€ 39,95 bij Megekko

Verbatim Universal Travel Adapter with retractable cable 85W Review

30 juli 2025, laatste update op 30 juli 2025, 933 views Rapporteer
Testpanel +2

Reisadapter en USB-lader samen in 1 apparaat - een uitkomst voor de moderne reizende Tweaker - of je nou een backpacker bent of reist voor je werk (of remote werkt) - zie toelichting in de uitgebreide review.

Met 3 USB-C stekkers en een USB-A poort onderop tezamen met een losse USB-C laadkabel aan de zijkant kun je 5 apparaten tegelijk opladen. Indien je daarnaast nog iets moet laden of moet aansluiten, dan kan dat d.m.v. de stopcontacten achterop! De poorten zijn goed afgewerkt en de kabels blijven er goed inzitten (komen niet los te zitten). Hij wordt niet (erg) warm, komt met een reserve zekering - dit is heel handig indien dit je enige adapter is, de eerste zekering springt, en je echt wel stroom nodig hebt.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit - goede afwerking
  • Ondersteuning voor veel fast-charge protocollen
  • Compact op te bergen (+reisetui), kabeltje blijft niet haken
  • Zekering + Reserve (!) zekering
  • Fysieke veiligheidsmechanismes ingebouwd
  • Neemt een (of meerdere) stopcontact in, maar je krijgt er ook een voor terug
  • Koel - wordt alleen warm als je 'm echt belast

Minpunten

• Geen aarding, ook geen passthrough-aarde voor Britse stekker
  • Beetje aan de zware kant, hangt van EU-stopcontact

Uitgebreide review:

