Wallbox Pulsar Plus Type 2 | 22kW | 7m Zwart Review

23 juni 2025, laatste update op 23 juni 2025, 441 views Rapporteer

Ondertussen is de Wallbox ongeveer een jaar geleden geïnstalleerd. Bij technische problemen wordt je door de klantenservice niet of laattijdig geholpen.

Pluspunten

• geen

Minpunten

• Klantenservice
  • Technische problemen

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Ondertussen is de Wallbox ongeveer een jaar geleden geïnstalleerd door mijn installateur. Van bij het begin gaf de app een ander verbruik weer dan het werkelijke verbruik. Via mijn installateur, Wallbox op de hoogte gebracht van dit euvel. Na zes (6) maanden met verschillende kluitjes in het riet gestuurd te zijn, reikte Wallbox eindelijk een oplossing aan: een MID-meter werd geïnstalleerd. Waarom moest dit zo lang duren? Tijdens de installatie van die MID-meter wist de installateur van Wallbox zelf, me te melden dat mijn laadkabel het weldra zou gaan begeven. Enkele weken later was het dan zover. De wagen kon via de Wallbox niet meer opgeladen worden. Terug contact opgenomen met mijn eigen installateur omdat de rechtstreekse lijn met de klantendienst van Wallbox een lachertje is. Ik kreeg te horen dat ik de Wallbox moest resetten, nieuwe software downloaden en terug proberen. Dat heeft 4 minuten op de kop gewerkt. Dus terug contact met mijn Installateur. Na enkele weken reactie van Wallbox: foto's nemen en video maken (het gekende tafereeltje). Weer enkele weken later kreeg ik de melding dat een nieuwe Wallbox zou opgestuurd worden en door Wallbox zelf geïnstalleerd zou worden. En ja, weer enkele weken later werd de nieuwe Wallbox geleverd. Op mijn vraag of ze vooral aan de laadkabel zouden denken, kreeg ik een ontkennend antwoord. Ze gingen bekijken of de laadkabel nog wel in garantie was. We zijn nu twee maanden verder en nog steeds geen teken van leven van Wallbox voor de herinstallatie. Sta me toe deze laakbare en totaal van de pot gerukte klantenservice aan te kaarten en te verspreiden, zodat je, vooraleer je een Wallbox aanschaft, twee keer nadenkt.

Heb jij ook een Wallbox Pulsar Plus Type 2 | 22kW | 7m Zwart?