Logitech Z-5500 Digital Review

Joshoon
5 maart 2011, laatste update op 5 maart 2011, 5.454 views

Logitech Z-5500 Digital

De Logitech Z-5500, 505 watt van genot! Ik heb hem een paar dagen geleden op een zondag besteld op Azerty, de volgende dag kreeg ik bevestiging dat hij was opgestuurd, en de volgende dag had ik hem in huis. Goeie en snelle levering! alhoewel was het gele tape waar de doos mee dicht zat wat los, zat vuil onder, waardoor het tape minder goed plakte. Maar de doos was nog dicht, en alles was goed over gekomen. Het uitpakken, en eerste reactie De Logitech Z-5500 zat in een vrij grote doos met de tekst 'Logitech' erop, daarin zat de doos van het product zelf. Doos opgehaald, en gelijk een papiertje met dik gedrukt in het engels dat je de subwoofer 60cm van je apparatuur af moet zetten, omdat de subwoofer een groot magnetisch veld...

Pluspunten

• Erg goed geluid.
  • Mooi uiterlijk.
  • Veel instelmogelijkheden in de control center.
  • Een afstandsbediening!

Minpunten

• Knoppen op control center voelen wat cheap aan.
  • Speakers kunnen maar naar 1 kant gedraaid worden.
  • Grill kan niet van subwoofer af zonder gereedschap.
  • Handleiding had duidelijker gekund voor de mensen die het nodig hebben.

De Logitech Z-5500, 505 watt van genot!

Het uitpakken, en eerste reactie
Doos opgehaald, en gelijk een papiertje met dik gedrukt in het engels dat je de subwoofer 60cm van je apparatuur af moet zetten, omdat de subwoofer een groot magnetisch veld bevat.
Verder bij het doorsnuffelen van de doos viel al gelijk opl op dat het meeste ruimte werd gebruikt door de subwoofer, hij was veel groter dan verwacht! wat mij eigenlijk al vrij enthousiast maakte, omdat dat juist meestal andersom is.
De subwoofer was verpakt in plastic, met daar omheen piepschuim.
Daarnaast zat een wat middelgrote doos, waar de satelliet-speakers in zaten, de afstandsbediening + batterijen, kabels, en de mooie control center, allemaal netjes verpakt in plastic.
Dadelijk meer over het uiterlijk van het geluidssyteem...

Het aansluiten, en daarbij gebruiksvriendelijkheid
Het aansluiten ben ik toch nog wel een tijdje mee bezig geweest, ondanks het weer een hoop kabelwerk is, en vooral in mijn kamer waar achter het bureau de boel zwart ligt van de kabels.
Het aansluiten ging overigens wel een keer wat anders dan ik gewend ben van mijn vorige geluidssystemen.
De kabels moet je zelf aan de speakers bevestigen, het zijn geen stekkertjes, maar je moet de kabel tussen een klemmetje doen, wat ook erg duidelijk word aangegeven op een papier met een aantal instructies en wat informatie.
Zodra bijna alle kabels bevestigd waren, kwam de laatste kabel, de 3.5mm audio jack, maar niet alleen dat, er zat ook nog een oranje en een zwarte aansluiting aan, voor de surround sound, en de subwoofer als ik me het goed herinner.
Ik begon eerlijk gezegd licht in paniek te raken, omdat ik niet meer aansluitingen had op de PC waar ik het geluidssysteem op wou aansluiten.
Ik de gebruikershandleiding doorspitten, en vond uiteindelijk wel iets, maar daar werd het vooralsnog niet echt duidelijk uitgelegd.
Nu ik als ICT'er probeer allerlei dingen met computers, dus ik heb alleen de groene 3.5mm audio jack aangesloten op mijn Siberia USB Soundcard. (Die gebruik ik omdat ingebouwde geluidskaart niet zo heel geweldig is).
Ik heb vervolgens het systeem aangedrukt, en PC aangedaan.
De control center ging uit zichzelf de aansluiting detecten, dus ik ging snel de 2 rear speakers testen of die wel werken, en ja hoor, ze werkten perfect! gelukkig! alles werkte gewoon op één 3.5mm audio jack.
Ik ben gelijk het geluidssysteem gaan testen, en het klonk erg goed!
Het aansluiten ging al met al vrij goed, alleen het mocht wel duidelijker aangegeven worden qua aansluiten op een PC, maar met een beetje goed lezen, en proberen... kom je er wel!

