ASUS ROG Crosshair X870E Extreme Review
24 juni 2025, laatste update op 24 juni 2025, 648 views
Rapporteer
Product gekocht
Mijn ervaring met de ROG Crosshair X870E Extreme
Ik heb onlangs de ROG Crosshair X870E Extreme in mijn nieuwe build gestopt en ik kan meteen zeggen: dit is geen moederbord voor de gemiddelde gamer. Dit is een serieus stuk hardware voor mensen die echt álles uit hun systeem willen halen — en daar ook voor willen betalen.
Als je een high-end AMD build wilt maken en geen compromis wilt sluiten — dit is een van de beste moederborden die je kunt kopen. Maar het is duur, en je moet wel een beetje weten wat je doet om er echt alles uit te halen.
Mijn score: 9/10
Topkwaliteit, maar alleen voor de echte liefhebber die z’n setup serieus neemt.
Pluspunten
- Super stabiel, zelfs bij overklokken
- Alles wat je nodig hebt qua aansluitingen
- Ziet er echt strak uit
Minpunten
- De prijs is echt heftig
- Niet alles tegelijk gebruiken (PICE 5.0)
- BIOS is uitgebreid, misschien té
Ik had al wat ervaring met overklokken, maar dit bord maakt het echt makkelijk én veilig. De VRM’s blijven koel en stabiel, ook als je je CPU flink pusht. Het voelt gewoon alsof je nog wat marge over hebt, wat fijn is als je graag tweakt.
USB4, Wi-Fi 7, 10 Gigabit LAN, een berg M.2-slots — dit ding is echt futureproof. Ik hoef me voorlopig geen zorgen te maken dat ik iets mis of ergens poorten tekortkom.
Ja, het oog wil ook wat. De afwerking is top, de RGB is subtiel (als je dat wil), en de aluminium heatsinks geven het een premium uitstraling. In een glazen kast komt dit bord echt tot z’n recht.
Dit is absoluut geen budgetoptie. Je betaalt hier serieus geld voor. Als je niet alles van dit bord gebruikt, dan is het eigenlijk zonde van je geld
Ondanks de PCIe 5.0-ondersteuning merk je wel dat sommige slots elkaar in de weg kunnen zitten. Dus als je alles volgooit met snelle SSD’s en een dikke GPU, moet je goed opletten wat wel en niet tegelijk kan.
Voor iemand zoals ik die graag alles tot in detail instelt, is het een paradijs. Maar als je voor het eerst in een BIOS duikt, kun je makkelijk verdwalen. Het is gewoon heel veel in één keer.