betreft bij de absolute top.

Display
Die is gewoon top. 120hz is ook een verademing als je van 60hz komt. Het scherm is ontzettend fel. Bij veel zonlicht is het display daardoor goed af te lezen. 6,3 inch vind ik ook een prettig formaat en is daarmee goed te bedienen met 1 hand.

Accu
De Huawei p30 pro had een uitstekende accu. Ondanks dat de accuduur van de pixel 10 pro niet meer dan gemiddeld scoort, kom ik met gemak de dag door. De accu is zeker niet minder dan de Huawei p30 pro en die vond ik al top. 30 watt opladen is het enige wat gewoon niet meer kan anno 2025. Ik laat het toestel iedere avond op, dus voor mij niet per se een nadeel.

Al met al is dit gewoon een heel fijn toestel. Gezien de prijs (450) kwaliteit krijgt dit toestel van mij 5 sterren. Voor 1200 euro zou ik het toestel zeker niet aanschaffen.

Heb jij ook een Google Pixel 10 Pro, 256GB opslag Grijs?