Functionaliteit, en daarbij gebruiksvriendelijkheid
Bij dit geluidssysteem draait bijna alles om de control center, het is erg uitgebreid, en het werkt goed!
Toch staat er niet heel veel in de handleiding over hoe de control center werkt, en wat alle functies doen, maar dit kan ook aan mij liggen omdat ik als ICT'er snel de handleidingen het raam uit gooi :P, dus ik heb de afstandsbediening erbij gepakt, en ben gaan spelen met de settings, en dat is uiteindelijk ook allemaal goed gelukt!
De afstandsbediening is overigens ook een geweldige toevoeging.
Het is een vrij standaard afstandsbediening, maar meer is ook zeker niet nodig, alle functies van de subwoofer kan ik vanaf de afstandsbediening bereiken, ik kom niet eens meer met me handen aan de control center, wat ik toch wel een groot pluspunt vind aan de gebruiksvriendelijkheid. Hoef je lekker niet aldoor naar voren te buigen en op de knopjes te drukken of te draaien, lang leve de luiheid!
Wat mij wel opmerkte aan de control center is dat je vanaf de control center ok het systeem op standby kon zetten, dit gaat met het knopje met een koptelefoon erop.
Het lampje gaat dan van kleur veranderen in oranje, en de backlight van het LCD schermpje in de control center gaat uit, wat mij opviel was dat het scherm echter wel aan blijft, en de control center zelfs nog te gebruiken is, zelfs met de afstandsbediening.
Ook viel het mij op dat e een heel licht geluid uit de subwoofer kwam zodra hij op standby kwam, niet echt heel storend, ik kan er namelijk makkelijk doorheen slapen, want je hoort het bijna niet, maar ik vraag me toch wel af of dit wel zo 'energiesparend' is?
Nu zit er aan de achterkant van de subwoofer wel een aan/uit knop, maar ik heb een reactie gelezen van een Logitech medewerker op hun forum dat het beste is om alleen de control center op standby te zetten, het verlengt het levensduur van het geluidssysteem, en omdat het sowieso niet goed was om dit te doen met een hoog ampere systeem.
Dus ik zet hem alleen op standby, maar toch blijf ik het wat vaag vinden, maar het zijt zo.

Uiterlijk van de Z-5500
Het design van de Z-5500 ziet er erg mooi uit, en ziet er ook zeker niet goedkoop uit!
De speakers zijn mooi vormgegeven, en je kunt het stof wat voor de satelliet speakers zit eraf halen, maar dit vind ik een wat te overdreven look geven, dus ik hou het er mooi op!
De poten van de speakers kunnen gedraaid worden, zodat je ze aan de wand op kunt hangen.
Het ophangen van de rear speakers aan de muur ging wat lastig, aan de rechter kant van de speaker kon ik namelijk moeilijk een schroef erin draaien, omdat de speaker maar 1 kant op kan draaien, en dan niet meer verder kan, dus de speaker zat voor de schroef, maar met een beetje handigheid is dit toch gelukt, en de speakers zitten goed stevig aan de muur.
Zoals ik al zei, de subwoofer is groot, en ziet er zeer goed uit.
Het komt duur en professioneel over, en hij is groter dan ik had verwacht, dus een mooie pluspunt, alhoewel heb ik minder beenruimte onder m'n bureau nu, maar dat heb ik er wel voor over :P.
Aan de achterkant van de subwoofer zit een grote heatsink, deze doet zeker zijn werk, want hij word wel degelijk warm bij gebruik, maar niet extreem warm.
Aan de voorkant zit te grote 'woofer' van de subwoofer, deze is beschermt door een soort ijzeren(?) grill, en kun je er niet afhalen zoals je kan bij de satelliet speakers.
Voor mij is het geen minpunt, omdat ik de grill erop hou om de woofer te beschermen tegen het prongelijk schoppen, omdat hij onder me bureau staat, maar voor andere mensen kan dit wel een minpunt zijn.
De grill valt er overigens nog wel af te halen met een platkop schroevendraaier, hier zijn ook filmpjes van te zien op YouTube.
De control center ziet er erg mooi uit, met een mooie zilveren draaiknop!
Ik vind overigens de draaiknop wel een beetje vaag draaien, en de zwarte knoppen vind ik wat 'cheap' klinken zodra je ze indrukt, maar ook is dit voor mij geen groot minpuntje, omdat ik alleen de afstandsbediening gebruik, maar voor mensen die wel graag het control center willen gebruiken, kan het vooralsnog een minpunt zijn.
De afstandsbediening zelf... heb ik hierboven al verteld, is een vrij basic zwarte afstandsbediening, maar het doet wat het moet doen, en dat is het belangrijkst.

