NZXT C850 Gold ATX 3.1, Zwart Review
25 juni 2025, laatste update op 26 juni 2025, 250 views
Rapporteer
Product gekocht
Degelijk, stil, modulair, goede prijs/prestatie verhouding en 10 jaar garantie.
Wel erg stugge kabels en niet de fijnst afgewerkte in zijn soort. Dit stoort mij echter niet door meshed zijpanelen van mijn behuizing.
Pluspunten
- Prijs / kwaliteit
- Zero fan mode met aan/uit knop
- Stille fan en werking
- Japanse capacitors
- RTX 50xx series geschikt, 12V 2x6 connector
- Veel aansluitingen mogelijk
Degelijk gebouwd, stille werking en modulaire kabels. Nieuwste standaard met PCIe 5.0 en ATX 3.1. De prijs bij aanschaf was 20 euro minder dan de Corsair rm850x en 15 euro meer dan de MSI A850GL die ook op mijn shortlist stonden.
De PCIe, CPU en 24P kabels zijn voorzien van een ronde sleeve en erg stug. De sata en molex kabels zijn plat en soepeler.
De PCIe 8P kabels voor een GPU zijn niet heel geschikt. Het eerste deel is niet lekker te buigen. Er zit wel een 12vh 2x6 kabel bij die geschikter is voor een GPU. Ik zelf gebruik de verloopkabel die bij de GPU geleverd is.
De fan kan in zero mode en is dan uit tot gevraagde vermogen stijgt boven de drempelwaarde. In de praktijk is dit heel stil en voorziet de voeding een Intel Core Ultra 7 265K + RTX 5070 van alle juice. Dit is stabiel met PL1 en PL2 beide op 250W in stresstest.
Past ondanks zijn 160mm lengte en stugge kabels net aan in een Lian Li A3 met GPU en o/b 120mm fans. Tip: maak gebruik van de voorgevormde kabels zoals geleverd.
De NZXT C850 wordt in het voedingen forum ook wel geadviseerd.
Eerst had ik de MSI A850GL besteld, maar die was mij te luid. Er zit geen zero fan mode op en de fan is 120mm, bij deze NZXT is dat 135mm.
Kortom, de NZXT bevalt mij uitstekend en inmiddels 2 weken in gebruik.