Prachtige versterker!
Kun je wat meer uitweiden over je verschil in luisterervaring tov de SC-LX83? Hebben deze receivers elkaar direct opgevolgd?
Nou en of OLVG!
De SC-LX83 heeft de SC-LX90 niet direct opgevolgd en eigenlijk is er ook niet echt een directe opvolger van de Pioneer SC-LX90, maar de eerste SC-LX na de SC-LX90 is de SC-LX81.
Het eerste nummer van in de SC-LX lijn staat eigenlijk voor zijn klasse zoals 7, 8 of dus 9, hoe hoger het nummer hoe meer features en power. Het laatste nummer geeft de generatie aan, Dus de Pioneer SC-LX90 is de eerste in de reeks van SC-LX lijn. Opvolgend de SC-LX81.
De luisterervaring. Dit is natuurlijk subjectief
In stereo modus evenaart de SC-LX83 zich totaal niet tegenover de 90, met 200watt 8 Ohm. Dit is wat Pioneer zelf in de specs heeft staan meer verschillende bronnen hebben dat wattage zelf hoger uit zien komen! Ik vind de 90 ook een stuk "zachter" klinken, maar dat bedoel ik niet qua volume. Op zachter volume klinkt de 90 ook nog een stuk dynamischer waar vele versterkers dat verliezen.
Op surround gebied komen ze "iets" dichterbij elkaar, de processing van Pioneer vond ik altijd al strak ook met de wat meer basis opties zoals de Pioneer VSX-1122K. Misschien dat de processing van DTS-HD Dolby TrueHD op de 83 iets beter is omdat deze nieuwer is maar dat weegt niet op tegen de versterker en power die de 90 met zich mee heeft.
Ik kan hier uren over praten omdat ik het erg leuk vind! Questions anytime!