LG OLED evo G56LS 55" Zwart Review
5 augustus 2025, laatste update op 5 augustus 2025, 110 views
Rapporteer
Product geleend
Na enkele weken gebruik ben ik zeer tevreden over deze LG OLED-tv. Het OLED-paneel levert diepe zwarttinten, levendige kleuren en vloeiende 4K-beelden met HDR10 en Dolby Vision — perfect voor een bioscoopgevoel thuis.
Installatie ging snel via de LG ThinQ app, waarmee je de tv ook eenvoudig kunt bedienen. De afstandsbediening is compact en werkt prettig met scrollwiel en bewegingssensor, al is de cursorbesturing soms even wennen.
Spraakbediening via "Hi LG" is handig, al reageert de tv soms onbedoeld op dialogen. WebOS biedt toegang tot alle populaire apps en de LG Gallery Mode is een leuke extra, al kost sommige content extra.
Kortom: een stijlvolle, slimme tv met topkwaliteit beeld. Een echte aanrader voor filmliefhebbers
Pluspunten
- OLED-scherm met diepe zwarttinten en levendige kleuren
- - WebOS met toegang tot alle populaire streamingdiensten
- Randloos design, erg mooi aan de muur
Minpunten
- Spraakbesturing soms spontaan aan
- OK knop moet je hard indrukken op remote
Indrukwekkende OLED-tv met slimme functies en bioscoopwaardige beeldkwaliteit!
Na enkele weken gebruik ben ik zeer onder de indruk van deze LG OLED-tv. De beeldkwaliteit is werkelijk uitzonderlijk. Dankzij het OLED-paneel met zelf-emitterende pixels zijn zwarttinten écht diep zwart, zonder achtergrondverlichting die het contrast beïnvloedt. Kleuren zijn levendig en natuurgetrouw, en de hoge verversingssnelheid (120Hz native) zorgt voor vloeiende weergave bij snelle actie of sport. In combinatie met 4K-resolutie, HDR10 en Dolby Vision krijg je een bioscoopervaring in je eigen woonkamer.
De installatie verliep moeiteloos. Via de LG ThinQ app — die ik al gebruikte voor onze airco — kon ik de tv snel koppelen en instellen. De app biedt uitgebreide bediening, waardoor je de fysieke afstandsbediening nauwelijks nodig hebt. Toch is die afstandsbediening prettig in gebruik: compact, met een scrollwiel en bewegingssensor voor intuïtieve navigatie. Het is soms even wennen aan de cursorbesturing, maar over het algemeen werkt het soepel.
Een interessante toevoeging is de AI-knop en spraakbediening via "Hi LG". Hiermee kun je de tv handsfree bedienen, al merkte ik dat de tv soms onbedoeld reageert op dialogen in series waarin iets klinkt als "Hi LG". Dit is een puntje dat nog verfijnd mag worden in toekomstige updates.
Qua software zit je goed met webOS: een overzichtelijk en snel platform met toegang tot alle populaire streamingdiensten zoals Netflix, Disney+, YouTube en meer. Een leuke extra is de LG Gallery Mode, waarmee je de tv als digitaal schilderij kunt gebruiken — ideaal als sfeervolle screensaver. Wel jammer dat sommige premium content in deze modus extra kost.
Tot slot: het design is strak en modern. De ultradunne randen zorgen voor een minimalistische uitstraling, vooral wanneer je de tv aan de muur hangt. Het geheel oogt elegant en past perfect in een moderne woonkamer.
Conclusie: Deze LG OLED-tv combineert topklasse beeldtechnologie met slimme bediening en een stijlvol design. Een aanrader voor wie op zoek is naar een premium kijkervaring.