Mooi uitgebreide review!
Wbt je Dolby Vision ervaringen:
Enige wat zo in mijn hoofd popt is de eco modus, maar neem aan dat je die uit hebt staan.
Dat je geen keuze hebt tussen Dolby Vision en de hdr10 fallback vind ik niet abnormaal. Ik zou het eerder in het afspeel device (Nvidia Shield, apple tv, PlayStation, app op je tv) verwachten als instelling.
Normaal gesproken bevatten ze dezelfde informatie, maar de Dolby Vision bevat meer (of de tegenhanger van Samsung: hdr10+) Is met audio ook een beetje: bv. DTS kun je niet de DTS "base" stream kiezen als je audioset de uncompressed master track aan kan.
Wat wel zo is (iig op mijn LG CX serie oled) dat bepaalde instellingen zijn dichtgetimmerd voor Dolby Vision: framerate smoothing bv kan niet. Maar dat scheen nu wel te kunnen met jouw model? Waarom? Geen idee, misschien is dit wel een Dolby ding? Hoe dan ook, met je eens dat de standaard Dolby Vision ervaring toch wel tenminste die van de hdr10 zou moeten zijn.
Voor tips over afstelling van je tv (en Dolby Vision ervaringen) kun je wellicht bij AVS Forum terecht 😊 daar haal ik mijn a/v info altijd vandaan, super community.
Ik ben overigens zelf ook aan het overwegen om Dolby Vision uit te zetten op mijn Apple tv, en de fallback te gebruiken, alleen al vanwege framerate smoothing. De Apple tv kan dit ook, maar ben er niet erg van onder de indruk.
Veel kijkplezier! Laat maar weten als je toch nog wat nieuws hebt ontdekt.
[Reactie gewijzigd door jkommeren op 23 juli 2025 17:53]