€ 139,- bij Megekko

Edifier M60 (Wit) Review

24 juli 2025, laatste update op 24 juli 2025, 500 views Rapporteer

Niet twijfelen, gewoon kopen. Echt waar.

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • Bouwkwaliteit
  • Verbindingsmogelijkheden
  • Formaat
  • Extra bijgeleverde stands
  • Touch bediening met sensor

Minpunten

• Korte USB-C kabel

Niet twijfelen, gewoon kopen. Echt waar.

Het is weliswaar een 2.0 set, maar ze doen zeker niet onder een 2.1 set met losse subwoofer. Het geluid is goed gebalanceerd, gedetailleerd en blijft helder ongeacht het volume. Lage, midde of hoge tonen? Geen probleem voor deze speakers.

Aansluiten gaat gemakkelijk, alhoewel de USB-C kabel in mijn geval te kort is om goed aan te sluiten. Shame on me, maar heb daarom kanalen L en R moeten omwisselen voor nu. Door het voordeel van de aanwezigheid van bluetooth heb ik ze daarnaast ook aangesloten aan mijn werklaptop en smartphone.

Over smartphones gesproken, er is een handige app(Edifer ConneX) beschikbaar waarmee je o.a. EQ's in kunt stellen, de speakers kunt updaten en de instellingen van de knoppen kunt aanpassen. Ik mis echter de mogelijkheid om de kanalen L en R om te wisselen.

Bij het aansluiten van de speakers en eerste keer verbinden met mijn smartphone werd ik verwelkomd met een firmware-update voor de set. Er werd echter niet aangegeven waarvoor de firmware-update nodig was. De update verliep snel en ik kon binnen enkele minuten genieten van prachtig geluid.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/9PDyeZD67vltLntym48BRNKiJVw=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/562916/1UEV9tZfq54XctQq7HbHEmynUH41IVplepDqoJ5oVLfW4TKVSJ.jpeg?f=620xauto

Heb jij ook een Edifier M60 (Wit)?

Je kan toch in Windows links en rechts wisselen?
Ik had die mogelijkheid helaas niet. Ik heb uiteindelijk Equalizer APO gebruikt, dat werkt tot op heden prima :) Via bluetooth is het wat het is, daar is het wel omgedraaid.
Ah, ok, ik dacht dat dat wel kon. Overigens heb ik ze vandaag ook besteld, voor mijn Mac mini.
Goede keus, alvast veel luisterplezier!
Nou, dat gaat wel lukken! Heerlijk geluid! Top.
Gaat hij ook van zelf aan als je monitor aanzet. Ik zoek iets voor mijn tv, maar moet ook vanzelf aan gaan.
Als je de speakers aansluit met USB-C wel. AUX heb ik niet geprobeerd, maar ik ga ervan uit van wel. De speakers staan volgens mij altijd aan en gaan in slaapstand als er geen input is. Wanneer ik ze wil verbinden met bluetooth moet ik ze wel eerst 'aanzetten' en dan laten verbinden met bluetooth.