Het geluid
Het geluid, kan ik vrij kort over zijn.
Het geluid klinkt er goed, er zijn ook veel mogelijkheden om de center, subwoofer, en rear speakers apart van volume te veranderen, ook vallen er nog een aantal andere instellingen te veranderen.
Ik kan de subwoofer niet volop draaien in me kamer in een rijtjeshuis, dit zal namelijk voor flink wat overlast zorgen denk ik.
Het geluid is verder erg zuiver, maar dit hangt natuurlijk ook af van hoe je de boel heb ingesteld.
Zo heb ik het gevoel dat hij bij de Music effect wat doffer klinkt, met meer bass, en bij Movie wat lichter, en minder bass.

Al met al een geweldig setje, ik heb er in totaal + verzendkosten z'n €277 voor betaald, en heb er zeker geen spijt van.
Het geluid is super, en het setje zelf ziet er professioneel en duur uit.
Alhoewel zijn er een aantal minpuntjes, zoals de knoppen op de control center die wat cheap aanvoelen, maar dit is vrij logisch, want er zal wel een bepaald budget opgesteld zijn bij het maken van dit systeem om het zo goedkoop mogelijk te houden, en dat is vrijwel goed gelukt, met een goed kwaliteit van geluid!

Zeker een aanrader!

Update - 5-3-2011
Ik heb een Sweex 7.1 USB Soundcard besteld, en vandaag binnen gekregen.
Gelijk aangesloten, geïnstalleerd, filmpje opgezet, en de surround sound is nu merkbaar beter geworden! hier voor had ik het setje via één 3.5mm audio jack aangesloten, maar deze 7.1 soundcard zorgt wel voor een betere geluidservaring.

Heb jij ook een Logitech Z-5500 Digital?

Vraag & Aanbod

Je hebt hem dus aangesloten maar met 1 3.5mm jack. Dit betekent dat je dus nooit echt serround hebt. Nu maak je waarschijnlijk ook gebruik van DD PL|| music of movie. De geluidskwaliteit in deze modus valt mij zwaar tegen.

Het zal zeker een meerwaarde hebben als je overstapt naar een echte 5.1 - 7.1 geluidskaart waarbij je alle 3 de stekkertjes aansluit om vervolgens de z-5500 op 6CH Direct te hebben. Met een goede geluidskaart levert dit een veel mooier geluid op en in films heb je tenminste ook echt serround sound.

Tevens maak ik gebruik van een USB geluidskaart van sweex. Het is een 7.1 geluidskaartje maar ook met optisch in en uit. Dus optisch uit gebruik ik voor films zodat ik ook mooi echt Dolby digital heb of DTS. Klinkt echt TOP!

mooie review verder:)
Ik vind het geluid opzich vrij goed, of het echt surround heeft kan ik beetje moeilijk zeggen, maar ik weet in iedergeval dat alle speakers het wel doen, en ik gebruik idd de PLII Music en Movie.

Ik heb trouwens wel een PC waar wel z'n 6 geluidsaansluitingen in kan, maar helaas is dat een vrij oude PC, en gebruik ik niet voor films en games, nog beter gezegd... hij kan daar niet voor gebruikt worden :P.

