€ 1.099,- bij Mobiel.nl

Google Pixel 10 Pro, 256GB opslag Grijs Review

17 september 2025, laatste update op 17 september 2025, 2.059 views Rapporteer

De Google Pixel 10 Pro moet concurreren met de Samsung Galaxy S25 en de net uitgekomen iPhone 17 (Pro). Is deze telefoon daartoe in staat? Laten we daar achterkomen in deze Google Pixel 10 Pro review.

Pluspunten

• Goede bouwkwaliteit
  • Soepele ervaring
  • Uitstekende software
  • Uitmuntende camera's

Minpunten

• Tensor loopt een beetje achter
  • Laadt langzaam op

De Pixel serie van Google is alweer toe aan haar tiende generatie. Aan het uiterlijk lijkt er niets te zijn aangepast, en als ik naar de lijst van specificaties kijk, zie ik ook weinig verschil. Wat is er eigenlijk nieuw aan dit toestel? Pixelsnap, de nieuwe Tensor G5, leuke AI-functies die je óf wel, óf niet gebruikt... is deze telefoon wel de Pro-naam waard?

Unboxing

Misschien kan ik deze sectie beter overslaan. Er is tegenwoordig simpelweg weinig meer uit te pakken bij nieuwe smartphones. Google was een van de eerste fabrikanten die afscheid heeft genomen van de oplader, en deze is bij de Pixel 10 Pro uiteraard ook niet aanwezig. Los is de oplader relatief gezien vrij betaalbaar gelukkig. Wat ook prettig is, is dat de Europese Unie heeft besloten een 'A' te geven voor het energielabel (mocht je dat belangrijk vinden).

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/2nFRv3PUZ7OJDw6PffqUJqAxzjE=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/916291/1UYC2SzhkLTDMAgEd8OEbcwJyY2fAnN2G6o19W7iAVTBiCyyHt.jpeg?f=620xauto

Behuizing, vingerafdrukscanner, stevigheid

Laat ik even kritisch zijn. Van de tiende generatie Pixels had ik ietsje meer verwacht dan een kloon van de 9 serie. Maar om wat positiever te zijn: wat is dit een prachtige telefoon. Google weet hoe ze een toestel moeten ontwerpen. De 'visor' op de achterkant ziet er tof uit, en 'maansteen' is een prachtige kleur. De matglazen achterkant voelt een tikkeltje glad, maar dat is met een hoesje zo opgelost. Weet wel: de officiële Pixelsnap hoesjes zijn verdraaid duur!
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/VZpxO3JD4ERY73FjMqSw_4BoV38=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/916291/1UYC2T8A4McCHIpYzLamKKcv0HcGUa6Pm6us2m4hqqRS2wKquh.jpeg?f=620xauto
De zijkant is vervaardigd uit aluminium van 'ruimtevaartkwaliteit'. Geen idee wat dat precies wil zeggen, maar het voelt wel lekker duur aan. Mag ook wel, gezien de adviesprijs. De knoppen aan de rechterkant, die overigens in de verkeerde volgorde zijn geplaatst, klikken prettig en voelen stevig aan.
Aan de onderkant zit uiteraard de oplaadpoort en een speaker. Deze zit wél aan de juiste kant. Rechtsonderin! Goed zo, Google! Daar mag Samsung wel van spieken.
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/DpE0dxwlfC9L1iC4wysDURHyIhM=/620x/filters:strip_exif()/m/916291/1UYC2TvrwK5T0WZi2WxsJ4p0YLXYcfnAIwGTmaywEFNufD3fan.png?f=620xauto
Vingerafdrukscanner
Ah, fijn. Een ultrasonische vingerafdrukscanner. En wat werkt deze lekker! Wat is de haptische trilling prettig! Sorry, dit moet gewoon even gezegd worden. Google heeft de hardware dit jaar wederom gewoon goed op orde. Ook met vochtige vingers werkt deze scanner uitstekend. De registratie van een andere vinger werkt soepel en vlot. Ontgrendelen met mijn gezicht kan ook. Zelfs in bankapplicaties. Dat is prettig. Wat wel merkwaardig is, is dat de mediaspeler mijn gezicht een beetje eng lijkt te vinden, want die functie werkt dan niet meer.
Vasthouden, stevigheid
De Google Pixel 10 Pro houdt lekker vast, vooral vanwege het relatief compacte formaat. Hij is wel een beetje aan de zware kant. De Galaxy S25 is bijvoorbeeld heel wat lichter. Ook is het toestel wat gladjes. De telefoon voelt echter wel stevig aan. Ik kan hem bijvoorbeeld niet zomaar buigen. Niet dat ik dat heb geprobeerd. Ik vertrouw erop dat de telefoon een val ook wel overleeft, mede dankzij de Gorilla Glass Victus 2 platen aan beide kanten. Ik moet hierbij wel toevoegen dat het scherm niet erg krasbestendig is. Een screenprotector is zeker aan te raden.
En dan nog iets...
De Google Pixel 10 Pro is makkelijk te repareren, zo blijkt uit video's en nieuwsartikelen. Dat wilde ik nog even benoemen. Via iFixit zijn officiële onderdelen binnenkort als het goed is beschikbaar. Ook lijken reparaties niet zo duur te zijn als bij de concurrentie. Dat vind ik een pluspunt.

