HP Omnibook 5 16-bc1871nd Review
23 juni 2025, laatste update op 25 juni 2025, 1.040 views
Rapporteer
Product gekocht
Deze laptop gekocht als vervanger van mijn oude HP 15s-eq1815nd. De Omnibook 5 16-bc1871nd is een mooi product voor een prima prijs. Geen grote nadelen gevonden, op de accuduur na. Die zou wat beter kunnen. Hieronder een uitgebreidere review.
Pluspunten
- AMD Ryzen 7 8840u met NPU
- Snelle iGPU (Radeon 780M)
- Mooi scherm
Minpunten
- Accuduur kan wat beter, maar is zeker niet slecht.
Na de laptop een paar dagen gebruikt te hebben, ben ik zeer tevreden. In deze prijsklasse zijn er enorm veel verschillende laptops. Uiteindelijk ben ik voor deze gegaan. Geen slechte keuze dus. De Ryzen 7 8840u (icm met de NPU) is mooi snel. Zeker in combinatie met 16gb DDR5 (6.400MT/s), draait het alle taken soepel en snel. Ook is licht gamen een optie, dankzij de Radeon 780M. Voor deze prijscategorie een enorm snelle geïntegreerde grafische chip. Deze presteert flink veel beter dan de iGPU's van Intel processoren in deze prijscategorie.
Het beeldscherm heeft een 16:10 beeldverhouding, waardoor het scherm iets hoger is, vergeleken met 16:9. Je ziet dan net wat meer van een internetpagina, maar bij video's kijken, krijg je boven- en onderin wel een extra zwarte rand. Ondanks het een IPS scherm is en geen OLED, zijn de kleuren mooi levendig. Zwart is ook echt zwart, en niet donkergrijs. Als iemand zegt dat het een OLED is, zou ik dat ook geloven.
Aansluitingen zijn prima. 2x USB-A (1x Gen-1 en 1x Gen-2) en 2x USB-C Gen 2, die tevens ook gebruikt kunnen worden als oplaadpoort en video-uit. Opladen gaat via de rechterkant van de laptop, dus net op een andere plek dan 'normaal'. Helaas krijg je wel een bulky oplader en geen telefoon-achtige van 65W. Verder zit er nog een HDMI 2.1 en een 3.5mm audiojack op.
Verbindingen zijn stabiel dankzij WIFI-6 en Bluetooth 5.3. Ik heb nog geen rare stotteringen in de verbindingen gevonden.
Accuduur is prima, niet bijzonder goed, maar ook niet slecht. Dit is wel met de hoogste helderheid aan en veel multitasken. Als je een laptop nodig hebt die de hele dag mee moet kunnen, zonder op te laden, raad ik toch een andere aan. Maar het is gelukkig niet zo slecht dat je ieder uur muursap moet bijtanken. Gelukkig laadt de laptop wel snel op, dankzij de meegeleverde 65W USB-C lader.
Dankzij de NPU kan je gebruik maken van allerlei AI functies. Denk maar aan Copilot+, die makkelijk te openen is, dankzij een knop op het toetsenbord.