Google Pixel 10 Pro, 256GB opslag Zwart Review
2 september 2025, laatste update op 2 september 2025, 1.956 views
Rapporteer
Product gekocht
Mede door een super discount op pixel telefoons heb ik gekozen om deze pixel 10pro aan te schaffen. Ik kom van een pixel 7a en die vond ik echt verschrikkelijk. Ik was er huiverig hoe de 10pro zou zijn, want ik heb eens gezegd dat ik nooit meer een Pixel zou willen. Gelukkig kan ik zeggen dat de 10 pro echt een goede mobiel is. Nog steeds wat te groot voor mijn voorkeur, maar echt een enorme verbetering t.o.v. een pixel 7a. Ik heb ook een (zakelijke) iphone 16e en ik merk dat ik eigenlijk geen voorkeur meer heb voor welke mobiel ik gebruik.
Ik zou het 4,5 sterren geven als ik puur op de telefoon zelf uitga. Je hebt echt wel het idee dat je een goede degelijke telefoon in je handen hebt. Het is meer de prijs wat je moet betalen of het 4 of 5 sterren is.
Pluspunten
- Voelt erg degelijk aan
- Fijne vingerafdruk scanner
- Werkt snel en goed
- Goed ontwerp
Minpunten
- Scherm nog net iets te groot
- Redelijk zwaar
prijs
Ik heb de telefoon kunnen kopen omdat vodafone een super pixel event had. Dus je kreeg bij een abonnement naast de reguliere 300e korting nog eens een extra korting van 350e. Daarnaast krijg je ook nog eens 250 extra inruil waarde voor je oude pixel telefoon. Netto heb ik dus iets van 150 euro betaald. Naast deze super deal, moet ik zeggen dat ook de inruil deal van google (250e extra inruilwaarde) i.c.m. een abonnement best wel een leuke prijs oplevert. Je praat dan over ongeveer 600e netto voor zo’n pro telefoon. Dus als je het over prijs hebt, dan is deze mobiel echt een aanrader, mits je de deals pakt. 1.200e betalen voor deze versie is wel echt wat te veel van het goede, je hebt dan goede alternatieven (iphone 16e bijvoorbeeld).
design
Ik kom van een 7a en dat is letterlijk een blok en als je er een hoesje omheen doet heb je een enorme mobiel (ondanks dat die in theorie 6,1 inch is). De 10 pro is 6,3 inch, maar voelt eerder kleine aan dan groter. Nog wel iets te groot voor mij, maar echt een grote verbetering dan de 7a. Ook het design is veel beter. Je hebt het idee dat je een flagship in je hand hebt. Dus goede materialen, voelt degelijk en ziet er goed uit. Hij is wel wat zwaarder en de camera springt er echt uit. Niet een groot iets, maar het valt wel op.
Gebruik
Ik ben iemand die eigenlijk niet heel veel bijzonders doet op mijn mobiel. Dus ik maak zo af en toe een foto, maar ben geen fotograaf. Dus de camera werkt goed, maar geen idee hoeveel toegevoegde waarde de pro features van de camera brengen. Wel merk ik dat de vingerafdruk scanner beter en fijner werkt dan in de 7a. In mijn huidige iphone 16e zit alleen een face scan en ik merk dat vingerafdruk wel heel veel fijner werkt. Ik heb de mobiel nu enkele dagen, maar misschien nog maar 1 keer op moeten laden. Dus ik heb het idee dat de batterij ook prima is en zeker wel een dag meegaat.
Een overweging die ik nog niet heb benoemd is dat het google is. Ik ben zelf wat minder van lock-in in een systeem zitten. Zeker nu google er een jaar google one gratis bijgeeft kan je al snel alles overzetten op google. Hier ben ik wel wat voorzichter mee. Ik moet ook zeggen dat ik de AI functies nog niet heel erg vindt overheersen op de 10pro. Iets wat wel fijn is. Juist of de 7a zaten veel ‘smart features/ gestures’ wat soms extreem vervelend was. Nu met de 10pro heb ik het idee dat juist die slimme functie wat minder aanwezig zijn en dat het allemaal wat natuurlijker aanvoelt.
oordeel
Het is een goede mobiel en zeker als je het tijdens een deal koopt dan heb je echt een top prijs-kwaliteitverhouding. Dus dan zou ik zeker deze 10pro overwegen. Moet je 1200,- euro neerleggen, dan zou ik toch andere telefoons overwegen. Maar uiteindelijk - met mijn slechte pixel 7a ervaringen - ben ik echt positief verrast over deze pixel 10pro!