Scherm

Aan de voorkant van de Google Pixel 10 Pro zit uiteraard een scherm. Het is een relatief kleine ook, met 6.3 inch. OLED, HDR10+, 3000 nits op zijn felst. Er is weinig dat mist. Vreemd is dat Dolby Vision één van de ontbrekende features is. De randjes om het scherm zijn wat aan de brede kant vergeleken met de concurrenten, maar dat is niet iets wat mij heel erg stoort.
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/WfSb5E9n-TNTerFjX5n-4AbXMwY=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/916291/1UYC2TrQRXZoSXnD8RiJzhWITlWASXq2o8lgtPMB1yFu9mqTp8.jpeg?f=620xauto
Het scherm ziet er vooral goed uit. De kleuren lijken accuraat te zijn, de helderheid is goed, het contrast is geweldig. Er is weinig aan te merken op deze paneel. Prima!
Verversingssnelheid
De Pixel 10 Pro ondersteunt 120hz. Het heeft een LTPO paneel, wat gunstig zou moeten zijn voor de batterijduur. De instellingen zijn simpel, het staat aan of uit. Meer is er niet.

Accuduur en opladen

De Google Pixel 10 Pro beschikt over een 4870 mAh batterij. Dat lijkt fors, maar in vergelijking met vooral toestellen uit China is het toch vrij klein. Ik vind de batterijduur echter best redelijk. 8 uur screen-on-time is makkelijk te halen als ik geen extreme capriolen uithaal met dit ding.
Opladen
Opladen is echter een ander verhaal. Dat gaat vrij langzaam met 30 watt. Het duurt ongeveer 90 minuten om de Pixel 10 Pro van 0 naar 100 te vullen. Als ik Reddit mag geloven moet ik het ook erg vinden dat dit maar 200 keer kan voordat de batterij zichzelf kunstmatig gaat degraderen. Lekker dan. Ik ben er zelf niet zo van onder de indruk. Pixelsnap is echter wel een leuke toevoeging. Er is eindelijk een Android smartphone met iets wat écht vergelijkbaar is met Magsafe wat al jaren aanwezig is op iPhones. Het werkt ook vrij goed, al mochten de magneten ietsje sterker zijn.

Speakers, microfoon, trilmotor

De speakers van de Google Pixel 10 Pro zijn simpelweg uitstekend te noemen. Ik kan hier niet over klagen. Ik luister sowieso nooit muziek via de speakers, maar bellen gaat uitstekend. Ook de microfoon is erg goed. Het behoort tot de betere in de smartphonemarkt. Dat geldt ook voor de trilmotor. Het is vooral fijn dat deze ook daadwerkelijk benut wordt in de software. Zelfs in de weerapp kunnen er trillingen worden waargenomen. Ik begin ineens van de regen te houden.

Software

Material 3 Expressive is een relatief grote upgrade vergeleken met Material You. Ik keur het goed. De animaties zien er tof uit en de meldingen zijn leuk ontworpen. Het voelt wat levendiger.
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/Dwq1s1xF_1pa3TNPWf38AWYzA1I=/620x/filters:strip_exif()/m/916291/1UYC5pGm7r641oTYijF0a7g1ixo0kZQgY39QikgibGTaKGVRTs.png?f=620xauto
De snelle instellingen zijn zeer uitgebreid aan te passen, wat fijn is.
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/LbjtHOZJKHezXCn8ZhKv374pTKM=/620x/filters:strip_exif()/m/916291/1UYC5pIvyGnt1RcrLEdSlzOBBHNEL9xC3O12HNXmZCdb5SIihE.png?f=620xauto
Ook de instellingen app ziet er anders uit. Naar mijn mening ziet PixelUI het er beste uit vergeleken met andere Android 'skins'.

Google belooft wederom 7 jaar aan updates.
AI
Google zou Google niet zijn als er geen AI aanwezig is. Uiteraard is Nederland een van de landen waar de meeste functies niet beschikbaar zijn. Jammer, ik was wel nieuwsgierig naar Magic Cue. Gemini is een fijne assistent om te hebben, maar deze is ook beschikbaar op andere Android toestellen.

Oh, en vermijd de Camera Coach.