Als ik een keer een goeie kwaliteits USB geluidskaart kan krijgen voor een goedkope prijs, ga ik dat zeker doen. Misschien heb je daarvoor nog iets voor mij?
ik ken miss nog wel iemand die een PCI express geluidskaart verkoopt.. naja ik hoor het wel van je. Dan zou ik even moeten kijken wat voor ding het is. Ik heb zijn pc samengesteld maar hij heeft die geluidskaart nooit gebruikt. Want een USB headset vond hij zelf 'beter' ofwel makkelijker aan te sluiten.. amateur:P
Ik kan geen PCI doen in een laptop :P want het setje is aangesloten aan me laptop.
Maar ik heb al een Sweex 7.1 USB soundcard besteld.
Ben het wel met die maat van je eens, USB = makkelijker :P, iig voor als je hem nu en dan wilt ontkoppelen.
Ja maar ga mij niet vertellen dat zo'n cheapy usb plastic geval van misschien 1 cm² inhoud. dezelfde kwaliteit gaat krijgen als met een goede PCIexpress kaart :$. Ik heb er zelf een Theatron Agrippa in hangen. Super ding moet ik zeggen. Hij had een of andere Creative. Misschien koop ik hem wel over van hem. zodat ik eens kan testen of ik daar dan ook verschil in horen kan :P Just for tha fun :P
Achja, misschien is de USB soundcard wel niet zo geweldig, maar ik denk vooralsnog dat dit setje dan beter gaat klinken dan de Steelseries Siberia USB Soundcard, die alleen virtuele 7.1 heeft, maar dit werkt niet heel geweldig op een echte surround sound had ik begrepen, alleen op headsets.

Anyways, de reacties op de Sweex soundcard zijn overigens rondom het internet niet zo heel erg slecht, hij is tenminste al een stuk beter dan onboard geluidskaarten, en daar heb ik eigenlijk ook nooit problemen mee gehad.
Mijn onboard kaart is ook bijna net zo goed als mijn Theatron Agrippa. maar daar zit ook gewoon spidf op enz. het is allicht beter. En surround aansturing heb je toch op zijn minst dat sweex kastje voor nodig ;)
Nvm, ik zie dat er geen groene aansluiting is, er zit overigens wel een adapter voor stereo RCA bij, maar ik weet niet precies wat dit is, en wat daar op kan.

Ik heb namelijk een groene aansluiting nodig, voor de stereo geluid.|
Een soort oranje/geel aansluiting voor subwoofer.
En een zwarte aansluiting voor de surround rear speakers.
Hmm ik zat ook al eventjes te zoeken naar een usb geluidskaart, aangezien mijn laptop geen zin heeft om het via hdmi in 5.1 te sturen =/

kwam zelf bij deze uit;

Maar die van jou ziet er iets professioneler uit :P
Hercules is wel bekend merk dacht ik in geluid gedoe enz, alleen de vraag is... welke is nou beter, de Sweex, of de hercules :P
Ik zelf zou voor de Sweex gaan :)
Z'n vermoeden had ik ook al :), bedankt!
Ik heb deze set ook, moet zeggen het geeft geen verkeerd geluid maar voor klassiek/pop/akoestische muziek vind ik deze set niet erg geschikt. Na een tijd krijg je er vermoeide oren.
Waar deze set wel erg geschikt voor is zijn films en games! Mijn minpunten:

- zoem subwoofer als de set op standby staat. erg hinderlijk 's avonds.
-verlichting control pod niet uit te schakelen, kan erg hinderlijk zijn tijdens gamen en film kijken.
-geluid niet gedetailleerd genoeg
Dat met klassiek/pop/akoestische muziek heb ik niet, klinkt erg goed bij mij, misschien wat aan de instellingen spelen?

De zoem heb ik ook als hij uit staat, zoals ik al beschreef in me review, maar het is niet zo hard dat ik me eraan stoor als ik in bed lig, (zn 3 meter van de subwoofer af), maar toch misschien iets om binnenkort te gaan opzoeken op Google, ik neem aan dat dit niet een defect is, zou vrij eigenaardig zijn.

Verplichting is een persoonlijke smaak, ik vind het opzich wel vet :P

En geluid niet gedetailleerd genoeg ben ik het soms mee eens, bij instellingen valt het één en ander wel te fixen.
no offence, maar wat is je ervaring met eerdere audio sets?? het geluid is wel leuk, maar om het echt goed te noemen?? de speakers zijn te schel, en de sub is te dof en over powered om de schelheid van de speakers te overmeesteren.

