€ 255,20 bij Orion Computerworld

MSI MAG B850 TOMAHAWK MAX WIFI Review

2 juni 2025, laatste update op 2 juni 2025, 175 views Rapporteer

Moederbord gezocht met in eerste instantie wat meer M.2 sloten (2x PCIe 5), goede VRM (volgens verschillende online reviews), 5Gbits ethernet,..

Eerst BIOS updaten. Daarbij moest ik twee dingen uitzetten. Hiervoor wordt in de tekst gewaarschuwd.....

Pluspunten

• M.2 Slots (met heatsinks)
  • VRM kwaliteit in reviews
  • Quickrelease voor videokaart
  • Plaatsing aansluitingen (zoals genoeg rgb aansluitingen, fan aansluitingen, etc) en layout
  • Design wat meer neutraal
  • BIOS
  • Debug leds

Minpunten

• Prijziger dan voorheen
  • 1 Sata gebogen (eentje die recht is, is vaker te gebruiken)

Na installatie
Natuur eerst BIOS updaten. Daarbij moest ik twee dingen uitzetten. Hiervoor wordt in de tekst gewaarschuwd als je BIOS gaat flashen, maar er had ook even de tekst erbij kunnen staan waar die opties zich bevinden. Deze werden wel na het flashen automatisch ingeschakeld.

Ik kom van een ouder moederbord/BIOS en dit was voor mij dus alweer een hele verbetering met UI. Er kunnen altijd nog dingen verbeterd worden (wellicht bijv. al wat meer uitleg bij een aantal opties). Muis reageerde ook goed, want ik heb wel eens vaker in ander BIOS gehad dat de muis traag is.

Geheugen in mijn geval direct op EXPO 1 gezet. Toevallig wist ik al dat je bij AM5 de eerste keer en bij verschillende aanpassingen wat langer moet wachten, omdat geheugen wordt getest (hoe meer geheugen, hoe langer). Fans instellen etc.. ging vrij snel.

Hopelijk kan die vele uren gaan draaien.

Nog wat foto's met telefoon camera (helaas niet de beste kwaliteit foto's, maar meer voor een impressie).

Heb jij ook een MSI MAG B850 TOMAHAWK MAX WIFI?