TP-Link Archer TBE550E Review
10 september 2025, laatste update op 10 september 2025, 52 views
Rapporteer
Product gekocht
Werkelijk geweldige Wi-Fi adapter die mijn verwachtingen meermaals overtroffen heeft. Bijgeleverde USB stick om (zonder internet) je drivers te kunnen installeren. Alles werkt snel en stabiel.
Pluspunten
- Hoge Kwaliteit
- Makkelijk in gebruik
- Magnetisch voetstuk
- Geen poespas
Door een verhuizing moest ik helaas van kabelinternet weer naar Wi-Fi en hiermee was ik druk op zoek naar een waardige adapter om onder andere mee te kunnen gamen. Deze adapter heeft mijn verwachtingen zwaar overtroffen en heeft me opnieuw laten nadenken over Wi-Fi vs. Kabel. De verbinding is sneller dan die ik had met kabel door het Wi-Fi 7 protocol dat ook door mijn router wordt gebruikt. Ook is de verbinding waanzinnig stabiel en kan ik zonder enige problemen online gamen met games als League of Legends. Het voetstuk is magnetisch en kan daardoor slim worden weggewerkt aan bijvoorbeeld de zijkant van een behuizing of in mijn geval aan de ijzeren poot van mijn bureau. Doordat deze behuizing met antennas niet op de PCI kaart zit maar juist daar verder vanaf kan je zelf een plek kiezen voor de antennas waar de minste interference is en het beste bereik richting je Wi-Fi punt. Dat het product óók nog Bluetooth heeft is gewoon een dikke bonus en ook dat werkt waanzinnig goed. Dit product is echt het geld meer dan waard en heeft mij ontzettend blij gemaakt. Als laatste pluspunt is het ook nog eens simpel te installeren. Je krijgt er een (leuk uitziende metalen) USB-stick bij met de drivers zodat je het product zonder internetverbinding wel in gebruik kan gaan nemen. Let wel op dat de bluetooth adapter een interne USB verbinding vereist, dus die moet je nog vrij hebben (of maken).