En ben nog geen enkele logitech set tegengekomen dat geen last had van het wel bekende plopjes probleem. (wanneer je de set hebt aangesloten op de zelfde groep waar je licht op zit, dan hoor je een plop wanneer je het licht aan/uit doet)
Ik heb een kleinere Logitech gehad, en een andere creative die ik nog steeds gebruik.
Die zijn vergeleken met deze set eigenlijk niet veel bijzonders.
Het geluid vind ik na mijn mening vrij goed, alleen als ik zo op het internet lees, en hier in de reacties, zie ik dat de meesten wel zeggen dat je hem het best op een 5.1 geluidskaart moet aansluiten, dit ga ik overigens ook doen. Ik ga zo snel mogelijk een 5.1/7.1 USB geluidskaart erbij kopen.

Het plopjesgeluid had ik bij me kleinere logitech set niet, alleen als ik het stroom eraf hield maakte de subwoofer een apart geluid.
Ook heb ik met de Z-5500 nog geen plopjes meegemaakt, maar misschien kan ik dit binnenkort eens beter gaan testen.
Die plop heb ik niet als ik mijn licht aanzet hoor... Ik weet niet wat voor lampen jij hebt o.o:P Wel als ik mijn soldeerbout aanzet op mijn bureau hier :P Die trekt natuurlijk ook ff een piekje :P. ik heb er zelf geen moeite mee dat ie dat doet. Maar ik denk niet dat het super is voor de speakers.

Scheldheid. Ja duh het zijn nogsteeds geen B&W speakers :P. Maar voor het geld denk ik dat je weinig beter surround geluid gaat krijgen. met films doet het setje het best aardig. al blijft het een computer speaker setje.
plopjes probleem heb ik niet meer hoor met mijn set. (Z-5500)

Mijn broer had de plopjes ook en een nieuwe gekregen (z-5500), mijn setje heeft er helemaal geen last van.
Ik heb ze tot nu toe ook nog niet gehoord.
Wanneer je je pc of iig de set aansluit op een stekkerdoos met aan/uit knop, kun je de stroom eraf halen. Weg zoem! ;)
En logitech zegt juist dat dat slecht is met een hoog amp set, en het kan de levensduur verkorten.
Van dat gezoem waar jij het over hebt heb ik nergens last van. Misschien is jouw set wel (een beetje) defect. Verlichting van de control pod gaat vanzelf een keer kapot en dan heb je er geen last meer van :P.
Het is en blijft een computerspeakerset, dus detail is helaas iets dat je moet missen.
Hier ook geen last van een 'zoom' als de set op standby staat...

Verder super set!!
Hmm, vreemd :P

Zolang hij maar niet explodeert stoor ik me er niet aan whahahah
n0elite dat 2e punt kan ik je vanaf helpen. Zorg dat je set oud genoeg is dan valt de backlight van je LCD scherm vanzelf uit :P ik heb enkel het powerlampje nog wat het doet. Misschien sloop ik die er zelf nog wel eens uit :P
Ik hoop niet dat mijn backlight het ooit begeeft, want ik vind dat namelijk erg handig.
Ik heb ook geen last van een zoem.
misschien dat er een plugje bij je set niet ergens helemaal goed inzit.

De set is verder inderdaad goed voor muziek en gamen! ik heb die set wel optisch aangesloten, want dan heb je bij films meteen het echte Dolby of DTS geluid.

Goede review, ik kan me er wel in vinden.

(ps: niet teveel bier drinken bij het ophangen van je "rear" speakers :9 )
Ik had de aansluitingen al wel gecontroleerd, maar kan niet iets vinden, hoor je het ook niet als je je oren bij de subwoofer houdt als hij op standby staat?
Zoniet... vreemd allemaal :P, maar het zal wel dan whahah
505 watt RMS
1010 totale Piekvermogen

RMS = De waarde die een versterker gedurende lange tijd kan weergeven.

PIEK = De maximumwaarde die een versterker gedurende korte tijd kan weergeven (meestal met een grote harmonische vervorming)
Dus als iemand mij vraagt hoeveel watt het systeem is, kan ik daar 1010 op antwoorden?

En nog over de RMS en PIEK.
Dat piek kan hij dan niet volhouden ofso? gaat hij dan zachter worden op den duur, of presteert hij dat alleen bij bijv luide kicks/basses.