Ik heb mijn review vanuit twee scenario's bekeken - een waarin ik remote heb gewerkt (bijv. zakenreis), en een op een privé-reis - bikepacking/backpacking. Losse onderdelen worden naderhand besproken.
Test Scenario 1: Zakenreis / remote werken:
Stel je gaat ergens heen om te werken en je kunt niet veel meenemen (omdat je ook al je zware werklaptop moet meeslepen) - dan biedt deze reisadapter een handige uitkomst:
  • Veelzijdig: Ik ging op reis, en kon met gemak mijn laptop, privé-telefoon en werk-telefoon opladen tegelijk (en had dus nog 2 poorten vrij). Daarnaast kon ik ook de stekker achterop gebruiken om de ventilator op m'n bureau in te steken, en later de leeslamp bij m'n bed.
  • Onder zware belasting: Op mijn laptop train ik wel vaker ML-modellen, dit vergt aardig wat stroom, en kan voorbij gaan aan de 75 watt die de adapter kan leveren (saillant detail: de adapter die standaard wordt bijgeleverd bij mijn laptop is 65 watt). Tijdens het trainen laadde de laptop niet bij, maar hij verbruikte ook geen accu, als ik Windows mag geloven (bleef op 31% hangen).
    • Warmte: Als je 'm echt belast wordt hij een beetje warm aan de oppervlakte - tussen de gaten voor de stopcontacten en de usb-poorten. Warm, maar zeker niet heet genoeg om jezelf aan te bezeren.
  • Getest met: :
    - HP ZBook Firefly G8
    - iPhone 13
    - iPhone 16e
  • De grote vraag: ruimte- en gewichtsbesparing t.o.v. het meenemen van traditionele adapters:
    • Wat laat je thuis: 2x Apple iPhone laders en 1x 65 watt HP lader (+ mogelijke reisadapters)
    • Verschil in gewicht: 434 gram (exclusief kabels*) t.o.v. 271 gram voor deze reisadapter (+22 gram voor het tasje)
    • Verschil in ruimte: behoorlijk, zie foto
    • * = exclusief kabels - Door de adapter heb je technisch gezien 1 kabel minder nodig, maar ik moest wel een (relatief lange) kabel meenemen voor de laptop, 70 cm is prima om een telefoon mee te laden maar wel erg kort voor een laptop.
  • Kortom: Handig. Het bespaart je ruimte in je koffer, gewicht en gedoe met reisadapters, die ik niet had meegenomen in mijn vergelijking.
Test Scenario 2: Bikepacking / backpacking:
  • Je gaat op reis en wil zo min mogelijk spullen meenemen en zo licht mogelijk reizen. Maar je wilt wel je elektronica meenemen, en kunnen opladen. In mijn geval:
    • Sporthorloge (Garmin Forerunner 745, USB-A)
    • Fietslampjes (Lezyne 1400+ (USB-C) en Sigma Buster (USB-A))
    • iPhone 16e (USB-C)
    • Navigatie (Garmin Edge 530, USB-A).
  • Oei, veel USB-A:
    • Gezien de Verbatim over een enkele USB-A poort beschikt kon ik niet al mijn apparatuur tegelijk opladen.
    • Apparaten redelijk snel volgeladen waren waardoor ik de USB-A kabel enkel hoefde te wisselen.
    • En... steeds meer apparatuur gaat over op USB-C.
    • Wat laat je thuis: 2x Apple iPhone laders (USB-C), een iPhone USB-C laadkabel, een Samsung USB-A lader, en een Favero lader met 2 USB-A poorten (en mogelijk traditionele reisadapters)
    • Scheelt in gewicht: 197 gram (+19 gram voor iPhone kabel) t.o.v. 271 gram voor de Verbatim (+22 gram voor het tasje).
    • Scheelt in ruimte: Nauwelijks, zie foto
    • Hier ga ik er vanuit dat je wel alle apparaten tegelijk wil, en kunt laden op plaats van bestemming. Als je naar een plaats gaat waar je maar 1 stopcontact tegelijk kunt gebruiken, dan heb je veel meer aan de Verbatim. [/li/]
    • Ook ga ik er vanuit dat je op je plaats van bestemming Europese stopcontacten kunt gebruiken. Is dat niet het geval, dan kun je niet zonder reisadapter!
    • Overigens: Kan het me wel zo voorstellen van mijn ervaringen in berghutten in de Alpen dat je je medereizigers heel blij kunt maken als je met 1 stekker iedereens toestel tegelijk kan opladen.
  • Kortom: Handig, wel zwaar. De ultra licht-reizende reiziger kan beter losse stroomadapters meenemen, tenzij zij ook afhankelijk zijn van reisadapters en/of weinig stopcontacten tot hun beschikking hebben. Dan is dit een must-have, vooral als je voornamelijk USB-C apparatuur hebt.
  • Extra - ik heb het etuitje een minuut lang onder de kraan gehouden, de binnenkant lijkt niet (echt) nat te worden. Ik ga er niet vanuit dat deze waterdicht is, maar een paar druppels houdt 'ie wel tegen.
  • [/li]
Unboxing:
  • Redelijk eenvoudige (plastic-vrije!) verpakking bevat de reisadapter ingepakt in een reisetui en de gebruiksaanwijzing.
  • Hoewel de gebruiksaanwijzing geen Nederlandse instructies bevat, zijn er wel instructies in Engels, Duits, Frans en Chinees ("TC" - volgens het boekje). De instructies bevatten meerdere spelfouten ( :+ ), maar is over het algemeen wel duidelijk en bevat voldoende duidelijke plaatjes als alternatief voor de geschreven instructies.
  • De reisetui is basic en bevat een zachte nep-leren bovenkant, maar is niet ontworpen om grote schokken op te vangen.
Als lader:
  • zie mijn scenario's hierboven
  • USB-C kabeltje rolt uit en rolt op als de draad van een stofzuiger en het stekkertje kan magnetisch bevestigd worden aan de zijkant van de adapter. Wat opviel aan de kabel is dat er wat smeer zat aan het einde van de kabel bij het gleufje. Ik neem aan dat dit is voor het oprol-mechanisme, ik ben benieuwd hoe lang deze lekker blijft oprollen.
Als reisadapter:
  • Als reisadapter is dit product wat groot en iets aan de zware kant. Hij kan hierdoor aangrenzende stopcontacten blokkeren. Je krijgt er dan ook wel een stopcontact (achterop) ervoor terug - en natuurlijk de mogelijkheid via het ingebouwde USB-C kabeltje en de USB-poorten apparatuur te laden.
  • Ingebouwde veiligheidsmechanismes - schuif je een stekker uit, dan worden de andere stekkers geblokkeerd d.m.v. plastic deurtjes. Slim gedaan.
  • Ingestoken in een EU-stopcontact:
    • Aan de muur is er wel sprake van "sag" (hangen)- vooral bij ondiepe stopcontacten.
    • Wat wel handig is, is dat Verbatim een plastic verloopstukje gebruikt voor de EU stekker zodat deze de vorm krijgt van een conventionele platte Europese stekker.
    • Hierdoor heb je ook minder problemen met EU stopcontacten die pinnen voor de aarding bevatten.
    • Wel is het zo dat je de stekker òf helemaal uit moet schuiven, òf helemaal niet - halverwege werkt niet. Dat is een handige fysieke veiligheidsmechanisme.
  • Ingestoken in een Brits stopcontact:
    • Vanwege het ontwerp van het Britse stopcontact is hier geen sprake van "sag".
    • Ook valt op dat de aarde-pin van een stekker die je in de adapter steekt geen
    • pass-through heeft naar het stopcontact.
    • De onderste twee gaten van het Britste stopcontact kun je niet gebruiken zonder de bovenste (langere) pin van een Britse stekker in het bovenste gat van het contact te steken. Dit zou anders een mogelijkheid bieden om deze twee gaten ook te benutten voor een Europese platte stekker (naast de andere gaten die voor een Europese stekker bedoeld zijn).
Conclusie:
Degelijk apparaat dat twee vliegen in een klap hoopt te slaan en hierin slaagt. Goed afgewerkt en makkelijk in het gebruik, dit apparaat doet wat je ervan verwacht. De extra zekering biedt extra vertrouwen als je op reis gaat en dit als enige adapter meeneemt. Na dit apparaat getest te hebben voor zowel mijn werk als privé kan ik dit apparaat aan iedereen aanbevelen. Hij is alleen wel iets aan de zware kant (271 g + hoesje van 22g). Ik zou 'm dus thuis laten als ik op reis ga naar een plaats met Europese stopcontacten en niet veel apparatuur meeneem (bijv. mobiele telefoon + sporthorloge). Er is wel een beetje "sag" (dat 'ie hangt uit het stopcontact), maar dit lijkt mee te vallen.

Heb jij ook een Verbatim Universal Travel Adapter with retractable cable 85W?