€ 399,20 bij Expert

Netgear Nighthawk M3 Review

14 juni 2025, laatste update op 14 juni 2025, 225 views Rapporteer
Product gekocht 0

Intussen Europa rondgerezen met deze Netgear.
Werkt zeer stabiel op remote plaatsen.
Weinig keuze tot externe antennes die plaatsbaar zijn op een metalen auto dakrek.
Biedt meestal stabiel internet. Perfect om remote te werken zoals ik.

Pluspunten

• Robuust gebouwd
  • Mogelijkheid tot externe antenne
  • Batterij met lange levensduur

Minpunten

• Prijzig
  • Internet werkt soms wat traag
  • Geen directe mogelijkheid voor e-sim

Na maanden Europa doorkruist te hebben met de Netgear Nighthawk M3, durf ik gerust te zeggen: dit is een van de beste mobiele routers voor wie serieus remote wil werken. Betrouwbaar, compact, snel, en vooral: gebouwd voor mobiliteit.

De M3 levert stabiel internet op verrassend afgelegen locaties. Of je nu in de Alpen, aan een Noors fjord of op een strand in Zuid-Europa zit — de verbinding blijft bruikbaar tot uitstekend. Hij ondersteunt Wi-Fi 6 en 5G, wat hem futureproof maakt én ideaal voor meerdere gelijktijdige apparaten.

De router hangt netjes in een custom 3D-geprinte houder in mijn Sprinter. Dankzij zijn compacte formaat en goede koeling werkt hij moeiteloos dagenlang aan één stuk. Helaas is er weinig keuze in externe antennes, zeker als je zoals ik een metalen dakrek hebt. De meeste MIMO-antennes zijn groot, fragiel of niet geschikt voor montage op staal. Ik zoek nog altijd een antennestok voor op het dak – tot nu toe zonder succes.

Een van de grootste troeven: ik gebruik een programmeerbare eSIM. In elk land kies ik zo makkelijk de goedkoopste data-provider. Geen roaming, geen torenhoge kosten, en altijd de beste dekking. Dit maakt de M3 perfect voor reizen door bv. de Balkan, Scandinavië of Oost-Europa.

Minpunten:
- Antennemogelijkheden zijn beperkt, zeker voor vaste montage op een voertuig
- Prijs ligt hoog in vergelijking met simpele MiFi routers
- Geen ethernetpoort

Heb jij ook een Netgear Nighthawk M3?