Sorry, ben een beetje nieuw met dit soort geavanceerdere systemen, ik produce mijn muziek al jaren op een simpel 2.1 setje, dus vandaar die vragen.
Nee, je set heeft gewoon 505w vermogen. Piekvermogen is echt absolute onzin, net als bijvoorbeeld voedingen in PC's. Als jij een Coolermaster 800w koopt, kan hij ook 1000w piekspanning leveren. Maar het gaat om de waarden die je ook daadwerkelijk kunt gebruiken, 800w dus. Koop je een Sweex van 800w, dan is die ook eigenlijk vergelijkbaar met een Coolermaster 600w.

Dat je setje dus bij extreme vervormingen voor zéér korte tijd (denk milliseconden) een dubbel vermogen kan leveren, zegt dus helemaal niets. De Z5500 heeft 505w vermogen, punt.
Dat maakt het duidelijk, bedankt :)
Naar mijn idee is de z-5500 leuk, voor als je veel aan spellen een film's doet met serround gluid. Maar als het je puur om muziek zou gaan, kan bijvoorbeeld beter een m-audio kopen.

En om eerlijk te zijn, vind ik de subwoover van de z-2300 en de z-680 beter klinken dan die van de Z-5500.
Natuurlijk is M-Audio altijd beter, ik produce muziek, en M-Audio zou daar VEEL beter voor zijn, maar toch trok dit systeem mij aan, en producen gaat na mijn mening ook vrij goed :)
Anoniem: 331570 3 maart 2011 23:20
Goed en erg duidelijke review, weinig op op te merken.
Aller eerst leuke review :) .

Ik heb de Z-5500 ook , ik gebruik hem via toslink(optisch) onboard op de Ramgage 2 Gene en ik moet toegeven vergeleken met de Logitech X-540 is het echt een wereld van verschil M

Mijn buren klagen al als ie op 1/8 staat en de sub mooi op de helft. Alleen 1010 watt op een kamer van 2m bij 4m blijft echt door dreunen :P .
Maar de Logitech Z-5500 is toch 505 watt...?
Over dat warm worden van jou 'koelblok' je zegt dat hij niet overdreven warm wordt. Jij hebt duidelijk nog geen feestje proberen te geven:P. Ik had party continu op boost+1. (was een vrij grote ruimte maar deze set kon het aardig vullen) paar uur verder. plop set uit :P Sfeer was wel gelijk weer mooi verneukt :P Maar hij sloeg dus in zijn temp beveiliging. Hij was zo heet dat je je hand er amper meer op kon houden.. ziek gewoon. :P

Ik denk dat die ruis overigens komt omdat je Jacks gebruikt.. ik heb zelf 1 optisch naar mijn TV en 1 COAX naar mijn PC. En dat werkt best lekker allemaal :P zonder een ruis.. Wel als ik er een headset in heb zitten. Ik zet mijn set uit en daarna mijn pc dan begint de headset ineens te ruisen. druk ik dan de logitech set weer een keer aan en uit is dat voorbij :P
Ik had idd gelezen over de warmebeveiliging, wel goed en veilig optie, houdt tenminste de brandjes buiten de deur :P.

Die ruis... tsja ik weet niet, ik heb het niet met andere geluidssystemen gehad, alleen bij de Z-5500.
Als de Z-5500 aanstaat, en ik speel geen geluid af... dan hoor ik wel lichte ruis, maar ik stoor me er niet aan, en als je geluid afspeeld hoor ik het zelfs niet meer.
Misschien is het wel anders als ik straks me geluidskaart heb, maar dat laat ik dan wel weten in een update in de review!
Jemig pik je hebt vast geen tinnitus. Ikke die center tegen mijn oor houden terwijl de set aan stond. en ja hoor er is iets van ruis te horen. De ruis die ik altijd hoor is een kleine 10.000 keer erger denk ik :P Dus vergeef me als ik het niet eerder had gehoord :$
Weet je hoe je de geluidskwaliteit al heel veel kunt verbeteren? Vervang de voorste speakerkabels met fatsoenlijke kabels. Je kunt je misschien voorstellen dat die flintedunne kabeltjes geen echte kwaliteit kunnen leveren.

