€ 1.698,- bij Plasmavisie

LG OLED evo G56LS 55" Zwart Review

4 augustus 2025, laatste update op 4 augustus 2025, 250 views Rapporteer
Product geleend +1

Als gebruiker van eerdere LG OLED- en NanoCell-modellen én een oudere Samsung, merk ik meteen hoe de LG OLED55G56LS een duidelijke stap vooruit is. Beeldkwaliteit is indrukwekkend: felle elementen zoals ondertitels springen eruit, en dankzij Dolby Vision, HDR10 en de Alpha 11 AI Processor Gen2 is het beeld haarscherp, realistisch en dynamisch. De 165 Hz verversingssnelheid maakt snelle beelden extreem vloeiend.

Wat me echt verraste is het geluid: krachtig, helder en ruimtelijk – veel beter dan bij mijn vorige toestellen. Voor het eerst heb ik geen soundbar nodig.

De vernieuwde afstandsbediening ligt goed in de hand, al mis ik een directe knop voor bronselectie.

Kortom: een echte premium tv met slimme technologie, uitmuntende beeldkwaliteit en indrukwekkend geluid. Een aanrader voor wie op zoek is naar topklasse thuisentertainment.

Pluspunten

• Indrukwekkend beeld
  • Zeer goed geluid voor een platte tv
  • Mooie afwerking

Minpunten

• Afstandbediening heeft geen knop voor bronnen

Als eigenaar van meerdere televisies – waaronder de LG OLED55C35LA, een LG NanoCell 55 en een oudere Samsung ES9000 – ben ik aangenaam verrast door de duidelijke vooruitgang die de LG OLED55G56LS biedt. Deze tv is op alle vlakken een verbetering en levert een premium kijkervaring.

Beeldkwaliteit – Scherpte, contrast en vloeiendheid op topniveau

Hoewel de 55C3 al een stap vooruit was tegenover de NanoCell, zet de G56LS daar nog een forse schep bovenop. Vooral het contrast en de helderheid van felle onderdelen, zoals ondertitels, zijn opvallend beter – zonder overbelichting of verlies aan details. Dankzij Dolby Vision en HDR10 is het beeld bioscoopwaardig en zeer natuurgetrouw.

De nieuwe Alpha 11 AI Processor Gen2 doet echt zijn werk: het beeld wordt slim aangepast aan wat je kijkt én aan de lichtomstandigheden. De 165 Hz verversingssnelheid zorgt bovendien voor een uiterst vloeiende weergave, zowel bij snelle sportbeelden als bij actiefilms of gaming.

Geluid – Voor het eerst geen soundbar nodig

Waar ik bij eerdere modellen altijd extra audio-oplossingen nodig vond, biedt deze G56LS verrassend goed geluid. Het is helder, ruimtelijk en krachtig. Tot nu toe had mijn oude Samsung de beste ingebouwde speakers, maar deze LG overtreft die met gemak – mede dankzij de AI-geluidoptimalisatie.

Gebruiksgemak – Strakke afstandsbediening met één gemis

De vernieuwde afstandsbediening voelt modern aan en werkt prettig, maar een minpuntje is het ontbreken van een directe knop voor bronselectie. Bij eerdere modellen kon dit met één druk op de knop; nu zijn er enkele extra stappen via het homescreen nodig.

De LG OLED55G56LS combineert verbluffende beeldkwaliteit met krachtig geluid en slimme AI-technologie. Deze tv is niet zomaar een upgrade, maar een serieuze stap vooruit, zelfs ten opzichte van een al uitstekende OLED zoals de 55C3. Voor wie houdt van beeldkwaliteit op bioscoopniveau en niet wil inboeten op geluid, is dit toestel een absolute aanrader.

Heb jij ook een LG OLED evo G56LS 55" Zwart?