Prestaties

De Tensor G5 is door Google zelf ontworpen en door TSMC gefabriceerd. Hoera! Tenminste, dat zou je denken. Nu is de CPU prima, daarover heb ik niets te klagen. De GPU daarentegen is vrij ondermaats. Call of Duty Mobile draait echter soepeltjes. Genshin Impact speel ik niet.

En hoera! UFS 4.0! Koop echter niet de karige 128 GB variant. Doe jezelf een plezier.

Camera

Hieronder een paar foto's genomen met de Pixel 10 Pro. Ik ben erg blij met de kwaliteit van de foto's, typisch Pixel. Mooie kleuren. Binnen zijn ze wat koud afgesteld.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/R7z0-mZW8tdv0himvfNEFCfZQXM=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/916291/1UYNYxdNjvLvX6VCdnuJScQOqEa2n0nuQ2rVJTYZSFlwVcQ63J.jpeg?f=620xauto

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/oqgP6ZSqIoccA7srPG823joNz6U=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/916291/1UYNYxMqxD8jQbHq279X8hmclO3qJCdNotqgGGQHjrx4PaN78T.jpeg?f=620xauto

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/D983j2yEO8p5VD23g491dsQb-Ow=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/916291/1UYNYy6zSvwyB00aWjsrbZcRBXQyjhygRPFaYgah5wxlc1Tipp.jpeg?f=620xauto

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/FCVg-9rmjl9kiJKY7NsbT3fC_Lw=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/916291/1UYNYywCYkT3lENM56COePM6vW7qds4boqKo2fK4sqwQdcBL3x.jpeg?f=620xauto

100 keer inzoomen werkt. Laat ik het daar maar op houden. De foto's zijn niet erg bruikbaar.

De Google Pixel 10 Pro is een magere upgrade vergeleken met de 9 Pro, maar het is een van de betere compacte toestellen. Vooral als je zoekt daar een compacte cameratelefoon is dit een goed toestel. Een alternatief zou de Xiaomi 15 kunnen zijn.

Heb jij ook een Google Pixel 10 Pro, 256GB opslag Grijs?

Heb je hier ook de S25 bij getest? Die heb ik nu maar overweeg de Pixel 10 Pro o.a. voor de Camera
Toevallig de S25 Ultra. Ik vind de camera bewerking van de Pixel persoonlijk mooier.
Dat geloof ik direct! Ik had de S22 ultra en die was 10x slechter dan de pixel 8 pro van een kameraad van mij.

Ik zou de S25 opzich zo opzij zetten voor een Pixel 10 pro

[Reactie gewijzigd door SjekjePieler op 18 september 2025 10:50]

Dat mag ook wel voor bijna 600,- euro verschil in prijs. De vraag is, zijn die verschillen dat waard.
Hoe doet de lens het eigenlijk in 50mp stand? ook hier is de S25 gewoon triest.

Ben benieuwd of het hier beter is.
Leuke review. Nog 1 opmerking. De pro laat 30 watt op niet 27 watt. Dat is de reguliere 10
Ah, goed om te weten. Dan wijzig ik dat :)
Ik kom van een Pixel 7.

Alhoewel ik met de 7 best tevreden was ben ik overgestapt omdat ik met de batterij toch regelmatig tekort kwam.

In het begin was ik slechts beperkt onder de indruk van de upgrade, maar na ca 3 weken merk ik toch dat het een veel prettiger toestel is.

Over de batterij hoef ik mij geen zorgen te maken. En Qi2 charging maakt dat hij op mijn autolader ook echt substantieel bij laadt zonder al te warm te worden. Draadloos opladen werkt een stuk beter met de 10 Pro dan met de 7. Ik heb ingesteld dat de telefoon stopt met laden bij 80% en, alhoewel ik een heavy users ben met veel screen time, heb nog niet meegemaakt dat ik gevaarlijk dicht bij een lege batterij kwam.

Het scherm is wellicht de grootste verbetering. Zelfs in fel zonlicht kan ik het goed lezen. Hierin schoot de 7 regelmatig tekort.

Pixel snap is ook een heel fijne toevoeging. P.S. de EWA MagOne 3rd gen is een must have om de telefoon moeiteloos vast te houden en in elke mogelijke stand neer te kunnen zetten.

AI lijkt ook beter geïntegreerd dat op de 7. Ik kan niet identificeren waar dat aan ligt, maar zo voelt het.

Foto's: Ik ben niet iemand die constant met dat ding voor m'n giegel staat om elke seconde van de dag vast te leggen, naar ik ben onder de indruk van de foto's die hij maakt en vooral onder low light omstandigheden maakt hij verrassend goede foto's.

Overal is de Pixel 10 Pro een toestel waar je geen omkijken naar hebt en daarvoor heb je zo'n telefoon toch?

[Reactie gewijzigd door Litening op 19 september 2025 09:06]

Ik heb wel de 128 GB variant, anders kwam er nog € 200,- bij. Maar hier geen klagen hoor.