Mocht je interesse hebben, ik heb nog een aantal (ultra) high end kabels voor je, die voor weinig weg mogen :)
vraag me af waarom alleen de voorste? Sowieso wat bedoel je met ultra high end kabels ?:$ je gaat toch geen kabel van 40 euro de meter aan een z-5500 set knopen? O.O?
Dat zou overigens niemand moeten doen:P Maar voor die discussie hebben we een prachtig topic :) zilveren HIFI-kabels gesmeed door elfen bij maanlicht.
Omdat je de achterste alleen bij 5.1 bronnen gebruikt. De twee voorste (en de center) zijn hoe dan ook de belangrijkste speakers :)

Tsja, ultra high-end kabels bedoel ik mee: zuiver gedeoxideerd koper, in een speciaal geïsoleerd 'jasje'.

Waarom zou je geen dure kabel aan je Z5500 knopen? Denk je dat dat de kwaliteit niet ten goede kan komen? Dan begrijp je het belang van kabels in een goede setup niet. Geloof mij maar, het verschil tussen mediamarkt €1,50/meter kabel en high-end kabel is héél groot. Natuurlijk heeft het geen zin om een kabel van €2.500 aan een Sweex 2.1 setje te hangen. Maar de Z5500 is van dusdanige kwaliteit dat het zonde is dat ze er zulke dunne flutkabels bijleveren.

Als je me niet gelooft, wil ik je de kabels ook wel zo opsturen, dan kun je ze proberen. Bevallen ze niet, dan stuur je ze terug. Bevallen ze wel, dan koop je ze over...
Wow geloof jij echt dat het zo veel effect heeft op een Logitech z-5500 setje?
Ik vraag me af of niet de gammele aansluiting de boosdoener is bij die set dan.
Maar waar praten we over als we het hebben over zuiver gedeoxideerd koper, in een speciaal geïsoleerd 'jasje'. (Prijs)?
WInkelprijs +/- €100/meter
Leuke prijs, laten we zeggen, €50,- voor 2x 1,5 meter? :)

En ja, ik geloof dat dat zo veel effect heeft. Natuurlijk hoor je het verschil nog beter bij een losse versterker/receiver met goede speakers (NAD versterker met B&W speakers, dat idee) maar ook op een Z5500 kun je het verschil horen, zonder meer!

Kun je makkelijk met de balans van de speakers spelen via het control panel? Dan kun je 1 kant aansluiten met een goede kabel en de andere zonder en kijken wat het verschil is.

[Reactie gewijzigd door musje83 op 27 juli 2024 04:31]

Ik begin er niet aan xD
Joshoon van Tweakers af jij :P Haha ;) Nice review :P Naja op eerste gezicht. Zal morgen eens geheel doorlezen. Ik weet niet of het er in staat maar stond jij ook niet te kijken van de doos O.O Huge en heavy :P

zit ik stiekem toch weer beetje te lezen :P Maareh Grill kan er zelfs met gereedschap niet echt af. Ik zou in elk geval zeggen probeer het niet :P Het geheel word er niet beter op ;)

[Reactie gewijzigd door Clifdon op 27 juli 2024 04:31]

Vreemd, op YouTube hebben ze tutorials waar ze uitleggen dat het opzicht niet zo heel moeilijk is, gewoon platte schroevendraaier tussen de rand, en dus buigen
Nou ik heb dat dus ook gedaan. En je drukt hoe breed je schroevendraaier ook is. de schroevendraaier het hout in.... en dat ziet er niet mooi uit. Nou zou het kunnen zijn dat er bij mij lijm gelekt is waardoor het allemaal wat vaster zit. I don't know
Je moet de schroevendraaier ertussen steken, en dan het uiteinde van de schroevendraaier naar boven duwen.
Ja reken er maar op dat het bij mij zo is dat je eerder het hele kistje uit mekaar hebt en het plastic in 2e hebt dan dat je die grill er heel af hebt :P. Maar ik ben er ook maar mee gestopt :P ding zit mij wel best :>
Raar :P, maar idd, zo ziet hij er ook zeker goed uit!
In dit filmpje heeft die gozer ook de grill eraf http://www.youtube.com/watch?v=ua2W5YulaqI

Het lijkt erop als de grill eraf is dat de subwoofer veel meer 'woofed', want op die volume gaat hij bij mij nog niet zo heen en weer, of is het verbeelding :P