Ik had een simpele, niet al te grote kast nodig voor een nieuw werkstation. Aangezien ik niet van lichtgevende aquarium pcs hou, moest het een nette dichte kast zijn waar een mATX bord in zou passen, en die niet breder dan 20cm mocht zijn, en liefst zo ondiep mogelijk.
Dan blijven er relatief weinig opties over, waaronder deze, maar bijvoorbeeld ook een Chieftec BE-10-300. Die laatste heb ik al in gebruik voor een server, en is een fijne kast. Alleen is de voeding die daarin zit te luid voor op mijn bureau, daarom heb ik deze gekozen.
De specificaties zeggen dat er 2 x 3.5", en 2 x 2.5" hard drives in passen, maar het zijn maximaal 3 2.5" (of 2 2.5" en 1 3.5") wanneer je een itx bord installeert, of 1x 3.5" en 1x 2.5" wanneer je een mATX bord installeert. Dit komt omdat de plaats van de 3e schijf zich aan de voorkant bevind, op een plek waar meestal de atx-connector zit, welke vervolgens montage van een harde schijf verhinderd. Dit is te zien op bijgevoegde foto. Op dit moment heb ik er 1 3.5" in zitten, en wellicht komt er nog een 5TB 2.5" bij.
De kast is gemaakt van plaatstaal, maar bevat gelukkig nergens scherpe randen, en is stevig genoeg. De kast zit met duimschroeven dicht dus is zonder gereedschap te openen. De harde schijven zitten op de bodem direct op de kast gemonteerd (de schroeven draai je aan de buitenkantvast), wat enige resonantie kan veroorzaken. Ik moet nog wat rubber ringetjes, en wat langere schroeven daarvoor vinden. Voor het geld (€27,99) is het echter allemaal prima in orde.