Garmin Venu 3,45mm, Zwart (Zwart) Review
5 augustus 2025, laatste update op 5 augustus 2025, 877 views
Rapporteer
Product gekocht
Een erg fijne en elegant horloge en fitnesstracker. Het combineert de fitnesstracking van de Forerunner lijn met een wat minder sportief uitziend horloge. Voor de huidige prijs van 400 euro on-point voor wat het biedt. Een aanrader voor actieve mensen die een Forerunner wellicht te bulky vinden.
Pluspunten
- Batterijduur
- Ziet er goed uit
- Mogelijkheden & apps
- Lokale playlists van Spotify of Youtube
Minpunten
- Blokkeren van specifieke appmeldingen kan alleen op horloge - wanneer de melding binnenkomt
- De mobiele apps van Garmin zijn verwarrend
Na jarenlang een fitbit te hebben gehad en die kwijtgeraakt is, eens toe aan iets met meer opties. Ik kwam bij Garmin uit, omdat ik een bovengemiddeld actief persoon ben. Iedere reviewer geeft aan dat Garmin dan het go-to merk is. Ik heb ook even naar de Galaxy watch gekeken (de nieuwe), maar daar komt toch echt naar voren dat Garmin echt nauwkeuriger is met fitnesstracking, en bovendien een superieure baterrijduur heeft t.o.v. de concurrentie.
De Venu 3 is een horloge die wat eleganter is voor normaal gebruik, maar ook de fitnesstracking biedt van een fitnesshorloge, zoals een Forerunner. De sensor is dan ook beter dan bij de VivoActive serie en vergelijkbaar met de Forerunner series. De Venu 3 heeft vooral wat minder knoppen, maar voldoende om te gebruiken wanneer je actief bent.
GPS tracking werkt echt goed, een stuk beter dan bij Fitbit. De batterijduur is ook prima. Ik gebruik het horloge om mijn fitness workouts (gym, crossfit en rennen) mee te tracken en dan kan ik er meerdere dagen mee vooruit (zonder always on display). En dat is erg fijn.
Je hoeft geen telefoon bij je te hebben voor functies als muziek luisteren, want een koptelefoon is met het horloge te pairen en muziek van bijv. YT Music is gewoon te downloaden op het horloge zelf. Verder zijn er ook nog wat handige appjes beschikbaar voor op het horloge en heel veel watch faces.
Het is even wennen met de Garmin apps op de telefoon. Welke gebruik je nu waarvoor? Verder duurde de eerste firmware update wel erg lang, maar je kan wel je gewoon je horloge blijven gebruiken terwijl de horloge de update binnenhaalt.
Ik heb ook nog niet gevonden hoe ik appmeldingen van bepaalde apps kan blokkeren via de app op de telefoon. Nu moet ik wachten totdat de melding op de horloge voorbij komt en dan niet vergeten om de app te blokkeren. Na een paar weken is het wel op orde, maar in het begin werd ik wel een beetje gek van alle meldingen.
Alles is goed af te lezen en mocht je geen leesbril ophebben bij het rennen of sporten, dan is is er ook nog een optie om het lettertype te vergroten.
Ik vind het overall een erg fijn horloge waarbij ik alleen wat opstarttijd nodig had om wat zaken uit te vogelen (maar misschien moet ik de handleiding ook eerst eens lezen - ik blijf een man). Enfin, voor mij wel een aanrader voor mensen die een horloge zoeken die het beste tussen een smartwatch en fitnesstracker combineert voor een redelijke prijs.